Webinar: Hét Circulaire Antwoord voor de Vastgoedsector

Hét Circulaire Antwoord voor de Vastgoedsector

Sociëteit Vastgoed is bijzonder enthousiast en trots jou uit te mogen nodigen voor hét online circulaire congres voor de vastgoedsector.

Wij bieden jou deze middag niet alleen een uniek kijkje in de keuken bij Interface, waar men circulariteit als decennia lang als vanzelfsprekend beschouwd. Wij nemen jou mee op een journey door mogelijkheden, toepassingen, invullingen en rendement. Circulariteit zal na deze dag nooit meer hetzelfde worden beschouwd.

Kijk alvast even op de website van Interface omtrent meer details over hun duurzaamheidsprogramma, of bekijk het filmpje hierbij. Wij weten zeker dat jij net zo enthousiast zult zijn als wij hierna over climat optimists!

Waar kun je naar uitzien?

Circulaire experts van team Cartouche gaan actief met elkaar in gesprek. Circulariteit en Duurzaamheid, CO2 neutraal? Het kan dus wel! Aan de hand van voorbeelden en oplossingen delen wij interactief mogelijkheden en samenwerkingen.

Doelstelling circulaire economie 2030? hoe zit dat eigenlijk?

” Het is de ambitie van het kabinet om het gebruik van primaire abiotische grondstoffen in 2030 te halveren. Deze policy brief schetst voorstellen om deze doelstelling concreter en meetbaar te maken. Om richting een circulaire economie te sturen zijn echter meerdere doelen nodig. Alleen sturen op input houdt onvoldoende rekening met de effecten van het gebruik van grondstoffen.

Dit concludeert het PBL in de policy brief ‘Doelstelling Circulaire Economie 2030. Operationalisering, concretisering en reflectie’. Het is een gezamenlijk product van het PBL, het Centraal Bureau voor de Statistiek en TNO. De policy brief is antwoord op de vraag uit het Uitvoeringsprogramma Circulaire Economie 2019-2023 aan het PBL om de doelstelling voor 2030 te concretiseren en te operationaliseren”.

Hoe denken de experts hierover en wat betekent dit voor de sector? Waarmee kunnen wij het verschil maken, hoe kunnen wij de kennis bundelen en op welke wijze zorgen wij voor constructieve samenwerkingen?

” Vastgoed 100% circulair in 2050 ?

De transitie naar een circulaire (bouw)economie is volop gaande. Maar wat betekent dit voor het vastgoed? Welke trends zijn er in circulair bouwen en ontwerpen? Hoe ga je om met materialen en hergebruik? Hoe stel je de juiste circulaire uitvraag ? Hoe maak je circulariteit meetbaar? Wat is de impact van circulariteit op bouw- en investeringskosten? En hoe kun je circulariteit waarderen en financieren?”

Antwoorden waar de experts uit de sector op reageren en over in discussie gaan aan de hand van de stelling: HET KAN DUS WEL!

“Nederland werkt aan een energiesysteem waarbij nauwelijks nog CO2 vrij komt. In 2050 moet de energievoorziening bijna helemaal duurzaam en CO2-neutraal zijn. Een overgang naar een duurzame energievoorziening is belangrijk om klimaatverandering tegen te gaan. Ook zijn er in Nederland steeds minder fossiele brandstoffen, vooral aardgas, beschikbaar. En wil Nederland niet volledig afhankelijk zijn energie uit andere landen”.

Gasten aan tafel tijdens circulair webinar

 • Gidus Buisman, BE Groep
 • Petran van Heel, ABN AMRO
 • Wietse Wallinga, Duurzaam Gebouwd
 • Moderator: Claudia van Haeften, Sociëteit Vastgoed
 • Rutger Schuur, Parkbee
 • Jacques van der Krogt, Dapple
 • Rutger Büch, Cirkelstad

Sprekers tijdens dit webinar

 • Robbert van Dijk, asr real estate
 • Jack Zuidweg, Centraal Beheer Achmea
 • Janneke Leenaars, Interface

Circulaire Serie

Dit webinar is onderdeel van een serie van 3 webinars  over circulariteit, de 2e sessie zal georganiseerd worden op 26 januari, de 3e in april 2021.  De circulaire webinars zijn onderdeel van de Circulaire Organize for the Future Sessies die Sociëteit Vastgoed organiseert om de sector hierover te informeren, te begeleiden en te adviseren.

Tevens zullen aan het programma in samenwerking met Interface opleidingen en cursussen aangeboden omtrent circulariteit. Deze worden aangeboden via de Academy en middels uitnodigingen.

Tenslotte zullen in de behoefte en noodzaak duurzaamheidsdoelstellingen te delen 6 wekelijkse nieuwsbrieven verstuurd worden aan het relatienetwerk van Sociëteit Vastgoed. Wil jij hier als member graag in publiceren, jouw oplossingen delen of relaties informeren? Geweldig, laat het ons weten, dan gaan wij daar samen mee aan het werk.

Circulair oplossen doe je samen, met elkaar de vastgoedsector optimaal begeleiden naar een circulaire economie.


Algemene Informatie

Wanneer: 24 november 2019
Tijden: 10:00 – 11.00 uur (met mogelijke uitloop van 20 minuten)
Locatie: online (je ontvangt een inlogcode)


Kosten

 • Leden: Inbegrepen bij lidmaatschap
 • NIET – leden: €99,00 Bij aansluiting als lid, tijdens of na dit event, ontvang jij direct € 99,00 korting op jouw lidmaatschap.

 

 

Datum : start

14:00

24 november 2020

Datum: sluit

15:30

24 november 2020

Address

online

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *