Annelou de Groot in podcast Vastgoedvrouwen: ‘Ik ga altijd voor een win-winsituatie’
19 september 2021 
in Member

Annelou de Groot in podcast Vastgoedvrouwen: ‘Ik ga altijd voor een win-winsituatie’

In deel drie van de podcastserie Vastgoedvrouwen gaan Claudia Heimensen en Servaas van der Laan in gesprek met Annelou de Groot van IWG. Ze vertelt over een bewogen jaar waarin de coronacrisis er flink inhakte bij de aanbieder van flexkantoren. 'Ik heb nog nooit zo hard gewerkt in mijn leven.'

‘We hadden vrij snel door dat dit niet een tijdelijk iets zou zijn,’ zegt De Groot in de podcast Vastgoedvrouwen die werd opgenomen vanuit Spaces op de Zuidas.

Bel mij over paar weken

Toen corona uitbrak vorig jaar pakte ze gelijk de telefoon om te bellen met de verhuurders van kantoorruimte. ‘Ik kreeg dan te horen, Annelou, bel mij over een paar weken even. Dit waait wel over.’

Maar het waaide niet over. En De Groot belde één voor één met verhuurders om afspraken te maken. Ze deed die gesprekken allemaal zelf. ‘Ik heb denk ik iedere verhuurder van kantoren in Nederland wel aan de lijn gehad.’ De Groot vond het belangrijk om die gesprekken zelf te doen. Er waren ook partijen die rücksichtslos brieven van advocaten stuurden, maar dat wilde zij niet.

Unieke oplossingen

Door die gesprekken slaagde De Groot erin voor bijna ieder kantoor een ‘unieke oplossing’ te bieden. ‘We probeerden altijd te kijken naar een win-win, hoe kan ik jou als verhuurder helpen en jij mij als huurder helpen? Zodoende konden we de samenwerking op de lange termijn waarborgen.

Hierdoor daalde de bezettingsgraad nauwelijks. Dat het toch een bijzonder zwaar jaar was, kwam doordat het verdienmodel van IWG erop gericht is om services aan huurders van flexkantoren aan te bieden. Toch wist het bedrijf de storm te doorstaan en heeft het intussen de blik op de toekomst gericht. ‘Als corona één trend heeft versneld dan is het wel de behoefte aan flexibel werken.’

In de podcast vertelt De Groot over de coronacrisis, over haar toekomstplannen met IWG en over haar eigen carrière waarin ze al op jonge leeftijd in hoge functies terechtkwam. Ze vertelt ook dat ze daar bepaalde concessies voor heeft moeten doen in haar privéleven. Luister hier naar de podcast Vastgoedvrouwen met Annelou de Groot.

Luister Podcast

1 december 2021 - De kantorenmarkt ná Covid

Op 1 december organiseert Sociëteit Vastgoed in samenwerking met IWG, onder leiding van Annelou de Groot het congres voor Commercieel Vastgoed.

Hoe heeft deze asset class zich de laatste anderhalf jaar ontwikkeld tot een dynamische markt waarin het aanbod van Flex-offices groter is dan ooit. Tevens hebben veel organisaties ervoor gekozen om meters in te leveren en te downsizen in hun kantoor oppervlak. Welke impact heeft dit op de organisaties, de markt en de mensen die hierin werken?

Aanmelden >>

Over de schrijver
Het Full Service Platform wordt gevormd door het sterke Vastgoed Netwerk en de motiverende Academy, terwijl de loyale Community effectief invulling geeft aan het delen van Business, Fun en Kennis. Dit versterkt de zakelijke vriendschappen tussen de 650+ beslissers.Sociëteit Vastgoed is hierdoor een unieke zakelijke familie met een fundering in Professionaliteit, Kwaliteit en Expertise.
Reactie plaatsen