Annexum neemt winkelpanden Jumbo over
31 december 2020 

Annexum neemt winkelpanden Jumbo over

Annexum, aanbieder van vastgoedfondsen voor particuliere beleggers, neemt 62 winkelpanden over van supermarktketen Jumbo. Het betreft 55 Jumbo supermarkten en 7 winkels met andere huurders, die Jumbo voorafgaand aan de verkoop eerst zelf heeft overgenomen van Supermarkt Vastgoed FGR. Met de overname van de vastgoedportefeuille was een totale investering van € 325 miljoen gemoeid. De supermarktpanden worden begin 2021 geplaatst in een nieuw op te richten supermarktfonds voor de particuliere belegger.

Annexum koopt jumbo

Bij de overdracht op 29 december 2020 zijn 13 Jumbo supermarkten direct doorgeleverd aan Portico Investments. Het investeringsbedrag voor de overige 42 Jumbo supermarkten en 7 winkelpanden bedraagt € 234 miljoen. Annexum heeft hiervan € 104 miljoen gefinancierd met behulp van leningen verstrekt door grote investeerders en family offices. De overige € 130 miljoen is gefinancierd met een hypothecaire lening. De Jumbo-supermarkten gaan direct een nieuwe langdurige huurovereenkomst met Annexum aan en beide partijen hebben de ambitie om op een substantieel deel van de panden zonnepanelen te leggen in de eerste twee jaar.

Ton van Veen CFO van Jumbo: “Bij Jumbo werken we continu aan groei van onze winkels en het verbeteren van onze bedrijfsvoering – op klimaatbewuste en toekomstbestendige wijze. Met deze transactie borgen wij langjarig onze vastgoed- en groeiambities en spelen we in op de behoefte aan stabiele beleggingen in de markt. Annexum heeft jarenlange ervaring en is al een grote verhuurder van Jumbo met een sterk track-record op het gebied van het beheer en verduurzaming van supermarktvastgoed. Dat sluit goed aan bij onze ambities.”

Huib Boissevain, oprichter en CEO Annexum: “We zijn dankbaar voor het vertrouwen van de financiers en van Jumbo. Dit is een bijzondere transactie, supermarktportefeuilles van deze omvang worden niet vaak aangeboden. Deze acquisitie sluit goed aan bij de focus die wij op supermarkten hebben. Wij kijken ernaar uit dit vastgoed straks samen met onze investeerders verder te verduurzamen.”

Annexum werd geadviseerd en bijgestaan door SuperVastgoed, Houthoff, Van Doorne, PVM, Confia en PwC. Jumbo werd bijgestaan door McDevitt, Allen & Overy, Deloitte en RPS.

Over de schrijver
Het Full Service Platform wordt gevormd door het sterke Vastgoed Netwerk en de motiverende Academy, terwijl de loyale Community effectief invulling geeft aan het delen van Business, Fun en Kennis. Dit versterkt de zakelijke vriendschappen tussen de 650+ beslissers.Sociëteit Vastgoed is hierdoor een unieke zakelijke familie met een fundering in Professionaliteit, Kwaliteit en Expertise.
Reactie plaatsen