Maatschappelijk belang en effectief samenwerken

Maatschappelijk belang en effectief samenwerken

Omdat Sociëteit Vastgoed altijd het maatschappelijk rendement voorop heeft staan en daarmee optimaal het belang van onze leden wil dienen, neem ik jullie graag even mee op de verdere formatie van onze Leadership teams.

Waaruit bestaan de Leadership Teams? 

We hebben hier natuurlijk een pagina voor ontwikkeld, die ik graag even met je deel.

De Leadership teams bestaan uit sterke professionals, experts in hun assetklasse die bereid zijn een aantal sessies bij te wonen (ongeveer 5 per jaar) waarbij we met elkaar in gesprek gaan over de setting van de meetings, mogelijke en effectieve oplossingen voor de problematiek in deze bepaalde sector, en waarbij we sterk de samenwerking en verbinding opzoeken door te focussen op de overeenkomsten omdat we onze doelgroep hiermee kunnen versterken.

Er blijken veel overeenkomsten te zijn, zeker als we helder stellen geen concurrenten te zijn maar samenwerkingspartners.

Deze week was bijvoorbeeld de 2e sessie van het Urgentie Agenda Wonen team (zie foto). Na de kennismaking en een presentatie over het ontstaan van de wooncrisis, de marktontwikkelingen, de cijfers en de mogelijke oplossingen maakten we met elkaar de balans op.

Het was direct waardevol om ons aan elkaar voor te stellen en daarbij visie en doelstellingen met elkaar te delen. Dat gaf een goede inzage in het gewenste vervolg. Er ontstonden dan ook concreet waardevolle inzichten. 

Aan de hand van besproken thema's zullen we nu de agenda concreet vorm gaan geven. Op 17 november spreken we elkaar weer bij Vesteda en op 25 januari bij Rijksvastgoed. Newomij heeft ook reeds aangegeven graag gastheer te willen zijn.

Wie nemen er actief deel aan het urgentie agenda wonen team? 

•             Hester van Buren, Rochdale

•             Cees van Boven, Woonzorg Nederland

•             Peter van der Gugten, Heijmans

•             Nicole Maarsen Home.Earth

•             Vera Luijendijk, Eigen Haard

•              Annemarie Maarse, Syntrus Achmea R&F

•             Claudia van Haeften, Sociëteit Vastgoed

•             Hala Naoum Néhmé, gemeente Amsterdam

•             Robert Jan van Hamersveld, Newomij

•             Tessa Flantua, Rijksvastgoed

•             Bart Kuipers, WoonÆffect


Leaders of Growth CHONS

Voor Young Executives is ook een dergelijk team opgericht, om ook hen concreet met elkaar te verbinden en zowel netwerk, kennis en directe mogelijkheden voor business met elkaar te delen. Dat gebeurt zelfs al via Whatsapp en is echt een feest van herkenning. Constantijn van Haeften MSV kijkt ernaar uit als begeleider van dit sterke team op 21 oktober de gasten te verwelkomen bij een van de leden uit dit team, waarbij we diverse projecten gaan bezoeken en kunnen uitzien naar een fantastisch diner in het nieuwe kantoorpand van Eduard de Waard MSV.

Osiris

Voor Zorgvastgoed en seniorenwoningen idem. Hier ligt optimaal de focus op wat men met elkaar kan realiseren door bouw, vastgoed, zorg en experts met elkaar te verbinden. Men neemt podcasts op (die waanzinnig goed beluisterd worden), we filmen de sessies die dan weer gedeeld worden in de nieuwsbrief (ruim 6000 lezers), organiseren specifieke opleidingen met experts binnen onze eigen Academy en zorgen dat de professionals elkaar echt verder kunnen helpen. Enorm compliment dat Geertjen Pot de laatste meeting aangaf hier écht dé professionals te ontmoeten. Dankzij  de energie, kennis en voorzet van voorzitter Ron van Bloois MSV heeft dit team Osiris in korte tijd al gigantisch veel spin-off gerealiseerd.

Chepri

Zo hebben we ook een sterk team opgericht voor de particuliere beleggers/ondernemers, Chepri, die concreet en doelgericht verder geholpen worden door rechtstreeks in verbinding te staan met de verhuuradvocaat, de fiscalist, notaris, belegger, makelaar, adviseur en financierder. Dit team, met eigen meetings, zorgen door de gerichte focus op wat particuliere beleggers wensen, samen met de online opleidingen voor een totale kennisinvulling en mogelijkheid concreet invulling te geven aan beleggen. Samen met RBHB zullen we in 2022 hier een speciale beurs voor organiseren omdat deze groep van ondernemers zo sterk groeit en hier behoefte aan is. De volgende meeting is op 1 november waarbij wij panden bekijken in de binnenstad van Arnhem en een directe inzage krijgen in de mogelijkheden om in duurzaam en renderend vastgoed te beleggen. Dit bijzondere team en netwerk wordt begeleid door drs. Esther Dekker MSV.

