AM en Equity Estate bundelen krachten in Crossover op Zuidas

AM en Equity Estate bundelen krachten in Crossover op Zuidas

Dit artikel is eerder gepubliceerd op vastgoedjournaal.

Equity Estate is partner geworden van gebiedsontwikkelaar AM in het mixed use gebouw Crossover in het deelgebied Kop Zuidas in Amsterdam. Met de ontwikkelcombinatie ‘Crossover Ontwikkel CV’ worden de krachten gebundeld voor de ontwikkeling en realisatie van het mulitfunctionele gebouw. BentallGreenOak financiert de realisatie van Crossover. In februari dit jaar is de bouw gestart en naar verwachting wordt Crossover opgeleverd in het voorjaar 2023.

Crossover ligt op de hoek van de afrit A10 Zuid en de Europaboulevard vlakbij Hotel nhow Amsterdam RAI en naast Terrace Tower. Het multifunctionele gebouw zorgt voor een nieuw impuls aan het oostelijk deel van Zuidas waardoor het deelgebied Kop Zuidas zich in de komende jaren verder ontwikkelt tot een levendige en duurzame wijk. AM leverde hier al eerder het woongebouw Rivers op en voegt nu, samen met Equity Estate, Crossover hieraan toe.

Multifunctioneel programma
Het programma van Crossover bestaat uit 12.000 m2 BVO kantoor, 120 startersappartementen voor woningstichting De Key, tien koopwoningen, horeca van 350 m2 BVO en ruimtes voor sociaal-maatschappelijk functies van 500 m2 BVO. Onder het gebouw wordt een parkeergarage met 80 parkeerplekken gerealiseerd, waarvan zes voor ‘shared mobility’ voor de toekomstige huurders.

Crossover is een ontwerp van Team V Architectuur, waarbij de focus ligt op het verbinden van de functies, de omgeving en mensen in een dynamisch, stoer gebouw. De bouw is in handen van BAM Wonen. De verhuur van het kantoor is in handen van JLL en DRS.

Over de schrijver
Het Full Service Platform wordt gevormd door het sterke Vastgoed Netwerk en de motiverende Academy, terwijl de loyale Community effectief invulling geeft aan het delen van Business, Fun en Kennis. Dit versterkt de zakelijke vriendschappen tussen de 650+ beslissers.Sociëteit Vastgoed is hierdoor een unieke zakelijke familie met een fundering in Professionaliteit, Kwaliteit en Expertise.
Reactie plaatsen