Newomij legt de focus op betaalbare nieuwbouw
17 november 2020 

Newomij legt de focus op betaalbare nieuwbouw

Hoe zorg je ervoor dat mensen lang en gelukkig op één plek blijven wonen zodat je een langetermijnrelatie met huurders kunt opbouwen, en daarmee zorgt voor een zeer consistente huurstroom? Bij Newomij weten de twee leden van de Raad van Bestuur – Robbert Ter Weijden en voorzitter Robert Jan van Hamersveld – precies wat ze willen.

De markt vraagt om helderheid, merken Ter Weijden en Van Hamersveld. Het absolute stilzwijgen waarin Newomij zich 61 jaar lang hulde, past gewoon niet meer. ‘We merkten dat we teveel aanbiedingen kregen die niet bij ons passen. Dat is voor niemand handig. Onze strategie kan maar beter duidelijk zijn. We houden niet van toeters en bellen, bescheidenheid past ons beter, maar we willen wel strak en met de goede partners zakendoen.’

Nieuwbouwproject in Ede

De drie Newomij-principes

De twee RvB-leden van Newomij kunnen glashelder formuleren wat past in de vastgoedportefeuille en wat niet. Er zijn drie uitgangspunten. Principe één: de woningen die worden aangekocht moeten een zéér goed antwoord vormen op een lokale marktvraag. Ze moeten dus in alles beantwoorden wat de lokale huurder zoekt, van de afwerking en kleur van de keuken tot en met de voorzieningen in de buurt.

Nieuwbouwproject in Wijchen

Twee: die lokale topkwaliteit moet door Newomij liefst decennialang tegen zeer aanvaardbare prijzen kunnen worden verhuurd. Huurprijzen mogen dus niet meteen op het beroemde ‘randje’ zitten, want dan is die gewaardeerde huurder na een jaar alweer weg en dat is niet de Newomij-gedachte. De afgelopen perioden is vooral de focus gelegd op projecten buiten de Randstad. Dit betekent niet dat Newomij de Randstad uitsluit. Als de kwaliteit en de betaalbaarheid maar aansluiten bij een langetermijndoelstelling. Ook in de krimpregio’s kun je toplocaties vinden, waar mensen graag willen wonen. Dat past veel beter bij ons.’

En dan is er nog principe nummer drie: de duurzaamheid van de woningen moet passen bij de langetermijnvisie van Newomij – mits dat niet ten koste gaat van de eerste twee principes, uiteraard. Makkelijk? Nee. Maar een perfecte match voor ambitieuze regionale ontwikkelaars en bouwers met een goed gevoel voor de couleur lokale, weten Ter Weijden en Van Hamersveld.

Profiel Newomij

  • Trackrecord:60 jaar
  • Aantal werknemers: 76 fte
  • Vastgoedportefeuille: circa € 600 mln
  • Netto winst 2019: 50 mio
  • Aantal wooneenheden: 3.500
  • Commercieel vastgoed: 130.000 m2
  • Beheer VvE: 500
  • Aantal appartementen: 32.000
  • Financieringen: circa € 120 mln

Snel en flexibel

De persoonlijke manier van zaken doen met Ter Weijden en Van Hamersveld en de snelle beslislijnen die horen bij een familiebedrijf maken dat Newomij – juist in deze ingewikkelde tijden – snel kan beslissen en ook meteen kan zorgen voor ‘boter bij de vis’. Bergen papier en ellenlange excel sheets? Niet nodig. Voldoet een woonproject aan de drie Newomij-principes, en is het oordeel van de RvB-leden na een locatiebezoek en het goed gefundeerde advies van lokale partners nog steeds positief? Dan kan er razendsnel geschakeld worden. Zelfs als het gaat om renteloos voorfinancieren van woningen, delen van een nieuwbouwproject, of het aankopen van plukjes woningen tegelijk.

Prettig samenwerken

Ter Weijden: ‘Daarmee zijn wij inderdaad een prettige, stabiele partner voor regionale ontwikkelaars en bouwers die weten wat ze aan het doen zijn en die vooral nu, in deze rare coronatijd, op zoek zijn naar zekerheden om hun bouwproductie op gang te houden. We kunnen elkaar heel goed helpen.’

Van Hamersveld: ‘We zijn met ons kleine beslisteam en onze persoonlijke manier van werken flexibel genoeg om woningen ook in fases aan te kopen. We kopen natuurlijk graag complete woongebouwen of -projecten, maar denken ook net zo lief mee over plukjes, gespikkeld bezit en mandjes. Je doet bij Newomij direct zaken met de beslissers. We zien dat onze propositie goed past bij regionale ontwikkelaars en bouwers die het tempo erin willen houden. Dat is nodig want overal in Nederland is een tekort aan huurwoningen. Heel vaak leidt het ene project vanzelf tot het volgende. Zoals we graag trouw zijn aan onze huurders, zijn we ook graag trouw aan zakenpartners waarmee we een goede klik hebben.’

Newomij vastgoedaankopen:

1. Gericht op lange relaties.
Newomij is een familiebedrijf dat sinds de oprichting, 61 jaar geleden, consequent dezelfde missie volgt, namelijk: het verhuren van woningen en appartementen aan de grote groep mensen met een gemiddeld inkomen. Het businessmodel is gebaseerd op de constante, gegarandeerde kasstroom vanuit tevreden, trouwe huurders – en dus niet op korte termijn boekwinsten of maximale huurprijzen. Ook in de relatie met medewerkers en zakenpartners zoekt Newomij liefst naar langdurige samenwerkingen met winwin- en groeimogelijkheden voor iedereen.

2. Slagvaardig, flexibel én vermogend.
Newomij financiert al haar aankopen en deelnemingen voor 100% vanuit eigen vermogen. Dat zorgt voor zeer korte beslislijnen en -termijnen: boter bij de vis. De sterkte financiële positie in combinatie met de slagvaardigheid van een familiebedrijf met een klein team van beslissers.

3. Menselijk en direct.
Newomij koppelt een grote financiële slagkracht aan de wendbaarheid en persoonlijkheid van een familiebedrijf. De compacte Raad van Bestuur beoordeelt aanbiedingen voor aankopen vanaf 15 woningen tot complete projecten – altijd zelf. Een bezoek aan de locatie – zelf zien, zelf beoordelen – hoort daar steevast bij. Voor marktadvies en lokale informatie werkt Newomij samen met een eigen netwerk van makelaars in het hele land.

4. De hele verhuurketen in eigen huis.
Newomij doet alles met eigen mensen, van aankopen en financieringen tot en met beheer, onderhoud, verzekeringen, uitpondingen en VVE’s (bestuur, beheer, administratie). Bezit en huurders worden zo lang mogelijk gekoesterd. Door middel van renovatie en verduurzaming wordt de lifecyle van gewaardeerde woningen verlengd: alles gaat bij Newomij over waarde – op een zo lang mogelijke termijn.

Dit bericht is eerder gepubliceerd op: Vastgoedmarkt

Over de schrijver
Het Full Service Platform wordt gevormd door het sterke Vastgoed Netwerk en de motiverende Academy, terwijl de loyale Community effectief invulling geeft aan het delen van Business, Fun en Kennis. Dit versterkt de zakelijke vriendschappen tussen de 650+ beslissers.Sociëteit Vastgoed is hierdoor een unieke zakelijke familie met een fundering in Professionaliteit, Kwaliteit en Expertise.
Reactie plaatsen