Voor Retail zijn de wensen en gewenste invulling weer anders

In deze assetklasse blijkt een sterk netwerk te bestaan wat veelal reeds met elkaar samenwerkt, en de mogelijkheden liggen wat ons betreft op de verduidelijking van het binnenstedelijk beleid door de veranderingen (leegstand, vertrek retailers, transformaties, binnenstedelijk logistiek) in de diverse steden, de sterke groei van supermarkten en supermarktvastgoed maar ook de diverse veranderingen in menselijk gedrag die gaande zijn helder te stellen. Zo kunnen we de oplossingen stimuleren en inzichtelijk maken.

Grote beleggers investeren in Retail terwijl ze dat nooit eerder gedaan hebben, of stoten het juist nu af. Er zijn veel transformaties gaande en duurzaamheid speelt ook hier een grote rol. Bij particulieren die Retail aankopen is dit juist weer vaak erg onbekend.

Experts aan het woord

Voor ons als platform enorm belangrijk de sector hierop mee te nemen door juist nu de experts aan het woord te laten en meer inzage te geven in de ontwikkelingen.

We spreken hierover met grote organisaties die veel Retail vastgoed in hun portefeuille hebben. Marten de Jong, van Architekten cie die zowel diverse transformaties en grote internationale projecten begeleiden, doen bijvoorbeeld ook de Koopgoot in Rotterdam, en hij zal zitting nemen in dit team. Twan en Peter van Vastgoed Centraal, specialisten in Retail willen zich ook hiervoor inzetten. Zo willen we ook dit team formeren met dé experts uit de sector door kennis en informatie samen te gaan brengen. Gefundeerd en met de gewenste doelstellingen voor ogen.

Wonen team ATUM

Voor wonen is samenwerken essentieel om oplossingen voor de wooncrisis te stimuleren (en wat kunnen we veel met elkaar door te focussen op de overeenkomsten!) en voor bijvoorbeeld de particuliere beleggers ligt dat meer op het delen van de juiste begeleiding, kennis (opleidingen) en uitvoering geven aan niet alleen goed vastgoed aanbieden, maar ook het traject helder stellen van beheer, wetgeving, financiën en verhuur.

Het is erg stimulerend dat de experts hieraan mee willen werken omdat we allen de directe meerwaarde ervaren. 

Circulair Team Cartouche

Daarnaast organiseren we graag meetings en masterclasses over de specifieke assetklassen en daar gebruiken we graag de inzichten voor van de experts. Dit gebeurt ook met de uitvoering van Leadership team Cartouche, waarbij we volledige focus hebben op duurzaamheid en circulariteit, waardoor we deze kennis, informatie en toepassingen weer in kunnen brengen in ons netwerk.

De maand november staat geheel in dit teken en je kunt uitzien naar hét gala, een webinar, een congres en en de radioshow met experts die jou meenemen op samenwerken bij dit essentiële onderdeel van de vastgoedsector. Wij zijn erg blij dat Wietse Walinga als voorzitter van dit circulaire team ook dagvoorzitter zal zijn tijdens het congres over de revolutie van vastgoedwaarden.

Samenwerken als Sociëteit

We organiseren ruim 60 meetings per jaar, en per maand hanteren we een specifiek thema.

In oktober is dat de beurzen, november is de maand van de circulariteit, en in 2022 hebben we een hele maand gereserveerd om de Retail sector te bespreken en de echte Retail professionals hiervoor samen te brengen. Zo ook voor Wonen, Zorgvastgoed, Data en software en meer thema's die van groot belang zijn voor de professionals in ons netwerk en de sector.

Er is duidelijk erg veel behoefte aan verduidelijking, transparantie, samenwerking en met elkaar de mogelijkheden invulling geven. We gaan dat dan ook weer met veel energie echt heel graag samen elkaar een optimaal en effectief vervolg geven.

Wil je me hierover spreken? Ook deelnemen aan een dergelijk team van experts?

Heel graag!

Mogelijk kan dit voor jou tijdens EXPO REAL en Provada, maar ik kom natuurlijk ook graag naar je toe of nodig je graag uit op ons kantoor.

Dank alvast voor je tijd om jou deze inzage te mogen geven!

Lieve groet en graag tot op Expo volgende week,

Claudia

Over de schrijver
Het Full Service Platform wordt gevormd door het sterke Vastgoed Netwerk en de motiverende Academy, terwijl de loyale Community effectief invulling geeft aan het delen van Business, Fun en Kennis. Dit versterkt de zakelijke vriendschappen tussen de 650+ beslissers.Sociëteit Vastgoed is hierdoor een unieke zakelijke familie met een fundering in Professionaliteit, Kwaliteit en Expertise.
Reactie plaatsen