5 Oplossingen voor de retailsector
De A1-winkelgebieden waren altijd een core-belegging, maar kregen een klap in de coronaperiode. Een eenmalige opdonder of is een substantiële verandering van de meest prestigieuze winkelgebieden aanstaande? Met de verstedelijking is de stad tegelijkertijd ook steeds verder aan het verjongen. De toegevoegde woonruimtes zijn met hun weinige vierkante meters doorgaans gericht op de jongere bevolking, het gebruik van openbaar vervoer – veelal de favoriete vervoermethode van jonge stedelingen – wordt gestimuleerd terwijl auto’s uit binnensteden worden geweerd.
Retail expertteam PATH Sociëteit Vastgoed bespreekt de ontwikkelingen over de retailsector met het retail expertteam PATH ( https://lnkd.in/eAuZyBkB ) Hier stimuleren wij oplossingen, bieden inzichten, delen ontwikkelingen, nemen podcasts en video's op met experts en professionals en verbinden de retailer met de retail eigenaar. Interesse? Van harte uitgenodigd!
Visie en effect
Volgens retailexpert Rupert Parker Brady gaan we vanwege dat positieve effect de mengvorm van functies op A1-retaillocaties steeds meer zien. Zo is het voormalige V&D-pand in Leiden begin dit jaar verkocht aan een lokale particuliere belegger die van plan is om meerdere functies zoals horeca en kantoren toe te voegen. In Den Haag is de Universiteit Leiden in onderhandeling om uit te breiden naar het voormalige V&D-pand in het centrum van Den Haag, waar op dit moment de plint wordt bemand door Decathlon. Maar een herontwikkeling als House Modernes kan volgens Koppers niet overal. ‘Je moet schaalomvang hebben wil je dit kunnen doen. In een stad onder de 120.000 inwoners wordt het realiseren van een dergelijke herontwikkeling een stuk lastiger. In Assen zou zo’n herontwikkeling bijvoorbeeld minder goed werken en financieel niet haalbaar zijn.’