Waarom Sociëteit Vastgoed de focus op kennis en ontwikkeling houdt
Member
Sociëteit Vastgoed
Member
10/12/2020
3 min
0

Waarom Sociëteit Vastgoed de focus op kennis en ontwikkeling houdt

10/12/2020
3 min
0

Beste vriend,

Vanmorgen dacht ik na over wat ik met je wilde delen over de gebeurtenissen van deze week, omdat dit meegenomen wordt  in de nieuwsbrief. Ik besefte toen ook meteen dat het uniek is, welke positie wij gekregen hebben in de vastgoedsector.

Niet alleen als business netwerk, als sparringpartner, als event organisator maar vooral en met name als vastgoed kennisinstituut.

Ik zal je vertellen hoe ik tot deze conclusie kwam.

Ook deze week hadden we iedere dag de agenda volgepland staan met afspraken en gesprekken. Online en digitaal, en de meetings via Teams zijn zeker aan te bevelen. Ook al ben je niet persoonlijk bij elkaar, je ziet en hoort elkaar en krijgt een inzage in iemands keuken, werkkamer, of waar de meeting zich ook afspeelt (waskamer is ook gebeurd, omdat de kinderen op dat moment thuisschool hadden 😉).

We zijn allemaal in een nieuw soort transitie beland, door de berichten, door de maatregelen, door de veranderende wereld. In deze nieuwe vorm van samenleving blijken oude waarden en normen belangrijker dan ooit, omdat ze bestendigheid en veiligheid geven, en duidelijkheid over de lijnen waarbinnen we manoeuvreren.

Cursussen Academy

Zoals ik je al eerder vertelde, merkten wij bij de lockdown in maart dat ons netwerk en relaties enorm veel baat hadden om de cursussen op Sociëteit Vastgoed Academy te volgen. Nu zijn die trainingen zonder kosten te volgen voor de members, en degenen die dit gevolgd hadden verzochten of het ook niet live uitgevoerd kon worden. Geweldig idee!

Gelukkig stond Jan van den Hogen hiervoor open en zo organiseerden we reeds dit jaar 2 concrete vastgoedopleidingen: vastgoedrekenen (2 dagen) en assetmanagement en portefeuille analyse. De deelnemers gingen uiterst tevreden, met een certificaat, met nieuwe kennis en opgedane inzichten deze informatie implementeren. We besloten deze opleidingen dan ook als vast onderdeel aan de agenda toe te voegen.

Dat vroeg om uitbreiding.

Vandaar dat we met Esther Dekker, net als Jan onderdeel van het Academisch College van Sociëteit Vastgoed, afstemden omtrent opleidingen over particuliere beleggingen. Want ook daar is veel vraag naar. Geweldig, want ook zij gaf aan hieraan mee te willen werken.

Nu staan gesprekken in de agenda voor specifieke vastgoedopleidingen, over zorgvastgoed of maatschappelijk vastgoed. Daarnaast zijn we in gesprek met trainers voor persoonlijke ontwikkelingsopleidingen, naar aanleiding van de lancering van Business Masters Academy (BMA) vorige maand. De kennisbank die op deze website aanwezig is, zullen we ook bij Sociëteit Vastgoed op gaan zetten, met specifieke vastgoedkennis en – informatie.

Retail Opleiding

Zo sprak ik ook Linda Annink, waar ik al jaren een enorm prettige relatie mee onderhoudt. In mijn eerste jaren als zelfstandig ondernemer, heb ik zelfs nog eens op MIPIM een opdracht voor haar uit mogen voeren omtrent de bekendheid voor een winkelcentrum. Nu organiseert zij met haar bedrijf Urban Solutions eveneens een unieke opleiding waarbij je een deep dive in retail kennis krijgt. Een sector die enorm aan het veranderen is, en waarbij het enorm waardevol is door experts meegenomen te kunnen worden op deze direct toepasbare, kritieke kennis. De opleiding zal binnenkort op onze website verschijnen zodat je je ook hier aan kunt melden.

Circulaire kennisbank en educatie

En tenslotte stemden we ook deze week af met Interface, nadat we al een samenwerking hadden vastgesteld met onder andere Cirkelstad, Madaster, BBI, Yvette Watson en andere circulaire partners als Achmea en asr real estate. Ook met hen, onder leiding van Janneke Leenaarts, zullen we opleidingen gaan aanbieden om jou als vastgoedprofessional te versterken en kennis en informatie te bieden.

Dat geeft me een ontzettend goed en positief gevoel!

Ondanks alles wat nu mogelijk on hold staat, juist nu investeren in ontwikkeling en kennisdeling. Wijsheid vergaren waarmee je jezelf een beste cadeau ever geeft. Kennis, waar je nooit genoeg van kunt krijgen en wat je altijd beter maakt en er altijd voor zorgt dat je een betere gesprekspartners, samenwerkingspartner, ontwikkelende partij en expert wordt in wat je bent en doet.

Service, kennis en community

Daarom was het weer een week waarin we als Stichting positief naar voren bewogen, om service, kennis en community te leveren (daarover volgende week meer!).

Ik wens je een enorm mooie dag, en hoop dat jij jezelf dat belangrijke cadeau van kennis gaat geven. Wij zijn er enorm trots op dat we hieraan mee mogen werken!

Veel liefs,

Claudia

Reacties
Categorieën