1 - daagse Masterclass 
Investeringsanalyse & Asset Management

Haal een optimaal rendement uit jouw vastgoedportefeuille.

Innovatie, actuele, marktgerichte verdieping, expertise en effectieve educatie door de top van de sector.

Als Assetmanager wil je financieel en maatschappelijk een optimaal rendement halen uit je vastgoedportefeuille, en dat met dezelfde resources. Beleggingsdoelstellingen moeten binnen zekere rendement- versus risicokaders worden gerealiseerd. Daarnaast staat gemeentelijk vastgoed, maar ook commercieel vastgoed, voor de maatschappelijke opgave om aan de klimaatdoelstellingen te voldoen. Een opgave die echter niet ten koste van het rendement mag gaan. Maar ook op het gebied van digitalisering zijn er voldoende uitdagingen. De hoeveelheid data groeit en als het lukt om deze data om te zetten naar waardevolle managementinformatie, kun je betere beslissingen nemen op het gebied van rendement en risico.

Tijdens deze opleiding en Masterclass Assetmanagement krijg je een optimaal inzicht in hoe je een effectieve vastgoedexploitatie creëert binnen een strategisch hoogwaardig raamwerk om zo jouw rol als Assetmanager nog verdienstelijker uit te kunnen voeren.
 • Een optimaal rendement te behalen met een goed ingerichte portefeuille;
 • de grondbeginselen van portefeuilleanalyse;
 • een investeringsanalyse uit te voeren aan de hand van een casus;
 • naast financieel rendement ook maatschappelijk en duurzaam rendement te behalen;
 • hoe je data ontsluit en dit omzet naar managementinformatie.
 • beheers je de hoofdtaken van assetmanagement;
 • maak je een analyse van de markt en investeringen;
 •  koppel je een performance concept aan een businessmanagementmodel;
 • zet je nieuwe analysetools en big data effectief in;
 • bepaal je de optimale rendement/risicoverhouding in je vastgoedportefeuille
Jan van den Hogen
Jan van den Hogen MSc MRICS MSV

Docent Asset Management

Jan van den Hogen MSc MRICS MSV Is een inspirerende senior vastgoedprofessional met een sterke affiniteit voor logistiek en light-industrial vastgoed. Voorheen was van den Hogen werkzaam in het complete scala van vastgoedactiviteiten, variërend van property management, asset management tot portfolio management.

Zijn sterke punten zijn het altijd nét even anders tegen de problematiek in het vastgoed aankijken, andere benaderingswijzen kiezen, en tegendraads denken. Van den Hogen is een groot voorstander van kennisdeling, kennisverrijking en kennisoverdracht.

Daarom is hij parttime course leader binnen de opleiding Real Estate Management aan de Saxion University of Applied Sciences in Deventer. Deze MSc opleiding, met een academische graad van de Greenwich University of London, waarmee de Saxion University samenwerkt, leidt de studenten op tot hoogwaardige specialisten in het vakgebied. Binnen de Vastgoed Academy van de Sociëteit Vastgoed brengt van den Hogen kennis in door e-learning, Quick Guides, artikelen en specialistische programma’s.

Wisse Stenchlak - Sociëteit Vastgoed
“Enorm waardevol om met behulp van inspirerende voorbeelden van Jan van den Hogen, praktijkvoorbeelden omtrent de rekenmethodieken van beleggers, taxateurs, makelaars en ontwikkelaars in het vastgoed eigen te maken. Het was het mijn intentie om vooral mijn klanten; beleggers / eigenaren nóg beter te begrijpen. Dat is meer dan gelukt naast de lol die we met elkaar hebben gehad. Ik heb hard kunnen lachen om de humor van Jan en de groep! Maakt leren toch een stuk leuker zo.
Wisse Stenchlak - Associate Partner bij Powerplant

Kosten & Locatie

Kosten

De kosten van deze opleidingsdagen bedragen € 899,50 per deelnemer. Dit is inclusief lunch, full service catering, les materiaal en klaslokaal. Neem je zelf je laptop mee?

Gereduceerd tarief voor leden

Wij bieden een gereduceerd tarief van € 499,75 voor deelnemers die lid zijn bij Sociëteit Vastgoed, Chepri of Sociëteit Vastgoed Academy.

Gebruik kortingscode >>  SV50%  << bij het afrekenen om als member Sociëteit Vastgoed, Chepri of Sociëteit Vastgoed Academy om met 50% ledenkorting deel te nemen.

Kosteloos vervangen

Als jij onverwacht verhinderd bent, kan jij je altijd kosteloos laten vervangen door een collega, mits tijdig aan ons doorgegeven. Kosteloze annulering is mogelijk tot drie weken voor aanvang van de bijeenkomst. Daarna ben jij het volledige deelnamebedrag verschuldigd. Annulering kan alleen per email.

Locatie

 • Sociëteit Vastgoed Academy
 • Opleidingsinstituut voor de vastgoedsector
 • Live educatie: Jansbuitensingel 5, 6811 AA Arnhem (kantoor Sociëteit Vastgoed)
 • Tel. 026 4720501 / 0627058824

Jij ontvangt voorafgaand aan de opleidingsdag aanvullende informatie omtrent parkeren, les materiaal en/of benodigdheden.

Aankomende Data

jan-van-den-hogen SVA
Docent SVA: Jan van den Hogen MSc MRICS MSV

Opleidingsdagen
Investeringsanalyse & Asset Management

 • 11 november 2022
 • 16 februari 2023
 • 26 september 2023

Op het aanmeldformulier, op de volgende pagina,  kan jij jouw gewenste datum kiezen om deel te nemen.