De toekomst van vastgoed

De toekomst van vastgoed. Wie bepaalt die? Wie zorgt voor het verschil? Voor de samenwerking? Voor de verbinding? Voor de kennis? De informatie, de meetings, de mogelijkheden, de inzichten, de uitvoering en de verwerking?

Waarmee gaan we elkaar bereiken, optimaal, zichtbaar zijn, herkenbaar zijn? Hoe zorgen we ervoor dat we een fundering bouwen, overstijgend aan een bepaalde doelgroep binnen de sector, overkoepeld aan een bepaalde assetklasse?

Wat is nodig om de toekomst van vastgoed, en daarmee ónze toekomst de invulling te geven waarmee de steden duurzaam worden, en de mensen die in de sector werken optimaal geïnformeerd worden? Welke toepassingen en kennisoptimalisatie zijn nodig voor de professionals die hier op dagelijkse basis in werkzaam zijn? Zodat we elkaar kunnen vinden, toegang tot persoonlijke- en zakelijke groei krijgen en inzichten realiseren die we concreet en effectief kunnen toepassen?

En waarom is dit zo belangrijk?

Het waarom van de toekomst van vastgoed is waar we in geloven.

Waarom is deze sector zo essentieel, waarom is het zo belangrijk en noodzakelijk dat we hierbij samenwerken en elkaar versterken?

De toekomst van vastgoed is datgene waar wij, als de 40.000 professionals die erin werkzaam zijn, invulling aan geven. Wanneer wij hier de beste en meest optimale invulling voor realiseren, versterken wij niet alleen de sector, de economie, de maatschappij en de toekomst, maar ook onszelf.

We leven in vastgoed, wonen er, recreëren er, vinden er elkaar, in horeca, hotels, de winkelstraten, de kantoren, de vakantiehuizen. We bouwen onze infrastructuur rondom ons vastgoed. Onze toekomst, ons leven, speelt zich af binnen, rondom en door vastgoed. Doordat wij als mensen en als professionals hier invulling aan geven, worden de stenen de omlijsting van onze levens, van onze wensen, onze behoeften, onze winst en ook van ons verlies. Het speelt zich allemaal af in ons vastgoed.

En omdat dit zoveel verder gaat dan elkaar ontmoeten en met elkaar spreken over de mogelijkheden en visie, daarom is het nu tijd om de verbinding tussen de professionals die het vastgoed begeleiden te versterken.

Te optimaliseren, uit te breiden, te intensiveren en dit beter zichtbaar te maken. Omdat we elkaar dan vinden. Omdat we elkaar dan verder kunnen helpen. Omdat we dan met elkaar concreet de toekomst invulling geven.

Door duurzaamheid en circulariteit toe te passen, en datagebruik, en AI, en aandacht te geven aan wat gewenst is om te kunnen groeien en te ontwikkelen. Omdat we daarmee investeren in onszelf. Zodat we nieuwe ontwikkelingen kunnen begeleiden. Nieuwe leiderschapskwaliteiten in onszelf ontdekken en stimuleren.

Omdat we dan daadwerkelijk de sector verder brengen, en daarmee voor onszelf de toekomst inkleuren, zoals wij die wensen.

Een toekomst met de huisvesting die nodig is, met de zorgverlening die gewenst is, met kennis en kunde verbonden door expertise, door invulling te geven aan de gebouwde omgeving. Met gezonde gebouwen. Met ruimte voor expansie. Met mogelijkheden voor groei en ontwikkeling. Met ruimte voor onze kinderen, maar ook ruimte voor onszelf. Om elkaar te vinden maar ook door plekken te creëren waarin we ons terug kunnen trekken, flexibel, vrij en veilig.

Een conservatieve sector? De vastgoedsector?

Mogelijk ervaar je dat zo als je niet dagelijks in deze sector werkt of er steeds aanwezig bent. Ik ben in de gelukkige omstandigheid dat ik al decennia lang onderdeel uitmaak van de sector waar ik de meest geweldige mensen uit mijn leven ontmoette. Ik spreek er de meest toegankelijke mensen, enthousiast om te delen, loyaal genoeg om te verbinden, om anderen erbij te betrekken, bereid om te geven.

