Jouw Sleutel tot Succesvolle Vastgoedinvesteringen
met onze 2-daagse Training Vastgoedrekenen.

Geavanceerde berekeningstechnieken,

logisch en vanuit de praktisch gedoceerd door ervaren leraar.

Inzicht

Leer complexe vastgoedfinanciën analyseren en interpreteren, versterk je financiële expertise.

Expertise

Doorgrond complexe vastgoedscenario's en optimaliseer investeringsbeslissingen.

Netwerk

Breid je professionele netwerk uit in onze trainingen voor toekomstige kansen en kennis.

Over deze Training

In de dynamische wereld van vastgoed is het essentieel om de financiële aspecten van investeringen en projecten volledig te begrijpen. De 2daagse training Vastgoedrekenen, onder leiding van expert Jan van den Hogen, biedt je de unieke kans om je vaardigheden te verdiepen en te verfijnen in het rekenen aan vastgoedprojecten.

Of je nu een beginnende investeerder bent of een ervaren professional, deze training zal je voorzien van de tools en inzichten die nodig zijn om weloverwogen beslissingen te nemen en het rendement op je investeringen te optimaliseren.

 

Tijdens deze intensieve 2-daagse training duik je in de kernconcepten van vastgoedrekenen, van basistechnieken tot geavanceerde analyses. Je leert over de impact van technologie, het belang van duurzaamheid en de cruciale rol van risicobeheer. Bovendien, als onderdeel van de prestigieuze REE-opleiding, is deze training niet alleen een kans om je kennis uit te breiden, maar ook om je netwerk te vergroten en te leren van andere professionals in de sector.

Dus, als je klaar bent om je carrière in de vastgoedsector naar een hoger niveau te tillen en een echte expert te worden in vastgoedrekenen, dan is deze training precies wat je zoekt. Meld je aan en ontdek de geheimen van succesvol vastgoedbeheer!

Jan van den Hogen - Sociëteit Vastgoed Academy
Jan van den Hogen
Docent SVA

Trainer & Docent

Jan van den Hogen MSc MRICS MSV is een vooraanstaande vastgoedexpert met een passie voor logistiek en light-industrial vastgoed. Hij heeft een brede ervaring, van property tot portfolio management. Van den Hogen staat bekend om zijn unieke en innovatieve kijk op vastgoeduitdagingen.

Hij is een fervent voorstander van kennisdeling en is parttime course leader bij de MSc opleiding Real Estate Management aan de Saxion University in Deventer, in samenwerking met de Greenwich University of London.

Bij de Vastgoed Academy van de Sociëteit Vastgoed draagt hij bij met e-learning, artikelen en specialistische programma's.

Resultaat

 • Grondige kennis van essentiële vastgoedrekenmethodes.
 • Vaardigheid in het analyseren en interpreteren van vastgoedfinanciën.
 • Inzicht in de economische perspectieven van vastgoedinvesteringen.
 • Bekwaamheid in het toepassen van financiële ratio's in vastgoedprojecten.
 • Vermogen om complexe vastgoedscenario's te doorgronden en te evalueren.
 • Versterkte besluitvormingscapaciteit in vastgoedinvesteringen en -ontwikkelingen.
Societeit Vastgoed Academy

Voor wie is deze training

 • Vastgoedprofessionals die hun kennis van financiële berekeningen willen verdiepen.
 • Investeerders en ontwikkelaars die beter inzicht willen in hun projecten.
 • Iedereen die deel uitmaakt van de REE opleiding en zijn/haar kennis wil uitbreiden.

Ervaringen van Deelnemers
Vastgoedrekenen in de Praktijk

Ontspannen sfeer met een
inspirerende en goede docent...

