De start van Sociëteit Vastgoed in 2016

Onze missie en visie

” Toen ik 20 jaar in de sector werkzaam was, bleek het overduidelijk dat mijn gewaardeerde netwerk een sterke behoefte had aan een platform, waar men persoonlijk gezien en gehoord werd. Waar ruimte was voor ontwikkeling, innovatie, kennis- en business delen. Waar het mogelijk was altijd het hoogst haalbare na te streven, terwijl je daarbij gesteund en geholpen werd. Ook bij maatschappelijke ontwikkelingen zoals duurzaamheid en proptech. Omdat wij daar allemaal door geraakt worden ging dat direct verder dan een stelling die ons opgelegd werd. Deze emotie en beleving bewogen ons als personen. Samen met elkaar bouwen wij sindsdien ons netwerk”.

In 2017 volgde de Academy

Omdat je altijd wilt blijven ontwikkelen

” Door de snelle groei en de aansluiting van zoveel vastgoed-leiders realiseerden wij ons al gauw, dat alle waardevolle academische kennis binnen het netwerk gebundeld moest worden. Dan zou het mogelijk zijn dit ter beschikking te stellen van elkaar. Kennis en expertise zouden dan optimaal gedeeld kunnen worden. Het was met grote trots dat Sociëteit Vastgoed als eerste vastgoedorganisatie in 2017 de eerste academische online opleidingen en studies publiceerde. Enthousiast vervolgden wij, zodat wij in 2020 zowel offline, als online opleidingen konden delen. Van de members, voor de members. Uiteraard met PE punten en een directe en concrete meerwaarde voor iedere vastgoedprofessional die inzet op groei en ontwikkeling”.

2018, de start van Organize for the Future

Omdat organiseren voor de toekomst vandaag gebeurt

” Sinds het moment dat ik Oscar van Opstal leerde kennen, wisten wij dat wij samen zouden gaan werken. Dezelfde energie en passie, dezelfde focus en doelgerichtheid. Beiden fan van de strategie van Napoleon. Samen bedachten wij de executives meetings Organize for the Future. Innovatie, ontwikkeling, proptech en circulariteit stonden daarbij hoog genoteerd op de agenda. Van de allereerste try out meeting maakte ik een verslag, wat gepubliceerd werd in Vastgoedmarkt. Vanaf het eerste moment waren deze sessies een succes. Het bracht leiders in de sector op informele wijze samen, terwijl vertrouwelijk gesproken kon worden over actualiteiten en bedrijfsinvullingen”.

2019, tijd voor Leaders of Change

Omdat het tijd was voor een vastgoedplatform dat groeit door reciprociteit

” Na 3 jaar en honderden members en tientallen partners was het tijd om ons bestuur en de ambassadeurs uit te breiden. De aanwezige kennis in het netwerk diende nog effectiever gedeeld te worden. Belangrijk om de stem van de leden een podium te bieden. We formeerden Leaders of Change zodat we hiermee alle facetten konden belichten en formeren. Er ontstond een strategisch team, een young executives team, een circulair team, een raad van advies, adviseurs, een proptech team en een academisch team. Een actuele afspiegeling van de sector. Met elkaar werd besproken wat we wilden delen en terugzien in de meetings. Waar behoefte aan was bij de educatie. Wat er leefde in de sector, waarmee we steeds invulling konden geven aan de behoeften. Vanaf dat moment gingen we podcasts publiceren, webinars geven, ontstonden de succesfactor opleidingen en mochten we de ROI NOW sessies organiseren. Wat direct een groot succes was. We hadden een modus gevonden een platform te creëren wat gevoed wordt door reciprociteit “.

“Sociëteit Vastgoed betekent voor mij een persoonlijke partner die proactief bijdraagt aan groei van (vastgoed)ondernemers; – door persoonlijk, oplossingsgericht en positief te zijn – door samen te werken met vastgoedondernemers en partners aan relevante diensten gericht op groei van ondernemers – door deskundigheid breed met de markt te delen en haar relaties te verbinden.”

Jack Zuidweg MSV
Business Partner Vastgoed & Duurzaamheid – Centraal Beheer (Achmea)
501
Leden
leden
40
Meetings per jaar
Counters Box
100
Sprekers
Sprekers