Oplopende winkelleegstand dringt aan op actie overheid
03 februari 2022 
in Retail

Oplopende winkelleegstand dringt aan op actie overheid

Dit artikel is eerder gepubliceerd bij ING.

Bij het aanpassen van een winkelbestemming naar woon-kantoor of flexibele bestemming, is voor het verkrijgen van een vergunning het realiseren van een compacter winkelgebied vaak een belangrijk uitgangspunt, met name bij signalen van toekomstige krimp. Het versterken van de fysieke retail in winkelgebieden bestaat voor een belangrijk deel uit het preventief aanpassen van de winkelbestemming van kansarme panden naar een woon- kantoor- of flexibele bestemming. Dit voorkomt leegstand en daling van vastgoedprijzen en stimuleert daardoor ook weer nieuwe particuliere investeringen.

Door verandering in koopgedrag en keuze van het aankoopkanaal door consumenten zien we dat de winkelstraat het moeilijk heeft, met leegstand tot gevolg. En hoewel de leegstand in 2021 volgens vastgoedadviseur Colliers in wijkwinkelcentra daalde van bijna 7 naar 6 procent, steeg deze in binnensteden juist van 7 naar 10 procent.

Verder Lezen >> 

Over de schrijver
Het Full Service Platform wordt gevormd door het sterke Vastgoed Netwerk en de motiverende Academy, terwijl de loyale Community effectief invulling geeft aan het delen van Business, Fun en Kennis. Dit versterkt de zakelijke vriendschappen tussen de 650+ beslissers.Sociëteit Vastgoed is hierdoor een unieke zakelijke familie met een fundering in Professionaliteit, Kwaliteit en Expertise.
Reactie plaatsen