CFO LVMH: 'Winkelervaring kan niet worden geëvenaard op het internet'
25 juni 2021 
in Retail

CFO LVMH: 'Winkelervaring kan niet worden geëvenaard op het internet'

De Franse luxegoederengigant LVMH, eigenaar van onder andere Louis Vuitton, Moët & Chadon, Marc Jacobs, Christian Dior en Bvlgari, twijfelt er niet aan of de toekomst van retail gewaarborgd is. “Winkels zullen blijven bestaan!”, aldus CFO Jean Jacques Guiony. 

In een gesprek met CNBC vertelde Giuony dat online shoppen de klantervaring in een fysieke winkel niet kan evenaren. “Er is nog niemand geweest die een wonderformule heeft uitgevonden waardoor klanten online evenveel van hun aankoop kunnen genieten als in een winkel.”

De pandemie van het coronavirus en de daaropvolgende thuisbestellingen hebben geleid tot een aanzienlijke toename van online winkelen en hebben veel retailers ertoe gedwongen hun online aanbod in een veel sneller tempo te ontwikkelen. Deze dynamiek heeft op zijn beurt ook de behoefte aan fysieke winkels uitgedaagd.

De CFO van LVMH laat weten dat het online aanbod van zijn bedrijf slechts een aanvulling is op de fysieke ervaring. Guiony zegt dat de meeste klanten die winkels bezoeken eerder wel de website hadden gecontroleerd en daar de artikelen hadden kunnen kopen die ze wilden maar dat toch niet deden. “Ze krijgen veel informatie, maar ze komen naar de winkel omdat de winkelervaring iets is dat niet kan worden geëvenaard op het internet”, vertelde hij.

LVMH rapporteerde in 2020 een omzetdaling van 17% ten opzichte van het voorgaande jaar. Het bedrijf werd niet alleen getroffen door lokale lockdown-maatregelen, maar ook door de verboden op internationaal reizen. De aandelen van LVMH zijn in de loop van het jaar met ongeveer 32,8% gestegen.

Over de schrijver
Het Full Service Platform wordt gevormd door het sterke Vastgoed Netwerk en de motiverende Academy, terwijl de loyale Community effectief invulling geeft aan het delen van Business, Fun en Kennis. Dit versterkt de zakelijke vriendschappen tussen de 650+ beslissers.Sociëteit Vastgoed is hierdoor een unieke zakelijke familie met een fundering in Professionaliteit, Kwaliteit en Expertise.
Reactie plaatsen