societeit vastgoed international
Sociëteit Vastgoed
05/29/2024
2 min
0

Samenwerking in de Vastgoedsector: Een Case Study van de Sociëteit Vastgoed International

05/29/2024
2 min
0

Samenwerking in de Vastgoedsector: Een Case Study van de Sociëteit Vastgoed International onder Leiding van Ron van Bloois

Inleiding

De vastgoedsector, traditioneel gekenmerkt door hoge investeringen en risico's, heeft in de afgelopen jaren steeds meer de voordelen van samenwerking erkend. Dit artikel onderzoekt de  internationale samenwerking in de vastgoedsector, met een focus op de rol van de Sociëteit Vastgoed International daarbij onder leiding van Ron van Bloois, en de betrokkenheid van diverse internationale partners zoals Pandora Properties, het Nederlandse Business Council (NBC), en onder andere Dubai Silicon Oasis. Tijdens de interactieve ontbijtsessie worden waardevolle inzichten gedeeld door prominente sprekers zoals Tillman Kloss en Jan Willem Visser van Pandora Properties, Tanneke Egbers van NBC, André Vreman namens Climate Neutral Real Estate en Pascal Persoon van Dubai Platinum.

Context en Betrokken Partijen

Sociëteit Vastgoed International, onderdeel van Sociëteit Vastgoed, speelt een centrale rol in het bevorderen van samenwerking binnen de vastgoedsector. Met meer dan 800 C-level executives als leden, biedt de organisatie een platform voor institutionele en particuliere investeerders, ontwikkelaars, en bouwbedrijven om samen te werken aan innovatieve en duurzame oplossingen.

De Nederlandse Business Council, geleid door Tanneke Egbers, is een non-profit organisatie die onder de paraplu van de Dubai Chamber valt. NBC faciliteert Nederlandse bedrijven in de VAE en bevordert samenwerking tussen Nederlandse en lokale bedrijven in verschillende sectoren, waaronder vastgoed.

Hoofdthema's van de Ronde Tafel Discussie

Op 29 mei 2024 werd in het Ritz hotel in Dubai een actieve ronde tafel discussie georganiseerd, waarin de volgende hoofdthema's werden besproken:

  1. Introductie en Samenwerking: Ron van Bloois introduceerde de samenwerking tussen de Nederlandse Business Council en de Sociëteit Vastgoed. Dit partnerschap benadrukt de synergieën tussen Nederlandse expertise en de groeimogelijkheden in de VAE, met Pandora Properties als verbindende factor.

  2. Duurzaamheid en Klimaat: André Vreman presenteerde over Climate Neutral Real Estate. De discussie richtte zich op de noodzaak van duurzaamheid in vastgoedprojecten en de impact van data op duurzaamheidsstrategieën. Het belang van retrofitting bestaande structuren werd benadrukt als een grote uitdaging en kans.

  3. Dubai Vastgoedmarkt: Tillman Kloss en Jan Willem Visser van Pandora Properties gaven een helder inzicht in investeringsmogelijkheden en markttrends in Dubai. De stad wordt gezien als een toekomstgerichte markt dankzij haar innovatieve benadering en collaboratieve omgeving.

  4. Technologie en AI: Sebastian presenteerde over het gebruik van technologie en AI in vastgoed, waarbij data-analyse en de toekomst van AI in vastgoed centraal stonden. De toepassing van technologie wordt gezien als een essentiële factor voor innovatie en efficiëntie in de sector.

  5. Ai en het belang van het gebruik nu en in de toekomst: Pascal Persoon deelde waardevolle en direct toepasbare kennis en informatie vanuit zijn decennialange kennis in Dubai:"There is a movement going on, and it is going very fast, so don't lose the battle." daarnaast wordt de samenwerking met de vastgoedsector belicht, bekend en vertrouwd vanuit de vroege jeugd. "What fits your needs?"

Uitdagingen en Kansen in de Vastgoedsector

Hoewel de vastgoedsector aanzienlijke kansen biedt, zijn er ook uitdagingen zoals de verschillen tussen logistiek en kantoormarkten en de krimpende winkelmarkt. Innovatieve oplossingen zoals retrofitting van bestaande gebouwen en het gebruik van AI en data-analyse bieden echter nieuwe mogelijkheden voor groei en duurzaamheid.

Het Belang van Samenwerking

Samenwerking is cruciaal voor succes in de vastgoedsector. Sociëteit Vastgoed International benadrukt het belang van een 'sharing attitude', waarbij kennis en middelen worden gedeeld om gezamenlijke doelen te bereiken. Dit wordt gezien als een drijvende kracht achter innovatie en duurzame ontwikkeling binnen de sector.

Conclusie

De samenwerking in de vastgoedsector, zoals geïllustreerd door de activiteiten van de Sociëteit Vastgoed International en haar partners, toont aan dat gezamenlijke inspanningen en gedeelde kennis leiden tot betere resultaten. Door een focus op duurzaamheid, technologie, en innovatieve oplossingen kunnen de uitdagingen van vandaag worden omgezet in de kansen van morgen.

De rol van organisaties zoals de Sociëteit Vastgoed International is hierbij onmisbaar, en onze inspanningen om samenwerking te bevorderen dragen concreet bij aan een veerkrachtigere en duurzamere vastgoedsector.

"Invest, based in data."
"It is a very impuls driven society in Dubai. That also counts for real estate."

Reacties
Categorieën