Een week vol energie door nieuwe samenwerkingen
24 september 2021 

Een week vol energie door nieuwe samenwerkingen

De week van Sociëteit Vastgoed was gevuld met energie en nieuwe samenwerkingen

Academy

Het klinkt bijna eenduidig, de week van Sociëteit Vastgoed gaf weer intens veel mogelijkheden voor nieuwe samenwerkingen. Niet alleen mochten wij samen met de docent drs. Jan van den Hogen MSc MSV de post master titel Real Estate Economics uitreiken aan Karen Klarenbeek REE MSV, we vernamen van Jan ook dat Deka Immobiliën GmbH, waar hij de logistieke chapter op global niveau aanstuurt,  het gerenoveerde Sijthoff City-gebouw aan de Grote Markstraat in Den Haag had gekocht van Marathon-dochter MCAP Global Finance voor ruim 62,5 miljoen euro.  Gefeliciteerd! Ander mooi nieuws van de Academy is, dat je je nu aan kunt melden voor een heel jaar, en tijdens dat jaar overal toegang toe hebt en dus alle cursussen kunt volgen over vastgoedkunde en persoonlijke ontwikkeling plús alle boeken uit de online bibliotheek kunt lezen. Speciaal voor jou samengesteld zodat kennis een vast onderdeel van jouw tijdbesteding wordt.

Nieuwe leden

Fantastisch om ook deze week weer nieuwe leden te mogen ontvangen. Jan Piesla en Bas Janssen van Open Development, Christian van Gils van Cubic Eyes, Guydo Reyneveld van Groupius Wonen en Gerard Pruijn van RBM Retail Management, van harte welkom! Isaura Wolswijk, Jan Hein Spierings en Robert Jan van Hamersveld van Newomij mochten wij ook met open armen verwelkomen. Jacoba van Gastel, We all Wheel en Evelien van Veen van Veen Architecten werden de week ervoor lid, net als Hans van Haeften van VHCM. Welcome Home allen! Maar ook het Academy online lidmaatschap trok nieuwe leden aan, net als het proeflidmaatschap waarmee men 90 dagen onbeperkt aan alle meetings deel kan nemen. Samen maken wij echt het verschil.

Leaders of Growth

Vol enthousiasme en ook wat spanning kijken we naar aanleiding van de alsmaar binnenkomende berichten over de woningmarkt en de problematiek daar uit naar de eerste sessies van ons Atum team, waarmee wij ons samen over het ontstaan, de mogelijkheden en uitvoering gaan hebben van de actualiteiten in de woonsector, onder de noemer De Actie Agenda Wonen.

Dat er een flinke woningnood in ons land is, daar is iedereen het onderhand wel over eens. Een blik op de verschillende doelgroepen leert ons dat het bijbouwen van zoveel mogelijk vierkante meter woonruimte op de langere termijn niet de oplossing is. Uiteraard is iedereen (zeker de vastgoedsector) voor betaalbaar wonen. Maar hoe reëel is het om de gewenste doelstelling te behalen?

Gemeenten verlagen de grondprijzen niet, corporaties hebben hun limieten en de markt heeft een winstoogmerk. Politici spreken niet over de extreem lage rente (prijsexplosie). De tweede reden van de prijsstijgingen, bij vooral nieuwbouw, zijn de duurzame bouweisen en andere belemmeringen zoals de stikstofproblematiek waardoor er minder gebouwd wordt.

Hoog tijd om hier met de experts over in gesprek te gaan.

Wie spreken zich uit tijdens de meetings?

*              Hester van Buren, Rochdale
•             Cees van Boven, Woonzorg Nederland
•             Peter van der Gugten, Heijmans
•             Nicole Maarsen Home.Earth
•             Vera Luijendijk, Eigen Haard
•             Annemarie Maarse, Syntrus Achmea R&F
•             Claudia van Haeften, Sociëteit Vastgoed
•             Hala Naoum Néhmé, gemeente Amsterdam
•             Robert Jan van Hamersveld, Newomij
•             Tessa Flantua, Rijksvastgoed
•             Bart Kuipers, WoonÆffect
&             Wim Bos, Vesteda & Saskia Aupers, Rochdale

Zie hiervoor ook het filmpje wat Claudia opnam, samen met Astrid van Vesteda, bij de lancering van dit team: 


Meetings en events 

Heel belangrijk nu we elkaar weer allemaal mogen ontmoeten, de meetings en events. 

Natuurlijk heeft Sociëteit Vastgoed ook gedurende de afgelopen corona periode altijd live events georganiseerd, maar we zijn enorm blij te zien dat ook voor de grotere meetings en ook de internationale events men zich weer aanmeldt. Zo kunnen we elkaar optimaal versterken met kennis en netwerk, en daar genieten we allemaal van. 

Het Green Tie Gala op 3 november as is bijvoorbeeld volledig volgeboekt (je kunt nog op de reservelijst plaatsnemen) en ook het diner op de eerste avond van Expo Real in de binnenstad van München belooft geweldig te worden, met bijzondere gasten, in de private dining room. (Je kunt je hier nog voor aanmelden

Aanstaande zondag zijn wij deelnemer aan de Captains of Industry Regatta, het vlaggenschip onder de regatta’s in Europa. Met 500 gasten en 45 schepen een unieke mogelijkheid je relaties te ontmoeten in het mooie Nieuwpoort in België. Ook hier zijn we verheugd te kunnen melden dat we volgeboekt zijn en met meerdere boten mee zullen zeilen. 

Op 4 oktober starten we de week met een unieke masterclass omtrent #seniorenwoningen en #zorgvastgoed met dé experts uit de sector. Voor leden uiteraard zonder kosten deel te nemen, heb jij interesse, meld je dan aan, dan kun je direct met een ieder kennismaken die jou verder kan helpen bij jouw vragen hierover.  Jeroen Kemperman van Zilveren Kruis mogen wij ook aan de al imposante lijst van gastsprekers toevoegen, dus dat wil je zeker niet missen! 

De radioshow die eigenlijk de 23e plaats zou vinden, hebben we door de gezinsuitbreiding van Constantijn verplaatst naar 1 oktober as. We gaan een fantastische sessie tegemoet waarbij we luisteren naar top professionals als Huib Boissevain, Mark Debets, Philip Blauw en Hans Touw, onder leiding van Ron en Claudia. Super als je erbij bent, live of online. 

Hoe was jouw week?

Laat het ons weten of schrijf jouw artikel, om je voor te stellen of om jouw opinie of goede nieuws te delen. Voor leden van ons netwerk is onze social media en ons nieuwsbrief medium een geweldige plaats om dergelijk nieuws te delen (+ 30.000 lezers). You are Invited!

Tot Sociëteit Vastgoed!

Over de schrijver
Het Full Service Platform wordt gevormd door het sterke Vastgoed Netwerk en de motiverende Academy, terwijl de loyale Community effectief invulling geeft aan het delen van Business, Fun en Kennis. Dit versterkt de zakelijke vriendschappen tussen de 650+ beslissers. Sociëteit Vastgoed is hierdoor een unieke zakelijke familie met een fundering in Professionaliteit, Kwaliteit en Expertise.
Reactie plaatsen