Actie Agenda Wonen

In navolging van de noodzaak voor betaalbaar en duurzaam wonen wenst Sociëteit Vastgoed, als leidend vastgoednetwerk een waardevolle stimulans, noodzakelijke voeding, nieuwe inzichten en mogelijke handvatten te bieden voor de Actie Agenda Wonen.

Het doel is om in nauwe samenwerking met partijen die geprofessionaliseerd zijn in betaalbaar en duurzaam wonen het noodzakelijke verschil te maken, door kennis en inspiratie te delen. Hiermee bieden wij de deelnemende professionals de mogelijkheid tot nieuwe ketensamenwerkingen en – integratie, geven antwoord op veel gestelde vragen en nemen waardevolle relaties in de bouw- en vastgoedsector mee op concrete mogelijkheden om daarmee het gewenste verschil te kunnen maken.

" Vastgoedbeleggers hebben net zo goed een maatschappelijk rol als overheden en woningcorporaties. Zij moeten dan ook samen optrekken om de nijpende schaarste op de woningmarkt op te lossen. 

De rol van de markt in het betaalbare segment is belangrijk omdat de investeringscapaciteit van corporaties eindig is. Het is dus slim om de investeringskracht van beleggers ook in te zetten in de woningmarkt.’

Maatschappelijke rol

‘Het is niet zo dat alleen corporaties bijdragen aan de maatschappij, ook beleggers dragen hun steentje bij.  Want behalve dat je in vastgoed kunt wonen en wandelen als deel van de stad, is vastgoed ook een financieel product. Dat moet je erkennen.’

Dit artikel werd recent gepubliceerd in Vastgoedmarkt en sluit aan bij de onderwerpen die wij aan de agenda toe zullen voegen. 

Actie Agenda Wonen

Het idee en de wens tot uitvoer van concreet invulling te geven aan de Actie Agenda Wonen is ontstaan door eerdere gesprekken tussen Hester van Buren, Rochdale, Astrid Schlüter, Vesteda en Claudia van Haeften, Sociëteit Vastgoed. In samenwerking met Vesteda werden al diverse podcasts opgenomen en een meeting georganiseerd over het belang van betaalbaar en duurzaam wonen. Dit zal door deze samenwerking een effectief vervolg krijgen.

Partijen die zich reeds als geïnteresseerd tot deelname hebben opgegeven om mee te denken, te spreken en te begeleiden zijn onder andere Peter van der Gugten, Heijmans en Tessa Flantua, Rijksvastgoed. We wensen hier meer vastgoedexperts, gemeentes en andere bewogen professionals voor te enthousiasmeren.

Inspiratie en handvatten 

Sociëteit Vastgoed zal de ontwikkelingen, uitvoeringen, artikelen, video’s en bezoeken vastleggen en delen met het netwerk. Dit biedt de mogelijkheid de sector op brede schaal mee te nemen op de ontwikkelingen en mogelijkheden die door samen te werken inzichtelijk worden.

Tevens zal er een pagina aan de website worden toegevoegd met een nieuw Leaders of Growth team, met als actiepunt de wonen agenda 2021-2022. 

De meetings zullen hier ook benoemd en gedeeld gaan worden zodat andere (professionals uit het netwerk en de sector) hier eveneens aan deel kunnen nemen. De deelnemende team-members worden aan de pagina toegevoegd, zodat ook hier het nieuws en de ontwikkelingen gedeeld kunnen gaan worden, net als in de nieuwsbrief waar wij voor dit onderwerp een aparte kolom zullen toevoegen.

We houden je op de hoogte van de voortgang! 

Wens je deel te nemen aan het Actie Agenda Wonen team? Laat het ons dan weten! Mail ons op info@societeitvastgoed.eu of bel met Claudia op 06-27058824.


PS. Luister hier de podcasts nog even af die we opnamen in samenwerking met het directieteam van Vesteda.


Over de schrijver
Het Full Service Platform wordt gevormd door het sterke Vastgoed Netwerk en de motiverende Academy, terwijl de loyale Community effectief invulling geeft aan het delen van Business, Fun en Kennis. Dit versterkt de zakelijke vriendschappen tussen de 650+ beslissers. Sociëteit Vastgoed is hierdoor een unieke zakelijke familie met een fundering in Professionaliteit, Kwaliteit en Expertise.
Reactie plaatsen