De week van Claudia bij Sociëteit Vastgoed
20 augustus 2021 

De week van Claudia bij Sociëteit Vastgoed

Ondanks het gure en vooral natte weer, was het een week vol warme gesprekken. Het was fijn te ervaren dat velen weer terug zijn van hun vakantie of zomerreces en we samen de draad weer actief op kunnen pakken. 

EXPO REAL

Zo bespraken we met de leden, die samen met ons in de Investors Lounge de stand gaan bemannen op EXPO REAL, de details van deze top beurs in München. We gaan natuurlijk starten met jou voor te stellen aan deze experts in hun vakgebied in de nieuwsbrief én op social media. Enthousiast werd het idee ontvangen door de samenwerking met Consult Media de gewenste zichtbaarheid nog verder te boosten. Op iedere beurs zullen wij dergelijke invullingen nu mogelijk maken. Dat betekent live video waarin de leden zich voorstellen (kan ook al van tevoren opgenomen worden), foto-shoots op de stand, interviews die we filmen en delen, deelname aan vastgoedradio en nog veel meer. De sfeer van het gesprek gaf al aan waar we naar uit kunnen zien, een geweldige beurs, vol energie en een effectieve samenwerking.

De sector

Natuurlijk was de sector druk in gesprek met de overname die Marcel Boekhoorn begeleidde. De High Tech Campus in Eindhoven komt door deze miljardendeal in handen van een Amerikaanse vermogensbeheerder, Oaktree Capital Management. Het is zeker niet de eerste 'innovatiekraamkamer' die kennismaakt met de financiën van grote buitenlandse beleggers. 'Maar niet alles wat hier gebeurt, vertaalt zich meteen in waarde.'

De woningmarkt bleef ons ook enorm bezighouden. Niet alleen door de publicaties dat je tegen betaling je kunt laten helpen door bureautjes die ervoor zorgen dat je sneller in aanmerking komt voor een sociale huurwoning. Dit schijnt in de Randstad al aan populariteit te winnen. Uit onderzoek in opdracht van de Autoriteit Woningcorporaties blijkt dat het aantal fraudegevallen en misstanden nu weliswaar nog beperkt is, maar wel steeds structureler van aard wordt. Ook weer een onderwerp wat wij zeker op de agenda gaan plaatsen bij de Urgentie Agenda Wonen.

Urgentie Agenda Wonen

In samenwerking met Rochdale en Vesteda zijn wij dan ook gestart met de formatie van een sterk team van experts, waar onder andere Heijmans, Newomij, Woonzorg Nederland, Eigen Haard, Syntrus Achmea, Earth.Home en de gemeente Amsterdam samen met ons over dit urgente onderwerp in gesprek gaan. Van deze gesprekken maken wij uiteraard verslagleggingen die we met je delen, en er zullen meetings en kennistafels georganiseerd worden. Alles zodat we met elkaar structureel en op oplossingen gerichte samenwerkingen kunnen optimaliseren in ons netwerk. Wordt snel vervolgd want de woningmarkt heeft onze aandacht en zorg nodig!

Zo ook door de blijvende berichten omtrent het aanbod van te koop staande woningen. De bestaande woningvoorraad is nog niet eerder zo laag geweest. En de vraag blijft, net als de prijzen hoog. Wie nu een woning wil kopen doet er in de meeste gevallen goed aan om flink te overbieden. Blijkbaar is dat de enige mogelijkheid, zo blijkt uit diverse onderzoeken. Hoog tijd om hier met elkaar nieuwe inzichten voor te gaan delen, met de focus op betaalbaar en duurzaam wonen.

De Retail branche

Namens Sociëteit Vastgoed zijn wij niet alleen bezig met de formatie van een Wonen team, maar inmiddels ook met een Retail team. Net zo noodzakelijk, hebben wij gemerkt. Want hoewel de winkelleegstand in Nederland licht is gedaald, neemt in de grote binnensteden de leegstand juist toe. Op de veel gestelde vraag waarom de huren niet verlaagd kunnen worden, is het antwoord van veel vastgoedpartijen helder. Hiervoor moeten namelijk de boekwaarden meteen mee afgewaardeerd worden, en daarbij zitten de pensioenfondsen met hun dekkingswaarde. Ook particuliere beleggers stelden ons deze vraag. Wanneer zij de huren gaan verlagen, kunnen ze in problemen komen met de hypotheek. Het is dan ook vrijwel onmogelijk om veel lagere huren te vragen, en dat houdt de leegstand in stand, net als de steeds stillere, veranderde winkelstraten en binnensteden.

