Samenwerking Primevest en ParkBee na aankoop parkeergarages Rotterdam
22 januari 2021 
in Member

Samenwerking Primevest en ParkBee na aankoop parkeergarages Rotterdam

De Nederlands-Duitse vastgoedbelegger Primevest Capital Partners en digitale parkeergaragemanager ParkBee hebben de handen ineengeslagen voor de aankoop en het beheer van twee parkeergarages in Rotterdam.

Primevest heeft de objecten van circa €14 miljoen verworven voor zijn Primevest European Parking Fund IV, terwijl ParkBee verantwoordelijk zal zijn voor de exploitatie en het dagelijkse beheer van de garage op basis van een langlopend huurcontract.

Wijnstraat
De twee parkeergarages bevinden zich aan de Wijnstraat 78 & 100, in het hart van het zakendistrict van Rotterdam tussen het belangrijkste winkelgebied en de oude haven van Rotterdam. Met onder andere het centrale zakendistrict, het Maritiem Museum, de Markthal en kubuswoningen, bestemmingen die door de parkeergarages worden bediend en die ruimschoots de mogelijkheid bieden om de prestaties van de parkeergarage te verbeteren.

Grote kansen
Rutger Schuur, CIO bij ParkBee: “De parkeergarages bieden de mogelijkheid op een betere performance, aangezien de digitalisering van parkeren automobilisten helpt beschikbare plekken te vinden. Met onze slimme systemen helpen we klanten om de handigste parkeerlocatie te vinden voor de beste prijs in ons grote netwerk van digitaal verbonden garages. Wij zien grote kansen in Rotterdam om de omzet te vergroten door kortdurend gebruik te stimuleren vanuit het naastgelegen zakendistrict, maar ook van bezoekers uit de stad en omwonenden. Centraal gelegen parkeergarages en deskundige eigenaren zoals Primevest stellen ons in staat om een ​​betere allround gebruikerservaring te bieden en het beste en optimale gebruik van bestaande stedelijke infrastructuren zoals de Wijnstraatparkings te vergroten.”

Toegevoegde waarde
Bas Magielse, Fund Manager Primevest: “Omdat digitalisering waarde toevoegt door het parkeren in een parkeergarage snel, goedkoop en gemakkelijk te maken, zijn we samen met een huurder als ParkBee van mening dat parkeergarages bijdragen aan het verminderen van het aantal geparkeerde auto’s op straat, het verminderen van files en vervuiling, wat positief bijdraagt aan de leefomgeving. Een win-win voor alle betrokkenen: van autogebruikers tot gemeenten en natuurlijk onze huurders en investeerders.”

Verdere uitbreiding portefeuille
Primevest heeft kapitaal beschikbaar om zijn portefeuille van parkeergarages verder uit te breiden. Parkeergarages hebben bewezen door alle economische cycli heen stabiele inkomsten te genereren en bieden diversificatievoordelen binnen portefeuilles van institutionele beleggers. Als vitaal onderdeel van de infrastructuur van steden, wordt de toekomstbestendigheid ondersteund door de trend om auto’s van de straat te weren en de openbare ruimte terug te geven aan het publiek, terwijl stadscentra toch efficiënt per auto bereikbaar blijven.

Primevest werd geadviseerd door technisch adviseur RPS en advocatenkantoor CMS NL.

 

 

 

 

Dit artikel is eerder gepost op Vastgoedjournaal

Over de schrijver
Het Full Service Platform wordt gevormd door het sterke Vastgoed Netwerk en de motiverende Academy, terwijl de loyale Community effectief invulling geeft aan het delen van Business, Fun en Kennis. Dit versterkt de zakelijke vriendschappen tussen de 650+ beslissers. Sociëteit Vastgoed is hierdoor een unieke zakelijke familie met een fundering in Professionaliteit, Kwaliteit en Expertise.
Reactie plaatsen