Ik ontmoet er mensen die kennis hebben van de invullingen en mogelijkheden, van de realisatie en creaties, van de begeleiding van wensen en de uitvoering van plannen met acties. Omdat in deze sector mensen werken met een passie, en missie, die besef hebben dat er keuzes gemaakt dienen te worden. Keuzes de toekomst van vastgoed te begeleiden.

Betere steden, mooie omgevingen, een plaats voor al diegenen die er hun leven vormgeven. Die investeringen willen doen, projecten starten, ideeën hebben om te bouwen en te ontwikkelen. Rendement maken, ervaring opdoen. Zich verbinden, zich uitstrekken, de moed hebben oplossingen te bespreken. Mensen die willen bouwen en groeien, ontwikkelen en innoveren.

Voor al diegenen bouwen wij een netwerk.

Een netwerk wat zo sterk is dat het ons nog vele decennia gaat begeleiden. Een netwerk waar wij elkaar vinden en ontmoeten. Waar wij van elkaar leren en met elkaar genieten van de mogelijkheden en toepassingen.

Een netwerk wat ons versterkt, waar plezier samen gaat met winst-optimalisatie. Een netwerk waar jonge professionals leren van de gevestigde orde en waar alumni hun kennis overdragen op de generatie die staat te trappelen om mee te doen. Een netwerk wat bol staat van de innovatie die niet alleen verbazingwekkend innovatief en tegelijk toepasselijk en verrijkend is, maar tevens mensgerichte innovatie die zorgt voor verbinding en verbetering. Omdat je daarmee mensenlevens verbetert. Dat netwerk willen wij bouwen. Met jou, door jou, voor jou.

Het enige wat wij van jou vragen is:

” Wat heb jij nodig?”

“Wat wil jij ervaren, ontvangen, krijgen, beleven bij een netwerk dat jou niet alleen toegang biedt tot jouw gewenste relaties en business partners, maar ook de kennis levert waardoor je steeds opnieuw de groei in kunt zetten?

Wat wens jij voor de toekomst van vastgoed, voor jouw toekomst, en wat heb je nodig zodat jij dit op de meest stimulerende wijze invulling kunt geven?”

Met jouw antwoorden kunnen we onze weg vervolgen.

De weg van groei en samenwerking. De weg van verbinding en versterking. Van begrip delen en problemen aanpakken. Van toepassingen invulling geven en nieuwe wegen inslaan. Van bouwen en verbinden.

Is het meer kennis? Een Academy die je vastgoedkunde levert? Een Academy die invulling geeft aan jouw soft skills en je inzichten en motivatie biedt tot groei en versterking. Kennis waarmee je jouw idealen vormgeeft? Of is het de mogelijkheid andere professionals te ontmoeten en je met hen te verbinden tijdens wekelijkse, maandelijkse mogelijkheden daarvoor? Of de combinatie hiervan?

Wat mis je? Wat heb jij nodig?

Ik wil je vragen, oprecht, dit nu met me te delen.

Omdat wij na 3 jaar hard werken, samenwerken, invulling geven aan kwaliteit en kennis leveren, nu op een tweesprong staan.

Een nieuwe tijd breekt aan.

Die willen wij samen met jou invulling geven. Samen bouwen aan de sector. Door netwerken te verbinden. Door de stad te bouwen, de wereld opnieuw in te kleuren. Door de sector te voeden, en daarmee uit onszelf het allerbeste naar boven te halen.

Wil je het met me delen? Wat jij nodig hebt? Wat jij mist in de sector, in de netwerken, in de samenwerkingen? In de communicatie, in de uitingen?

Met jouw input en jouw antwoorden en reacties gaan wij ons plan maken, actie nemen, een nieuwe en betere weg formeren die leidt naar de toekomst van vastgoed, van de vastgoedsector, van de vastgoedprofessionals.

We zijn met 40.000.

Met elkaar kunnen we de stenen adem inblazen, de gebouwde omgeving tot leven wekken als nooit tevoren.

