De Groene Kaap in Rotterdam verwelkomt haar eerste bewoners

De Groene Kaap in Rotterdam verwelkomt haar eerste bewoners

Amstelveen, 16 februari 2021 – Vastgoedbelegger Altera heeft van ontwikkelaar Stebru de eerste woningen opgeleverd gekregen van het woonproject De Groene Kaap in Katendrecht, Rotterdam.

De Groene Kaap bestaat in totaal uit vijf woonblokken met 450 appartementen, penthouses, stads-en hofwoningen, vier commerciële ruimten en twee parkeergarages. Met de oplevering van het 1e woningblok verwelkomen we meteen de eerste bewoners. De aankomende maanden worden de overige woonblokken opgeleverd aan Altera en ontvangen nieuwe bewoners de sleutels van hun nieuwe woning.

De Groene Kaap

Door de bijzondere architectuur is er een groot aantal verschillende woningen gerealiseerd.        Er zijn diverse grotere stadsappartementen met drie, vier of vijf kamers en ook kleinere tweekamerappartementen alsmede ruime eengezinswoningen van 160 m². Hierdoor is De Groene Kaap geschikt voor diverse doelgroepen met verschillende levensstijlen in verschillende levensfases en draagt bij aan de inclusiviteit van de stad.

Altera

Klimaat adaptief

In het ontwerp is rekening gehouden met de natuur en de huidige en toekomstige weersinvloeden. De hoven en daktuinen vormen een doorgaande groene route waardoor je een wandeling door het complex kan maken. De daktuinen zijn voorzien van waterbuffering waar bomen en planten groeien. Met ingemetselde vogelhuisjes en de weelderige beplanting is er rekening gehouden met de biodiversiteit.

Erwin Wessels, CIO Altera: “Met de oplevering van het 1e wooncomplex van De Groene Kaap en het verwelkomen van de eerste huurders ontstaat er een nieuwe aantrekkelijke leefomgeving op Katendrecht. Het project is uniek door de diversiteit aan woningen en het klimaat adaptieve karakter, onder meer door de grote openbare binnentuinen. Deze duurzame eigenschappen van De Groene Kaap dragen bij aan een toekomstbestendig rendement voor onze woningportefeuille”.

Robert Steenbrugge, Algemeen directeur Stebru: “ Wij zijn er trots op dat we zoveel mooie woningen hebben mogen toevoegen op Katendrecht. Door de grote diversiteit van woningen is er voor iedere doelgroep een woning gecombineerd met verschillende complementaire commerciële functies. Door de samenwerking met Altera hebben de ambities die destijds behoorlijk uniek waren vorm gekregen en gaan de bewoners hier een fijne, groene woonbeleving ervaren.”

Over de schrijver
Het Full Service Platform wordt gevormd door het sterke Vastgoed Netwerk en de motiverende Academy, terwijl de loyale Community effectief invulling geeft aan het delen van Business, Fun en Kennis. Dit versterkt de zakelijke vriendschappen tussen de 650+ beslissers.Sociëteit Vastgoed is hierdoor een unieke zakelijke familie met een fundering in Professionaliteit, Kwaliteit en Expertise.
Reactie plaatsen