Circulair - Sociëteit Vastgoed

Circulair Innovation Network (CARTOUCHE)

Brainstorm mee met Green SV leaders op circulaire vraagstukken.

Betekenis CARTOUCHE

Een cartouche is een ovale omcirkeling van de naam van Egyptische koningen en koninginnen in hiërogliefen. Het symbool is afgeleid van de sjenring die staat voor de cyclus van de eeuwigheid, en heeft ook een apotropaeïsche functie (dient als bescherming of afweer tegen boze invloeden). Als hiërogliefteken heeft het twee betekenissen: eeuwigheid en bescherming.

Waarom CARTOUCHE?

“Circulariteit vraagt om een andere inzet van kapitaal dan duurzaamheid. Voor duurzaamheid is vooral financieel kapitaal onontbeerlijk. Het kapitaal dat nodig is voor circulariteit is communicatie. We richten ons hiermee op de aandachtsgebieden die de grootste impact hebben. De maatschappij verandert, en de gevolgen zijn zowel merkbaar als zichtbaar. Het is nu van belang kennis en informatie te bieden door meer inzage in mogelijkheden en hier directe oplossingen voor te bieden. Het is gebleken dat juist de weerbaarheid enorm telt. En dat geldt bij de huidige ontwikkelingen, maar uiteraard ook bij klimaatverandering. Het is tijd voor Cartouche, waarmee Sociëteit Vastgoed de vastgoedsector meeneemt op mogelijkheden, samenwerkingen en uitvoering door met de gehele keten de urgentie te voeden aan het winnen van waarde".  

Algemene informatie

Invulling events

  • Aantal: 2 tot 3 keer per jaar
  • Personen: max 10 – 15 personen
  • Doel: Kennis, Business & Netwerk delen


Kosten deelname events

  • Leden: Inbegrepen bij lidmaatschap
  • Niet leden: €299,00 


* Sluit jij aan bij Sociëteit Vastgoed tijdens- of na het event waarvoor jij je hebt aangemeld, wordt het verschil verrekend met jouw lidmaatschap.

Blijf op de hoogte!
Inzage in SDG's - SDG 7: Betaalbare & Duurzame Energie #Team Cartouche
Inzage in SDG's - SDG 7: Betaalbare & Duurzame Energie #Team Cartouche
Inzage in SDG's - SDG 3: Gezondheid en Welzijn
Inzage in SDG's - SDG 3: Gezondheid en Welzijn
Succesvolle Business Cases in relatie tot Circulariteit - Webinar - #Cartouche - Sociëteit Vastgoed
Succesvolle Business Cases in relatie tot Circulariteit - Webinar - #Cartouche - Sociëteit Vastgoed
Hét Circulaire Antwoord voor de Vastgoedsector
Hét Circulaire Antwoord voor de Vastgoedsector

Green Leaders Sociëteit Vastgoed

Wietse Walinga

Voorzitter Cartouche

Directeur Smart WorkPlace

Marijn Emanuel

Co-founder; LID
Madaster Foundation

Rutger Buch

Owner

Cirkelstad

Jan van der Doelen

Banker Building & Construction
ING

Yvette Watson 

Mede-eigenaar
PHI Accelerator

Rutger Schuur

CIO
ParkBee

Robbert Van Dijk

Managing Director Residential
a.s.r. real estate

Paul Wessels

Co-Founder
Newcorp

Janneke Leenaars

Sustainability Manager Benelux
Interface

Jacques van der Krogt

CEO

DAPPLE

Nico Smiet

Projectdirecteur
Rijksvastgoedbedrijf

Van eenmalig naar circulair

We werken aan sustainable goals die positief bijdragen aan onze toekomst invullingen, waarbij we afval een identiteit geven, wat leidt tot mogelijkheden tot hergebruik. Effectief en zonder excuus toewerken naar een supply chain  die voordelen biedt voor alle soorten leven.

Vanuit die gedachte zal het netwerk verder versterken in de samenwerking, vanuit de basisgedachte “What would Nature do?”  Verbeteren, innoveren en samenwerken zijn hierbij de sleutelwoorden waarmee we concreet kunnen innoveren en de benodigde financiering kunnen begunstigen. De verbondenheid wordt geeffectueerd, waardoor zichtbaarheid gerealiseerd wordt.

Niet alleen ligt de focus hierbij op accelerating business maar ook op accelerating sustainability. Dit zal een boost krijgen wanneer er focus komt op de versterking van bewustzijn (“sustainability is everyone’s role”) die zorgt voor een betere reputatie.

Ook daarmee wordt de cirkel gevoed. Immers, een betere reputatie trekt mensen aan, draagt bij aan zichtbaarheid, realiseert betrokken stakeholders, en dit leidt tot innovatie en samenwerking. Zo wensen wij toe te werken aan het besef dat verspilling een symptoombestrijding is en wellbeing een vanzelfsprekend onderdeel is van wie wij zijn.

Daarmee leiden de duurzame doelstellingen tot positieve bijdragen, waardoor een negatieve impact zich niet door kan ontwikkelen en anders benadert zal worden.

Check de agenda voor de aankomende CARTOUCHE meetings of neem deel aan de opleidingen omtrent Vastgoedkunde

arrow_drop_up arrow_drop_down