1 - daagse Masterclass 
Vastgoedeconomie & Statistiek

De functie van data analyse, variabelen determineren, bedrijfseconomische en macro-economische kernbegrippen.

Wat jij gaat leren tijdens deze Masterclass

  Ook in 2022 leren wij weer van drs. Jan van den Hogen MSc. MRICS MSV verschillende onderdelen binnen het vastgoedrekenen.

  Binnen de opleiding Vastgoedeconomie & Statistiek gaan we dieper in op elementaire kennis over dataverzamelingen, het nut en de functie van data analyse, variabelen determineren, bedrijfseconomische en macro-economische kernbegrippen.

  We behandelen essentiële onderwerpen als marktanalyses, het vraag en aanbod principe, prijsmechanismen, de geld- en kapitaalmarkt, conjuncturele ontwikkelingen, en economische vraagstukken binnen een onderneming.

  Deze opleiding kan als losse cursus gevolgd worden, of als onderdeel van de opleiding vastgoedeconomie waarmee de titel Real Estate Economics behaald kan worden.

  De modellen, de markt, de overheid, geld, welvaart, schaarste en overvloed.

  Jan neemt je in deze nergens anders gedoceerde opleiding (als onderdeel van de opleiding Real estate Economics, maar ook los te volgen) mee op zijn decennialange kennis van de vastgoedsector, leert je inzage te krijgen in de beweegredenen en uitvoeringen, winst en prognoses. Door zijn deelname aan globale vastgoed aan-en verkopen begeleidt hij je op jouw interessante reis door liquiditeiten, transformaties, motieven en vergelijkingen. Hierdoor krijg jij inzichten in redenen, uitvoeringen, strategie en gedrag van zowel de professionals die het beleid uitvoeren als de invloed die dit heeft op de geldstromen en kapitaalmarkt. Een must voor iedere professional die zich verder wil ontwikkelen in de sector.

Jan van den Hogen
Jan van den Hogen MSc MRICS MSV

Docent Asset Management

Jan van den Hogen MSc MRICS MSV Is een inspirerende senior vastgoedprofessional met een sterke affiniteit voor logistiek en light-industrial vastgoed. Voorheen was van den Hogen werkzaam in het complete scala van vastgoedactiviteiten, variërend van property management, asset management tot portfolio management.

Zijn sterke punten zijn het altijd nét even anders tegen de problematiek in het vastgoed aankijken, andere benaderingswijzen kiezen, en tegendraads denken. Van den Hogen is een groot voorstander van kennisdeling, kennisverrijking en kennisoverdracht.

Daarom is hij parttime course leader binnen de opleiding Real Estate Management aan de Saxion University of Applied Sciences in Deventer. Deze MSc opleiding, met een academische graad van de Greenwich University of London, waarmee de Saxion University samenwerkt, leidt de studenten op tot hoogwaardige specialisten in het vakgebied. Binnen de Vastgoed Academy van de Sociëteit Vastgoed brengt van den Hogen kennis in door e-learning, Quick Guides, artikelen en specialistische programma’s.

Wisse Stenchlak - Sociëteit Vastgoed
“Erg leuk om met behulp van inspirerende voorbeelden van Jan van den Hogen, praktijkvoorbeelden omtrent de rekenmethodieken van beleggers, taxateurs, makelaars en ontwikkelaars in het vastgoed eigen te maken. Het was het mijn intentie om vooral mijn klanten; beleggers / eigenaren nóg beter te begrijpen. Dat is meer dan gelukt naast de lol die we met elkaar hebben gehad. Ik heb hard kunnen lachen om de humor van Jan en de groep! Maakt leren toch een stuk leuker zo.
Wisse Stenchlak - Associate Partner bij Powerplant

Kosten & Locatie

Kosten

De kosten van deze opleidingsdagen bedragen € 899,50 per deelnemer. Dit is inclusief lunch, full service catering, parkeerkaart, les materiaal en klaslokaal.

Gereduceerd tarief voor leden

Wij bieden een gereduceerd tarief van € 449,75 voor deelnemers die lid zijn bij Sociëteit Vastgoed, Chepri of Sociëteit Vastgoed Academy.

Gebruik kortingscode >>  SV50%  << bij het afrekenen om als member Sociëteit Vastgoed, Chepri of Sociëteit Vastgoed Academy om met 50% ledenkorting deel te nemen.

Kosteloos vervangen

Als jij onverwacht verhinderd bent, kan jij je altijd kosteloos laten vervangen door een collega, mits tijdig aan ons doorgegeven. Kosteloze annulering is mogelijk tot drie weken voor aanvang van de bijeenkomst. Daarna ben jij het volledige deelnamebedrag verschuldigd. Annulering kan alleen per email.

Locatie

 • Arnhem
 • Sociëteit Vastgoed Academy , Opleidingsinstituut voor de vastgoedsector
 • Tel. 026 4720501 / 0627058824

Jij ontvangt voorafgaand aan de opleiding dag aanvullende informatie omtrent parkeren, les materiaal en/of benodigdheden.

Opleidingsdagen 

vastgoedeconomie-statistiek
Docent SVA: Jan van den Hogen MSc MRICS MSV

Masterclass: Vastgoedeconomie & Statistiek

 • 4 april 2023 
 • 2 november 2023

Op het aanmeldformulier, op de volgende pagina,  kan jij jouw gewenste datum kiezen om deel te nemen.