Wat is daarvoor nodig? Aan service, aan hospitality, aan facility, aan beleid? Aan techniek, aan transparantie en aan connecties? Wat mis jij in de sector en in de netwerken waarmee jij het verschil kan maken?

Ik popel om van je te horen.

Dank je wel, dank je wel voor je reactie.

Het maakt daarbij niet uit hoe kort of lang je antwoord is.

Jouw reactie wordt een van de bouwstenen waarmee we de sector invulling gaan geven. Jij gaat het verschil maken, jij wordt de meester van de nieuwe omgeving en de begeleider van het netwerk door jouw mening te delen.

Wat heb jij nodig? Om de sector te bouwen en daarmee jezelf datgene te bieden wat je wenst?

 • Wil je meer mogelijkheden om persoonlijk te connecten?
 • Online? Offline?
 • Betere kennisdeling?
 • Optimalisatie van zichtbaarheid?
 • Directe toegang tot vastgoedkunde?
 • Open platform om elkaar te ontmoeten?
 • Met inlooptijden?
 • Een app voor vastgoedopleidingen?
 • Een online mogelijkheid boeken en cursussen te lezen?
 • Persoonlijke ontwikkeling te stimuleren en daarmee je skills om te verbinden uitbreiden?
 • Een invulling van kennissessies waarbij je persoonlijk aan elkaar voorgesteld wordt?
 • Een databank waarin je je gewenste zakenpartners kunt vinden?
 • Specialisten verenigd die op maandelijkse basis jou informeren over toepassingen van duurzaamheid?
 • Voorbeelden uit de praktijk die je kunt zien en beleven?
 • Samenwerkingen die overkoepelend zijn zodat de verschillen tussen bijvoorbeeld banken wegvallen?
 • Corporates die samenwerken met kleine organisaties om van elkaar te leren?
 • Toegang tot de corporates en inzage krijgen in hun handelswijze om van te leren en mee samen te werken?

Je ziet, de mogelijkheden voor wat jij zou willen, of mogelijk wenst, zijn eindeloos.

Ik kan ze allemaal bedenken, maar het heeft geen waarde als jij jouw invulling daar niet aan geeft.

Daarom hebben wij jou nodig om aan het werk te kunnen gaan. Wat heb jij nodig voor de toekomst van de sector en voor jouw toekomst, zodat wij met de oplossing aan het werk kunnen gaan en jou uit kunnen nodigen te toetsen of wij het op de juiste wijze invulling hebben gegeven?

Welke problemen kunnen wij oplossen door voor jou de verbindingen te gaan leggen en de kaders open te breken om jou te versterken?

Voor niets?

Nee, natuurlijk betekent dit niet dat het dan voor niets is en je er niks van terugziet.

Wanneer we met het plan aan het werk gaan, aan de hand van jouw antwoorden, betrekken we jou erbij. Delen we het met jou.

Omdat het pas draagkracht krijgt door wat jij vindt en wat jij wenst. We nodigen je uit mee te praten, over de uitvoering, en de acties die we gaan nemen. We inviteren je mee te denken, mee te formeren, mee te begeleiden. Nee, je functie is dan niet van belang. En de organisatie waar je werkt ook niet. Het gaat om jou als persoon, als de mens achter de stenen. Want uiteindelijk wordt daar de sector door gevormd, gevoed, door begeleidt en daardoor wordt de toekomst ingevuld. Door wat jij wenst.

De toekomst bouwen wij samen. De toekomst van vastgoed.

#connectingnetworks #rebuildtheworld #bettertogether

claudia-van-haeften Founder Sociëteit Vastgoed

Over de schrijver
Het Full Service Platform wordt gevormd door het sterke Vastgoed Netwerk en de motiverende Academy, terwijl de loyale Community effectief invulling geeft aan het delen van Business, Fun en Kennis. Dit versterkt de zakelijke vriendschappen tussen de 650+ beslissers.Sociëteit Vastgoed is hierdoor een unieke zakelijke familie met een fundering in Professionaliteit, Kwaliteit en Expertise.
Reactie plaatsen