De coalitiepartijen hebben een compromis gesloten over de toekomst van de box 3-heffing
10 september 2023 

De coalitiepartijen hebben een compromis gesloten over de toekomst van de box 3-heffing

De coalitiepartijen hebben een compromis gesloten over de toekomst van de box 3-heffing. Er komt een mengeling van belastingvormen voor verschillende soorten vermogen, waarmee demissionair staatssecretaris Van Rij (Financiën) de fracties van VVD, D66, CDA en CU tevreden heeft gesteld. Dat melden ingewijden aan De Telegraaf.

Van Rij kiest voor een combinatie van een vermogensaanwasbelasting, elk jaar direct belasting heffen over de waardestijging, en een vermogenswinstbelasting: pas afrekenen nadat de winst ook daadwerkelijk verzilverd is. Dat laatste zou bijvoorbeeld gelden voor vastgoedbeleggingen.

De opvolger van de vermogensrendementsheffing was nodig nadat de Hoge Raad eind 2021 een streep zette door de box 3-heffing omdat de fiscus belasting inde over een verondersteld rendement op spaargeld, terwijl mensen niet of nauwelijks rente van hun bank kregen. De nieuwe box 3-belasting kan op z'n vroegst in 2027 ingevoerd worden, aldus de krant. Bron De Telegraaf.

Met vriendelijke groet,
mr Ewoud Pranger

Independent Tax Partners & Advisors BV

Ewoud Pranger Sociëteit Vastgoed


Kantoorvilla Klein Dreijen

  • Stationsweg 46
  • 6861 EJ Oosterbeek
  • 0031 26 355 03 26  Secretariaat
  • 0031 6 10 98 02 39 GSM
  • www.itpa.nl
Over de schrijver
Het Full Service Platform wordt gevormd door het sterke Vastgoed Netwerk en de motiverende Academy, terwijl de loyale Community effectief invulling geeft aan het delen van Business, Fun en Kennis. Dit versterkt de zakelijke vriendschappen tussen de 650+ beslissers.Sociëteit Vastgoed is hierdoor een unieke zakelijke familie met een fundering in Professionaliteit, Kwaliteit en Expertise.
Reactie plaatsen