Wie wordt de vastgoedman of -vrouw van 2020?
Member
Sociëteit Vastgoed
Member
10/05/2020
1 min
0

Wie wordt de vastgoedman of -vrouw van 2020?

10/05/2020
1 min
0

Bij het delen van de nominaties voor vastgoedman/ vrouw van het jaar, delen wij graag het artikel over Nicole Maarsen, kandidaat en top-vastgoedvrouw.

Hierbij het artikel uit Vastgoedmarkt:

‘Zeer zichtbaar in de retaildiscussie’: Nicole Maarsen, kandidaat Vastgoedvrouw van het jaar

“Wie wordt de vastgoedman of -vrouw van 2020? De jury maakt deze week de vijf kandidaten bekend. De vierde genomineerde is Nicole Maarsen, directeur vastgoedbeleggingen bij Syntrus Achmea.

Nicole Maarsen wordt door de jury geroemd doordat ze met Syntrus haar maatschappelijke rol oppakte bij het verduurzamen van de organisatie en de beleggingen.

Vanuit een familiebedrijf stapte Nicole Maarsen in 2013 in de wereld van het private equity. Sinds mei 2017 is ze directeur Vastgoedbeleggingen bij Syntrus Achmea Real Estate & Finance. De wereld van het beleggen in vastgoed is haar met de paplepel ingegoten. Het familiebedrijf Maarsen Groep familiebedrijf investeert als ontwikkelende belegger in gebiedsontwikkelingen.

Toch trapte ze haar carrière in 2000 af bij ING Real Estate. Hierna is ze zes jaar lang met haar zus het boegbeeld van het familiebedrijf. In 2013 begint ze voor zichzelf, waarbij ze onder meer optreedt voor private equity partijen als het Rotterdamse HAL Investments en het Britse Round Hill Capital, om vier jaar later te landen bij Syntrus.

Uit de comfortzone

De beleggingshorizon is bij de pensioenbeheerder een andere dan in de wereld van private equity; toch heeft Maarssen van meet af aan bij Syntrus gewerkt aan ondernemerschap en versnelling. Ondernemen is volgens haar vooral gaan waar je nog niet eerder was, zo vertrouwde ze kort na haar aantreden aan Vastgoedmarkt toe. ‘Met niet al te grote stappen en met trouw aan je eigen principes. Maar toch: uit de eigen comfortzone. Liever ergens te vroeg aan beginnen, dan achteraf constateren dat je een belangrijke stap niet hebt gezet.’

De jury weet waardering op te brengen voor het feit dat ze heel zichtbaar is, ook naar de buitenwereld toe, en daarbij de discussie niet schuwt. Ook in de retaildiscussie stond ze haar mannetje namens IVBN. Ze maakte zich hard voor maatwerk voor huurders die door het coronavirus de huur niet meer kunnen betalen. Daarnaast zette ze zich ook in voor duurzame oplossingen waarbij beleggers en eindgebruiker ook na de crisis nog met elkaar door een deur kunnen.

Criteria

De vastgoedman/-vrouw van het jaar-award is een erkenning voor de vastgoedprofessional die zich het afgelopen jaar in bijzondere mate heeft onderscheiden. De jury heeft hierbij kandidaten getoetst op de volgende criteria: zichtbaarheid en impact op de vastgoedmarkt, een bijzondere, duurzame prestatie (geen eendagsvlieg), financieel resultaat, ondernemerschap, maatschappelijke bijdrage en bijdrage aan professionalisering van de vastgoedmarkt.

Het is de negentiende keer dat de redactie van Vastgoedmarkt deze prestigieuze prijs uitreikt. Over twee weken worden de drie definitieve kandidaten geselecteerd. Op dinsdag 3 november, tijdens de Provada, vindt de uitreiking plaats”.

Reacties
Categorieën