Ik heb met veel plezier en interesse deelgenomen aan de module Vastgoedrekenen onderdeel uitmakend van het REE traject aangeboden door de SV Academy. Naast het opfrissen van veel kennis (je weet altijd meer dan je denkt blijkt ook hier) ook nieuwe kennis opgedaan. In een ontspannen sfeer met een inspirerende en goede docent en leuke medestudenten 2 goede dagen gehad. En ook niet onbelangrijk…….. weer nieuwe vastgoedcollega’s ontmoet.

edwin-h--mulder-bsc-mrics-msv-

Edwin Mulder

Founder/CEO bij Miller White Group BV
Inspirerende
praktijk voorbeelden
Erg leuk om met behulp van inspirerende voorbeelden van Jan van den Hogen, praktijkvoorbeelden omtrent de rekenmethodieken van beleggers, taxateurs, makelaars en ontwikkelaars in het vastgoed eigen te maken. Het was het mijn intentie om vooral mijn klanten; beleggers / eigenaren nóg beter te begrijpen. Dat is meer dan gelukt naast de lol die we met elkaar hebben gehad. Ik heb hard kunnen lachen om de humor van Jan en de groep! Maakt leren toch een stuk leuker zo.
wisse-stenchlak
Wisse Stenchlak 
Head of Consultancy bij Colliers

Verwerf Inzicht en Vaardigheden

Verdiep je in de essentiële technieken van vastgoedrekenen en financiële analyse, verbeter je investeringsstrategieën met geavanceerde rekenmethodes, en ontwikkel sterke investeringscases – cruciale vaardigheden om uit te blinken in de vastgoedmarkt en de waarde van je vastgoedportefeuille te maximaliseren.

2 dagen gevuld met inzichten
Wat we gaan behandelen...

Financiële Analyse

Leer de financiële aspecten van vastgoedprojecten grondig analyseren en interpreteren.

Risicobeheer

Ontdek de cruciale rol van risicobeheer in vastgoedinvesteringen en -ontwikkelingen.


Duurzaamheid

Begrijp de impact van duurzaamheid op vastgoed en hoe dit de besluitvorming beïnvloedt.

Technologische Invloeden

Verken de invloed van technologie op vastgoed en hoe dit de traditionele benaderingen verandert.

Economisch Perspectief

Krijg inzicht in de verschillende economische perspectieven die van invloed zijn op vastgoedinvesteringen.

Ratio's en Berekeningen

Leer financiële ratio's effectief toepassen in vastgoedprojecten voor weloverwogen besluitvorming.
Societeit Vastgoed Academy

Erkenning & accreditatie

 • Officieel erkend opleidingsinstituut binnen de vastgoedsector.
 • Gecertificeerde trainingen die voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen.
 • Docenten met uitgebreide praktijkervaring en expertise in hun vakgebied.
 • Continue kwaliteitsbewaking en -verbetering van het opleidingsaanbod.
 • Toewijding aan het bevorderen van ethische en duurzame praktijken in de vastgoedsector.
Leden: € 899,50
Niet-Leden: € 1799,00

2-daagse training:
Vastgoedrekenen voor Professionals

Trainingsdata 2024: (kiezen op het aanmeldformulier)

 • 25 + 26 maart 2024 - 09:00/16:00 - Arnhem
 • 28 & 29 oktober 2024 - 09:00/16:00 - Arnhem


Inclusief:

 • PE Punten
 • Erkend Certificaat van deelname
 • Interactieve training met ervaren docenten
 • Uitgebreide lunch, hapjes en drinken gedurende de dag


Aanmelden als lid met kortingscode: (onderaan de aanmeldpagina)

 • Kosteloos deelnemen - Premium SVA lid: PREMIUMSVA
 • met 50% korting deelnemen - Societeit Vastgoed lid: SV50

Wij bieden met trots een tevredenheidsgarantie. 

Als onze training niet aan je verwachtingen of behoeften voldoet, staan wij achter onze kwaliteit en bieden wij een volledige terugbetaling aan. Jouw tevredenheid staat voorop, en we zijn toegewijd aan het leveren van waardevolle leermogelijkheden.

FAQ - Trainingen Sociëteit Vastgoed Academy

Wat kan ik verwachten tijdens deelname aan een training van SVA?

Bij deelname aan een SVA-training kun je een rijke leerervaring verwachten, geleid door ervaren vastgoedprofessionals. Onze trainingen zijn interactief, combineren theoretische kennis met praktische toepassingen, en zijn gericht op het ontwikkelen van zowel je professionele als persoonlijke vaardigheden. Je duikt diep in de materie door middel van lezingen, case studies, en groepsdiscussies, waardoor je praktische vaardigheden opdoet die direct inzetbaar zijn in je werk of bij investeringen.

