Woningen ontwikkelen met Data Science
26 oktober 2020 
in Member

Woningen ontwikkelen met Data Science

Maak online kennis met de vernieuwde, rendabele en innovatieve mogelijkheden van HOUZR tijdens Provada 2020

Veneficus heeft zich ten doel gesteld om met algoritmes een enorme versnelling aan te brengen in het proces van het bepalen en uitwerken van geschikte projectenplannen. Middels onze algoritmes kan de optimale configuratie worden gevonden die de balans vindt tussen een maximaal rendement, perfecte aansluiting op de marktvraag en fit met de omgeving ten tijde van verkoop! Hiervoor hebben wij een nieuwe applicatie gecreëerd ; Houzr!

De sector van woning ontwikkeling is voortdurend in beweging en woonwensen van burgers veranderen sneller dan ooit. Dankzij vergrijzing en de verschuiving naar de steden ontstaan nieuwe behoeftes die de markt nog maar beperkt kan leveren. Er zijn echter nog steeds veel gebieden waar nieuwe woningen ontwikkeld kunnen worden, ook binnen stedelijk. Hiervoor moet echter buiten de gebaande paden worden gelopen en moeten ook kleinere gebieden efficiënt en flexibel ontwikkeld kunnen worden. Dit is proces waarbij zowel vanuit de overheid als van marktpartijen flexibiliteit en effectiviteit vereist is.

Hier gaat Houzr bij ondersteunen. Dit is een applicatie die ontwikkelaars van residentieel vastgoed in de vroege stadia van hun proces gebruiken. Het faciliteert de tactische besluitvorming over de ontwikkeling van nieuwbouw of renovatie projecten. Met de applicatie kun je grote hoeveelheden mogelijke projectconfiguraties genereren en testen op een potentiële bouwlocatie in Nederland. Op basis van verschillende gegevensbronnen berekent Houzr de potentiële omzet, stichting kosten en rendement van al deze configuraties, rekening houdend met verschillende situationele en economische scenario’s. Dit helpt bij beslissingen over het kopen van grond (tegen welke prijs), het deelnemen aan een aanbestedingsprocedure, de invulling van een plan, de grond prijs die kan worden geboden en de uiteindelijk te hanteren vrij op naam prijs.

Laat je inspireren! En wij laten je graag een demo zien!

Joost van der Zon

Joost van der Zon Sociëteit Vastgoed

Founder en eigenaar Veneficus

Joost is founder en eigenaar van Veneficus. 13 jaar geleden is hij samen met 2 studiegenoten Veneficus begonnen met het gedachtegoed met Data Science & artificial intelligence kunnen wij de tactische beslissingen veel beter ondersteunen dan dat de onderbuik dat kan. Veneficus bestormt nu al weer ruim 4 jaar de vastgoedsector. Inmiddels heeft dat naast vele consultancy trajecten geleid tot een applicatie genaamd Houzr (www.houzr.nl). Met deze applicatie is Veneficus de aanpak van residentiele projectontwikkeling voorgoed veranderen middels data science, big data en artificial intelligence (AI). Maar dan wel praktisch toepasbaar zodat het daadwerkelijk leidt tot meer rendement een betere marktfit en minder risico’s!  Hoe Veneficus dat doet vertelt Joost in zijn sessies (woensdag 1400-1430 en donderdag 1100-1130)!

Over de schrijver
Het Full Service Platform wordt gevormd door het sterke Vastgoed Netwerk en de motiverende Academy, terwijl de loyale Community effectief invulling geeft aan het delen van Business, Fun en Kennis. Dit versterkt de zakelijke vriendschappen tussen de 650+ beslissers. Sociëteit Vastgoed is hierdoor een unieke zakelijke familie met een fundering in Professionaliteit, Kwaliteit en Expertise.
Reactie plaatsen