Royal Properties Group ontwikkelt succesvol in het hart van Nederland

Royal Properties Group ontwikkelt succesvol in het hart van Nederland

Royal Properties Group

Royal Properties Group, opgericht door een Nederlandse familie met bewezen kracht in de bouwsector en een erfenis die teruggaat tot 1780, ontwikkelde zich sterk in de eigen organisaties The House of Development (ontwikkelaar en bouwmanager), AllYield (vastgoed- en vermogensbeheerder) en sinds 2017 Royal Properties Development, om de ontwikkelingen op de Nederlandse markt te versterken.

De Royal Properties Group investeerde hierbij in inkomsten genererende portefeuilles, evenals in noodlijdende activa en ontwikkelingen. In 2019 kocht Royal Properties Group de resterende aandelen van Sebald en beheert sindsdien de portefeuille via de entiteit RPG Asset Management.

Ontwikkeling Mercury

Namens The House Of Development werd in 2020 in samenwerking met Bureau voor Stedenbouw en Architectuur Wim de Bruijn BV aan de Mercuriusweg in Delft door BVR Bouw BV de nieuwbouw van 71 comfortabele appartementen met afmetingen van 64 m2 tot 93m2 gerealiseerd.

De locatie aan de Mercuriusweg vormt een natuurlijke overgang van ‘Nieuw Delft’ naar de woonwijk Voorhof. Het volledige gebied verandert hiermee van een voormalig bedrijventerrein naar een stedelijke plek waar het prettig wonen, werken en recreëren is.

Er zijn in dit bijzondere complex van totaal 71 appartementen 7 woonlagen met galerijontsluiting. In totaal telt het complex 71 parkeerplaatsen, waarvan 26 overdekt onder het gebouw. Er is bij het ontwerp gekozen om de gevel uit te voeren in natuursteen en metselwerk, met aluminium kozijnen, wat een luxueus aanzien geeft. Door de voorzijde van het gebouw 2 lagen op te tillen is een mooi entreegebied onder het gebouw ontstaan met een glazen entreehal. Tevens is hierdoor de mogelijkheid gemaakt een groen voorgebied te maken.

De voornaamste doelgroep voor de appartementen is de jongere werkende en/ of de net afgestudeerde student die zijn carrière start, alleenstaand of net samenwonend. Het grote merendeel van de appartementen is daarom een kleine tweekamerwoning. Deze doelgroep zal zich voornamelijk fietsend door de stad verplaatsen.

Het gebouw is zeer duurzaam ontworpen (GPR Gebouw gemiddeld 7,5), waarbij tevens een zeer grote hoeveelheid zonnepanelen op het hoogste dak zijn opgenomen.

Het complex ligt In het verlengde van de nieuwe Spoorzone in Delft, met de Papsouwselaan en De Hoven Passage (winkelgebied) om de hoek, en is gesitueerd aan een rustige fietsstraat. Op 8 minuten afstand ligt de binnenstad en in 5 minuten fietsen bereikt men de TU Delft. De Papsouwselaan bevindt zich slechts op 150 meter afstand en kent perfecte openbaar voorzieningen: bus 64 en tram 1 vertrekken hier vandaan. Een meer centrale ligging in Delft is bijna niet mogelijk. Met de auto rijdt men vanaf ‘Mercury’ in zo’n 10 minuten naar de A4. Via de A13 en A4 zijn alle grote steden in de omgeving perfect te bereiken.

Middenhuur

De vraag naar woningen in het middenhuursegment stijgt in steden waar een grote druk is op de woningmarkt, zo ook in Delft. In het Mercury complex bedragen de huurprijzen van de appartementen ca. € 980,- tot € 1.270,- per maand, inclusief parkeerplaats en exclusief servicekosten. Hiermee geeft Royal Properties Group optimaal invulling aan de gewenste invulling van het middenhuur segment.

De woningen zijn inmiddels allemaal verhuurd en dit is gerealiseerd en begeleidt door Van ’t Hof Rijnland. Royal Properties Group is voornemens tevens het nabijgelegen pand aan de Mercuryweg te ontwikkelen, meer informatie volgt hierover binnenkort.

Video Persbericht

Meer informatie over Mercury in Delft? Neem dan contact op met

karin-klarenbeek-societeit-vastgoed

Karin Klarenbeek

Scorpius 128, 2132 LR Hoofddorp – T: +31(0)20 2082010 – M: +316 13735206

www.rpgam.nl

Over de schrijver
Het Full Service Platform wordt gevormd door het sterke Vastgoed Netwerk en de motiverende Academy, terwijl de loyale Community effectief invulling geeft aan het delen van Business, Fun en Kennis. Dit versterkt de zakelijke vriendschappen tussen de 650+ beslissers. Sociëteit Vastgoed is hierdoor een unieke zakelijke familie met een fundering in Professionaliteit, Kwaliteit en Expertise.
Reactie plaatsen