societeit vastgoed
Building and Construction
Sociëteit Vastgoed
Building and Construction
05/07/2024
2 min
0

Duurzame Ontwikkelingen en Innovatie in de Vastgoedsector

05/07/2024
2 min
0

Duurzame Ontwikkelingen en Innovatie in de Vastgoedsector: Focus op Klimaatadaptatie en Sociale Impact

Inleiding

In een tijd waarin duurzaamheid en klimaatadaptatie steeds belangrijker worden, speelt de vastgoedsector een cruciale rol in het creëren van een veerkrachtige en inclusieve gebouwde omgeving. Vandaag ging Claudia van Haeften in gesprek met Interalu. Een uniek Belgisch bedrijf, eveneens gevestigd in Nederland, en tevens actief in Luxemburg en Frankrijk.

Tijdens deze energieke opname (binnenkort te beluisteren op ons Spotify account) kregen wij een heldere inzage in de recente ontwikkelingen en innovaties die mogelijk zijn in de vastgoedsector, met een focus op klimaatadaptatie, sociale impact, en duurzaamheid. Het resulteerde in een waardevol en boeiend gesprek tussen Claudia, oprichter van Sociëteit Vastgoed, en de vooraanstaande professionals van Interalu, Jorn Dams, Carlo Miers, Anthony Schrauwen en Frank van Lookeren.

Duurzaamheid en Circulaire Economie in de Praktijk

Het gesprek tussen de bouw- en vastgoedprofessionals benadrukte de toenemende aandacht voor duurzaamheid en circulaire economie binnen de sector. Carlo Miers illustreerde hoe het bedrijf zich inzet voor duurzaamheid, door te kiezen voor gerecycleerde materialen en lokale leveranciers. De focus op klimaatplafonds als duurzame oplossing, met een geschiedenis en referentie van meer dan 50 jaar, onderstreept het streven naar lange-termijn duurzaamheid in bouwprojecten. Een heldere inzage in de geschiedenis van het familiebedrijf kregen wij door Anthony Schrauwen jr., die ons meenam op de start van de organisatie door zijn grootvader, en de bewogen reis die gemaakt is om tot marktleider te komen.

Klimaatadaptatie en Gezondheidszorg

Een belangrijk aspect van duurzaamheid is klimaatadaptatie, met name in sectoren zoals gezondheidszorg. Frank van Lookeren benadrukte de voordelen van klimaatplafonds, ook voor ziekenhuizen, kantoren, retail en woonzorgcentra, waar optimale luchtkwaliteit en comfort essentieel zijn. Door te investeren in deze waardevolle toepassingen kunnen instellingen en organisaties niet alleen bijdragen aan een gezondere binnenomgeving, maar ook invulling geven aan kostenbesparingen op lange termijn door energie-efficiëntie.

Sociale Impact en Samenwerking

Het gesprek richtte zich daarnaast ook op de sociale impact van vastgoedontwikkelingen en het belang van samenwerking binnen de sector. Claudia benadrukte het belang van inclusieve projecten die waarde toevoegen aan de gemeenschap. De samenwerking tussen vastgoedbedrijven en maatschappelijke organisaties, zoals besproken door Jorn en Carlo, gaf een heldere inzage in het belang van effectief samenwerken en de gewenste sociale impact. Inclusieve projecten voegen waarde toe, en geven daarmee invulling aan de toekomstgerichte doelstelllingen van de bouw- en vastgoedsector. Zoals dit momenteel ook Parijs ontwikkelt wordt door Interalu, vertelde Jorn, hetgeen nieuwe marktwerkingen helder stelt en een goede inzage geeft in de toepassing van klimaatplafonds voor de gebouwde omgeving, die zich toelegt op verduurzaming.

Conclusie

Dit gesprek illustreert opnieuw de evolutie van de vastgoedsector naar een meer duurzame en sociaal verantwoorde benadering van vastgoedontwikkeling.

Door te investeren in innovatieve oplossingen zoals klimaatplafonds, en door samen te werken aan inclusieve projecten, kunnen vastgoedprofessionals een positieve impact hebben op zowel het milieu als de samenleving. De besproken initiatieven tonen aan dat duurzaamheid en sociale verantwoordelijkheid steeds meer centraal staan in de strategieën van vastgoedbedrijven, en dat deze benadering essentieel is voor het creëren van een veerkrachtige en leefbare gebouwde omgeving.

Dank voor het fijne gesprek Anthony, Frank, Jorn en Carlo! Onze koning zei het al bij de ontmoeting van de koning van België:"Met zulke goede buren heb je geen vrienden meer nodig!"

Je kunt de opname en publicatie binnenkort tegemoet zien op Spotify, YouTube, onze socials en de website!

Interalu nv/sa

Fotografielaan 51
2610 Antwerpen

Interalu Luxembourg sa

Rue de la Poste 1
8824-L Perlé (Luxemburg)

Interalu Nederland bv

Driemanssteeweg 200
3084CB - NL Rotterdam

Interalu France sas

Rue Velpeau 78bis
92160 - F AntonyReacties
Categorieën