Besluiteloze oudere zet markt voor seniorenwoningen op slot
19 september 2021 

Besluiteloze oudere zet markt voor seniorenwoningen op slot

Als de levensverwachting de komende dertig jaar sterk toeneemt, verdrievoudigt het aantal tachtigplussers in Nederland in 2050 naar 2,6 miljoen. 

Ron van Bloois, hoofddocent zorgvastgoedfinanciering bij Amsterdam School of Real Estate en docent bij Sociëteit Vastgoed Academy, ziet dat we in Nederland stapsgewijs toegaan naar een residentiële seniorenwoningmarkt en gespecialiseerde zorgvastgoedsector, maar vindt dat het veel beter kan. ‘In het buitenland zijn ze veel verder, daar hebben vermogensbeheerders een veel actievere rol in in het beheren van het vastgoed en zetten ze vol in op zorgvastgoed in brede zin.’

In Nederland zijn we volgens Van Bloois nog zoekende naar de positie van de senior. ‘De beleggers zitten vast in hun eigen beleid. Zij durven of kunnen niet investeren via een directe verhuurrelatie met de senior omdat ze ervan uitgaan dat hun kapitaalverschaffers zoals pensioenfondsen en verzekeraars vasthouden aan masterleases met zorginstellingen. Maar je moet eerlijker zijn. De beste voorspelling voor de toekomstige vraag naar vastgoed is de demografie, zowel in grote steden als buitengebieden. Dan moet je actiever zijn en lokale samenwerkingen smeden.’

Lees hier het hele artikel

Oktober 4-2021 - Impact maken in de Senioren en Zorgsector

Op 4 oktober nodigen wij de leden van Sociëteit Vastgoed én geïnteresseerden uit die interesse hebben in - of affiniteit hebben met - senioren huisvesting en zorgvastgoed.

In een speciale, interactieve middag gaan wij kennismaken met Osiris en haar kartrekkers:

- Esther Akkerman-Dwars van Woonzorg Nederland
- Annette van der Poel van Sectie 5
- Claire van Staaij van ABN AMRO
- Ron van Bloois van SVA en MI
- Jan Willem Spijkman, ING
- Evelien van Veen, v veen architecten
- Jacoba van Gastel, We-All-Wheel
- Jeroen Kemperman, Zilveren Kruis

Een kleurrijke groep professionals met een rijk trackrecord in de wereld van seniorenhuisvesting en zorgvastgoed. Ze delen de passie voor vitale senioren, kwetsbare doelgroepen en positieve verandering te bewerkstellingen via samenwerking. Een toekomstbestendige woon(zorg)sector is immers van maatschappelijk belang en kent vele snijvlakken met andere domeinen waaronder de woningmarkt. Osiris is gedreven om onze Sociëteit te inspireren, activeren en verbinden op dit thema.

Wij nodigen jou uit om persoonlijk én zakelijk bij te dragen om impact te maken.

AANMELDEN >> 

Over de schrijver
Het Full Service Platform wordt gevormd door het sterke Vastgoed Netwerk en de motiverende Academy, terwijl de loyale Community effectief invulling geeft aan het delen van Business, Fun en Kennis. Dit versterkt de zakelijke vriendschappen tussen de 650+ beslissers.Sociëteit Vastgoed is hierdoor een unieke zakelijke familie met een fundering in Professionaliteit, Kwaliteit en Expertise.
Reactie plaatsen