Persoonlijke gesprekken

Het was ook de week van leuke en persoonlijke gesprekken, zoals onder andere met Christa de Buvry de Mauregnault. Vanuit haar nieuwe rol voor de branding & operations voor The Collection Amsterdam, sprak ik met haar over haar ambities, haar liefde voor vastgoed én Amsterdam en haar sleutelpositie bij de samenwerking met internationale ontwikkelaars in de hoofdstad. We maakten samen meteen mooie en enthousiaste plannen, die we graag met elkaar uit gaan voeren, en waarbij we jou graag gaan inviteren op geweldige locaties.

De agenda

Naar aanleiding van veel vragen over de meetings, de corona maatregelen en de invulling van de grotere events hebben we de agenda van Sociëteit Vastgoed wat aangepast. We hebben de komende maanden en meetings inmiddels verdeeld in thema’s, zodat het voor jou nog gemakkelijker is te kiezen wat voor jou belangrijk is, en waar jij jouw relaties ontmoet.

Augustus is de maand van de Young Executives en daar geven wij optimaal invulling aan door het CHONS team aan tafel te vragen bij de vastgoedradioshow op 27 augustus as. Zij delen dan hun visie over de toekomst, geven invulling aan vragen over hun leiderschap en het geheim van hun groeiende en prachtige organisaties.  Fijn als jij weer inlogt en erbij bent.

Op 31 augustus hebben wij de jonge leiders uitgenodigd voor een dag op de schietbaan. Want zij hebben laten zien dat zij prijs-schieters zijn. Er wordt les gegeven in kleiduivenschieten, actief geleerd hoe het geweer gehanteerd dient te worden, we lunchen samen en sluiten af met een gezellige netwerkborrel. We verheugen ons allemaal erg op deze bijzondere dag.

De maand september wordt optimaal invulling gegeven om alle mogelijkheden te benutten elkaar weer te zien en spreken. Dit doen we natuurlijk tijdens een webinar over duurzaamheid en circulariteit, maar ook tijdens een ladies lunch bij Bulsink (de vaste partner van Rituals en degene die de Efteling zal gaan optimaliseren), een meting en diner bij Veneficus (alleen voor leden), een kennistafel en kijkje in de keuken bij Gapph in hun nieuwe kantoor in Den Bosch en natuurlijk als kers op de taart de zeilregatta op 17 september in Muiden. De professionele zeilboot met schipper is geboekt, en je kunt uitzien naar een fantastische dag. Er zijn nog wat plaatsen te reserveren, dus wacht niet te lang om aan te sluiten!

Uitbreiding en invulling

Tenslotte deelden we deze week de uitbreiding van ons team met Marissa, die de leden-service invulling geeft. Zowel voor Sociëteit Vastgoed, als voor de Academy als voor Chepri. Zij staat voor je klaar om je vragen te beantwoorden. Daarnaast vonden we in een ouder archief een prachtig artikel van drs. Jan van den Hogen MSc MRICS MSV, die zijn lof deelt over ‘onze’ Sociëteit en beschrijft waarom netwerken essentieel is in onze sector.

Vanaf volgende week zijn onze agenda’s weer bomvol gevuld met afspraken, nieuwe kennismakingen, meetings en bijeenkomsten. De opleidingen gaan weer van start en de cursisten die de beleggersopleiding van Chepri volgen, hebben zich reeds aangemeld voor de examendag op 1 september. Wij kijken er enorm naar uit je dan weer te zien en te spreken. We gaan een prachtig najaar tegemoet samen, ik hoop dat je erbij zult zijn!

Lieve groet,

Claudia van Haeften MBA MSV
 Founder Sociëteit Vastgoed, Sociëteit Vastgoed Academy, Real Estate Radio en Chepri.

Over de schrijver
Het Full Service Platform wordt gevormd door het sterke Vastgoed Netwerk en de motiverende Academy, terwijl de loyale Community effectief invulling geeft aan het delen van Business, Fun en Kennis. Dit versterkt de zakelijke vriendschappen tussen de 650+ beslissers.Sociëteit Vastgoed is hierdoor een unieke zakelijke familie met een fundering in Professionaliteit, Kwaliteit en Expertise.
Reactie plaatsen