Altera verwerft 70 appartementen in het centrum van Tilburg
11 februari 2021 

Altera verwerft 70 appartementen in het centrum van Tilburg

Amstelveen, 08 februari 2021 – Vastgoedbelegger Altera Vastgoed NV (verder: Altera) en V.o.f. Spoorlaan, een samenwerking van CRA Vastgoed en Novaform, hebben overeenstemming bereikt over de realisatie van 70 nieuwbouw appartementen aan de Spoorlaan in het hart van Tilburg. De 70 appartementen zijn onderdeel van een nieuw te realiseren woontoren met 24 verdiepingen op de historische locatie van het bankgebouw van Van Mierlo & Zoon.

De huurappartementen zijn 2- en 3 kamerappartementen, verdeeld over de verdiepingen twee tot en met 11. De appartementen, variërend in omvang van 55 tot 96 m², zullen voornamelijk worden verhuurd in het middensegment waarvan een deel ook conform de Verordening Middenhuur Tilburg 2019.

Het project voldoet aan hoge eisen van duurzaamheid en zal onder meer worden voorzien van een WKO installatie, WTW ventilatiesysteem met warmteterugwinning en zonnepanelen.          Op het gebied van mobiliteit zorgt de ruime collectieve fietsenberging en de elektrische deelauto’s voor een goede duurzame invulling.

jaap-van-der-bijl

Jaap van der Bijl, CEO Altera: “Na eerdere acquisities in o.a. Den Bosch en Son en Breugel, zijn we verheugd om opnieuw een nieuwbouwproject in Brabant toe te voegen aan onze portefeuille. Het project voldoet niet alleen aan onze eisen inzake duurzaamheid maar bovendien zorgen wij er voor dat op deze locatie in de binnenstad van Tilburg betaalbare woonruimte in het middenhuur segment wordt gerealiseerd.”

Het project is ontwikkeld door V.o.f. Spoorlaan: een samenwerking tussen CRA Vastgoed en Novaform Vastgoedontwikkelaars. De realisatie wordt verzorgd door Huybregts Relou. Capital Value heeft opgetreden als adviseur van Verkoper. De start van de bouw is voorzien in het 2e kwartaal van 2021 en de oplevering volgt naar verwachting 2 jaar later.

Over de schrijver
Het Full Service Platform wordt gevormd door het sterke Vastgoed Netwerk en de motiverende Academy, terwijl de loyale Community effectief invulling geeft aan het delen van Business, Fun en Kennis. Dit versterkt de zakelijke vriendschappen tussen de 650+ beslissers. Sociëteit Vastgoed is hierdoor een unieke zakelijke familie met een fundering in Professionaliteit, Kwaliteit en Expertise.
Reactie plaatsen