‘Winkelcentra moeten retailers helpen om meer omzet te boeken’
21 juni 2021 
in Retail

‘Winkelcentra moeten retailers helpen om meer omzet te boeken’

Volgens Bart van Twillert, country manager bij Unibail-Rodamco-Westfield, is de tijd van middelgrote winkelcentra voorbij. Hij ziet, naast centra voor dagelijkse boodschappen, toekomst voor grote binnensteden en enkele grote malls, waarbij zijn bedrijf retailers helpt om met data meer omzet te boeken.

Volgens Van Twillert zijn de middelgrote winkelcentra in de vorige eeuw op een unieke manier ontstaan. ‘Toen kenden we distributieplanologie als planningsprincipe voor het Nederlandse winkellandschap. Om de distributie van producent naar consument te organiseren, is een hiërarchie van winkelplaatsen ontwikkeld. Grofweg van klein naar middelgroot en naar groot. De komst van online winkelen heeft de distributie volledig veranderd. Dat heeft de grootste gevolgen voor middelgrote winkelcentra en binnensteden zoals In de Bogaard in Rijswijk, de binnenstad van Zeist of het oude Leidsenhage in Leidschendam, dat wij opnieuw hebben ontwikkeld tot Westfield Mall of the Netherlands. Die centra zijn stuck in the middle. Te groot om de dagelijkse boodschappen te doen, te klein om echt een compleet aanbod en beleving te bieden. Die middelgrote centra en middelgrote binnesteden hebben het moeilijk en die zullen verder afglijden.’

Bekijk aflevering 3: Bart van Twillert van Unibail-Rodamco-Westfield

Over de schrijver
Het Full Service Platform wordt gevormd door het sterke Vastgoed Netwerk en de motiverende Academy, terwijl de loyale Community effectief invulling geeft aan het delen van Business, Fun en Kennis. Dit versterkt de zakelijke vriendschappen tussen de 650+ beslissers. Sociëteit Vastgoed is hierdoor een unieke zakelijke familie met een fundering in Professionaliteit, Kwaliteit en Expertise.
Reactie plaatsen