Wie wordt de nieuwe vastgoedman / vrouw van 2020?
01 oktober 2020 
in Member

Wie wordt de nieuwe vastgoedman / vrouw van 2020?

‘Een echte verbinder’: Jeroen Lokerse

Wie wordt vastgoedman of -vrouw van 2020? De jury maakt deze week de vijf kandidaten bekend. De derde genomineerde is Jeroen Lokerse, directeur van Cushman & Wakefield Nederland.

Bemiddelaar in de discussie tussen retailers en verhuurders, de introductie van het six feet office concept en een prominente belangenbehartiger van de winkelstraat en het kantoor in het algemeen. De jury van de Vastgoedman/vrouw van het jaar-award kon dit jaar niet om Jeroen Lokerse heen.

Roerige tijden

De managing director van Cushman & Wakefield in Nederland maakt geen gemakkelijke tijd door met zijn bedrijf. Cushman heeft, net als de andere internationale vastgoedadviseurs, te lijden onder de gevolgen van het coronavirus nu de aan- en verhuuropdrachten opdrogen.

Maar Lokerse lijkt zich in crisisomstandigheden als een vis in het water te voelen. Hij was één van de eerste die bij het uitbreken van de crisis al zijn personeel naar huis stuurde. Maar hij was ook één van de eerste die met een nieuw kantoorconcept het mogelijk maakte dat werknemers zo snel mogelijk weer veilig terug konden naar kantoor. Die voortvarendheid in combinatie met heldere communicatievaardigheden worden door de jury als één van de redenen genoemd waarom Lokerse dit jaar een kandidaat is voor de titel Vastgoedman van het jaar.

Retaildiscussie

Maar het is niet alleen het reilen en zeilen van zijn eigen organisatie waar Lokerse ’s ochtends zijn bed voor uitkomt. Hij zet zich in voor de vastgoedmarkt in bredere zin. De jury waardeert zijn pogingen om als bemiddelaar partijen dichter bij elkaar te brengen die elkaar in eerste instantie de tent uitvochten.

Hoewel een langdurig akkoord tussen huurders en verhuurders uitbleef, slaagde Lokerse erin partijen überhaupt met elkaar in gesprek te laten komen, ondanks de grote verschillen. Dat was al een prestatie op zich: ‘Jeroen is een echte verbinder,’ aldus één van de juryleden.

Maatschappelijk debat

Ook in algemene zin zet Lokerse zich in voor de vastgoedsector. Zo is hij pleitbezorger van meer transparantie en een daarmee gepaard gaande verdere professionalisering van de sector. Hij bekommert zich daarnaast om de toekomst van de Nederlandse winkelcentra met bekende namen als Hema in algemene zin en hij gaat in het openbaar de strijd aan met mensen die beweren dat ‘het kantoor’ zijn beste tijd wel heeft gehad.

Al met al zorgen zijn zichtbaarheid, zijn ondernemerschap en zijn maatschappelijke bijdrage ervoor dat Lokerse zich op een buitengewone manier heeft laten zien in dit moeilijke coronajaar. ‘Daarmee heeft hij zichzelf tot kanshebber gemaakt van de prestigieuze award Vastgoedman/vrouw van het jaar 2020,’ aldus de jury.

‘Een echte verbinder’: Jeroen Lokerse kandidaat Vastgoedman van het jaar

Criteria

De vastgoedman/-vrouw van het jaar-award is een erkenning voor de vastgoedprofessional die zich het afgelopen jaar in bijzondere mate heeft onderscheiden. De jury heeft hierbij kandidaten getoetst op de volgende criteria: zichtbaarheid en impact op de vastgoedmarkt, een bijzondere, duurzame prestatie (geen eendagsvlieg), financieel resultaat, ondernemerschap, maatschappelijke bijdrage en bijdrage aan professionalisering van de vastgoedmarkt.

Het is de negentiende keer dat de redactie van Vastgoedmarkt deze prestigieuze prijs uitreikt. Over twee weken worden de drie definitieve kandidaten geselecteerd. Op dinsdag 3 november, tijdens de Provada, vindt de uitreiking plaats.

NB. dit artikel werd eerder gepubliceerd in Vastgoedmarkt

Over de schrijver
Het Full Service Platform wordt gevormd door het sterke Vastgoed Netwerk en de motiverende Academy, terwijl de loyale Community effectief invulling geeft aan het delen van Business, Fun en Kennis. Dit versterkt de zakelijke vriendschappen tussen de 650+ beslissers.Sociëteit Vastgoed is hierdoor een unieke zakelijke familie met een fundering in Professionaliteit, Kwaliteit en Expertise.
Reactie plaatsen