Een essentieel onderdeel van onze trainingen is de mogelijkheid om te netwerken met gelijkgestemde professionals, wat je toekomstige carrière en investeringskansen ten goede kan komen. We zorgen er ook voor dat onze content altijd up-to-date is, inspelend op de laatste trends en ontwikkelingen in de vastgoedmarkt. Door deel te nemen aan een SVA-training, word je niet alleen deskundiger in vastgoed, maar word je ook onderdeel van een netwerk die streeft naar continue verbetering en succes in de sector.

Wie zijn de docenten bij SVA?

De docenten bij SVA onderscheiden zich door drie kernkwaliteiten die essentieel zijn voor effectief onderwijs in de vastgoedsector:

Vakkundigheid: Onze docenten beschikken over diepgaande kennis en ervaring binnen hun specifieke vastgoeddiscipline. Ze zijn meesters in het vertalen van complexe concepten naar begrijpelijke en toegankelijke lessen, waardoor studenten de materie volledig kunnen begrijpen en toepassen.

Engagement: Een diepe betrokkenheid bij het onderwijsproces kenmerkt onze leraren. Ze hebben een onuitputtelijke passie voor het delen van hun kennis en zijn toegewijd aan het actief ondersteunen van de ontwikkeling van elke student, met als doel niet alleen te onderwijzen maar ook te inspireren.

Communicatie: Excellente communicatievaardigheden staan centraal. Onze docenten zijn niet alleen in staat om helder en effectief hun kennis over te dragen, maar zijn ook vaardig in het luisteren naar en inspelen op de behoeften van studenten, wat zorgt voor een interactieve en responsieve leeromgeving.

Bovendien doceren onze docenten altijd vanuit de praktijk. Ze zijn ervaren experts met een solide trackrecord in de vastgoedsector, waardoor ze niet alleen theoretische kennis bieden, maar ook waardevolle praktijkervaringen en inzichten delen. Dit zorgt ervoor dat onze studenten leren van de besten en worden voorbereid op succes in de dynamische wereld van vastgoed.

Voor wie is deze training bedoeld?

De trainingen van SVA zijn ideaal voor vastgoedprofessionals, investeerders, projectontwikkelaars, zorgprofessionals, beleidsmakers, architecten, makelaars, consultants, academici, studenten en non-profitorganisaties die zich willen specialiseren in diverse disciplines in de Vastgoedsector.

Hoe lang duurt een training?

SVA's interactieve trainingen, variërend van 1 tot 2 dagen, dompelen deelnemers onder in de vastgoedsector met focus op dynamiek, markttrends, analyses, investeringskansen en strategieën.

Is er voorgaande kennis vereist om deel te nemen?

Er is geen specifieke voorafgaande kennis vereist. De trainingen is ontworpen om deelnemers van alle niveaus te voorzien van essentiële kennis en vaardigheden in deze sector. Wel is een basis aan ervaring in de vastgoedsector een pre. Bezoek de mogelijkheden in onze Online-Academy, blogs en kennisbank voor meer informatie.

Hoe meld ik me aan voor de training?

Aanmelden kan via de website. Er zijn opties voor zowel leden als niet-leden van Sociëteit Vastgoed, met verschillende prijsstellingen.

Heb je hier vragen over? Mail dan naar info@societeitvastgoed.eu

Wat als ik na het aanmelden toch niet kan deelnemen?

Bij ziekte is afmelden mogelijk, maar er gelden annuleringskosten omdat we al kosten hebben gemaakt en rekening hebben gehouden met je deelname. Je kunt ook een collega laten deelnemen of, als je dit minstens 5 werkdagen van tevoren aangeeft, een nieuwe datum kiezen voor deelname aan een volgende Training.

Wat als ik specifieke vragen heb voor de docent(en)

Bij jouw aanmelding heb je de mogelijkheid om direct jouw vragen te stellen op het aanmeldformulier. Daarbij heb je tijdens de trainingdag ook voldoende tijd om jouw casus voor te leggen en deze classicaal te behandelen.

Bereken je succes in vastgoed 

Begin met de training Vastgoedrekenen!