Eind van het seizoen, we zijn klaar voor deel 2 van 2023!

Eind van het seizoen, we zijn klaar voor deel 2 van 2023!

De zomerstop staat voor de deur, en hoewel het regent en herfstweer is, schijnt in mijn hart de zon. Omdat we met Sociëteit Vastgoed opnieuw het positieve verschil hebben gemaakt de afgelopen maanden. Niet alleen omdat we honderden mensen op de meest effectieve en impactvolle wijze hebben verbonden, maar omdat we ook de strategie en visie voor de komende tijd samen invulling wisten te geven. Stimulans tot oplossingen hebben geboden, samenwerkingen hebben bekrachtigd, deuren hebben geopend, nieuwe inzichten hebben gedeeld en inspiratie deelden die leidde tot nieuwe, krachtige uitvoeringen.

Kwaliteit en kennis

We ontvingen mooie complimenten, omdat men zelden had meegemaakt zoveel kwaliteit en kennis in één ruimte te ontmoeten. We legden nieuwe verbindingen, door leiders voorbeelden te geven hoe niet langer uitsluitend vanuit eigen silo’s gedacht kan worden, en wat de meerwaarde is door de diverse mogelijkheden samen te brengen.

We verbaasden, verrasten en ontwikkelden, door nieuwe takken aan onze sterke en groeiende boom toe te voegen, waarmee we de sector verder kunnen helpen groeien en ontwikkelen. Maakten nieuwe samenwerkingen mogelijk, door Sociëteit Vastgoed International te lanceren, voor leden met zowel in Nederland als in het buitenland vestigingen, om daarmee met elkaar nieuwe wegen van business en groei in te slaan. We gaven de Academy een verrijking door persoonlijke ontwikkeling cursussen toe te voegen, die de coaching en trainingen van Sociëteit Vastgoed Consulting nog meer waarde geven.

Verbinding 

We werden uitgenodigd door het Ministerie om mee te gaan naar Brussel, naar het Climate Tech Forum, waar we koningen spraken. Een bruisend event, waar nieuwe leden zich aansloten, terwijl onze partner DGBC het podium pakte, om de 100en gasten te vertellen over de voortgang van de verduurzaming in de vastgoedsector. We hadden de beste Provada ooit, door de saamhorigheid die ervaren werd, de sterke sprekers die vanuit ons expertteam zorgvastgoed en senioren woningen, de gasten urenlang geboeid wisten te houden. We organiseerden opnieuw dé topborrel op de stand met FRIS, die extra waarde had door de kennissessie die we samen organiseerden en we oplossingen voor wonen ophaalden bij de deelnemers.

We mochten nieuwe, sterke partners verwelkomen, zoals Vebego, waarmee we samen een fantastisch diner organiseerden, waardoor onze gasten zich direct op wilden geven voor het nieuwe jaar.

Opnieuw werden er alumni toegevoegd aan degenen die de post master opleiding Real Estate Economics afrondden, die speciaal werd geschreven en gedoceerd door drs. Jan van den Hogen MSV. Dezelfde top professional die voorzitter is van ons expertteam logistiek vastgoed, en die niet alleen onze gasten meenam op een mentormeeting (en geweldig diner), maar ook dé meest spraakmakende aan- en verkopen in de internationale vastgoedsector begeleidde de afgelopen maanden.

Particuliere beleggers 

We besloten het netwerk van Chepri, onderdeel van de Sociëteit, niet langer als losstaand te hanteren, maar om meer waarde toe te voegen, de particuliere beleggers te verbinden binnen het grote netwerk. We pasten de agenda aan, aan de marktomstandigheden, en kunnen nu uitzien naar direct toepasbare kennis door webinars over investeren in recreatie vastgoed of vastgoed in Spanje. En dat niet alleen, we plannen live trips naar deze locaties, onder begeleiding van professionals, zodat er steeds weer mogelijkheden tot innovatie en investeringen gerealiseerd kunnen worden.

We werden onder andere partner van SHHA, de internationale organisatie voor zorgvastgoed en seniorenwoningen, als perfect vervolg op de Lagerhuisdebatten. Deze succesvolle interactieve sessies, die we onder leiding van Ron van Bloois, voorzitter expertteam Osiris organiseerden om de sector mee te nemen op de stimulans tot oplossingen.

Dit deden we onder andere bij Achmea Real Estate en Woonzorg NL, met veel animo en opvolging. Daar sloot ook de samenwerking met de gemeente Amsterdam, en ons expertteam Atum, wonen, perfect op aan, waarmee wij jou een inzage gaven in de mogelijkheden voor doorstroming als oplossing voor de woningmarkt.

Pijlers van De Jonge

Dat deden we ook door een uniek Webinar te organiseren waar 100en gasten bij aanwezig waren, over de pijlers van De Jonge.  Uniek, want we brachten particuliere beleggers als Vastgoed Belang en onze voorzitter van Chepri, voor particuliere beleggers, samen met institutionele beleggers als onder andere Heimstaden, asr real estate en Vesteda. De verslaglegging hiervan werd door Edward Touw opgetekend en gepubliceerd in Vastgoedjournaal. Op 19 oktober as kun je de live versie bijwonen, bij asr real estate, in Utrecht.

Fantastisch om elkaar te spreken en mogelijkheden tot stimulans met elkaar te delen, en te merken dat er hierdoor ook alternatieven ontstaan.

We namen wederom waardevolle podcasts op, die steeds weer enorm goed beluisterd worden, omdat ze uiting geven aan de stem van de sector. Professionals spreken zich uit over anders denken, doelgericht samenwerkingen, mogelijkheden benutten. Dit inspireert en verbindt, en biedt directe handvatten om samen te werken en ontwikkeling te voeden.

Raad van Inspiratie 

We breidden onze Raad van Inspiratie uit met Claudia van Meurs, een enorm waardevolle professional die wekelijks publiceert over de ontwikkelingen in de markt, en als spreker en kenner ons team van Inspiratoren verder zal versterken.

Versterken, dat doen we opnieuw actief, vol inspiratie en energie door de samenwerking met Oscar van Opstal, met wie de Organize for the Future sessies weer opgestart zijn. Samen met C-level en bestuurders in gesprek gaan over verantwoordelijkheid, leiderschap en het gewenste verschil maken. Een fantastische sessie bij JLL, waar we ook het boek van Pieter Hendrikse bespraken. Vol inspiratie en verbinding werd direct om een nieuwe sessie verzocht, die we nu reeds aan het plannen zijn.

Leiders uit de sector nodigden we ook uit bij een Mastermindsessie bij Cegeka, waar Koen de Haan, de trainer van Olympische Teams, de gasten meenam op mindset en de wijze waarop winnaars wereldkampioenen werden. Voor mij een unieke meeting, omdat ik voor het eerst mijn persoonlijke verhaal deelde, over de leiders waar ik mee gewerkt had, en de leiders waar ik door opgevoed ben, mijn vaders. Hiërarchische leiders, die het alleenrecht claimden, en ik vertelde over wat dit bekent voor een organisatie of de familie. De positieve en betrokken wijze waarop hierop gereageerd werd, deed mij besluiten mijn manuscript uit te brengen, De Kracht van Keuzes.

De Kracht van Keuzes 

In dit boek, wat ik schreef en wat vanaf deze zomer te bestellen is bij onder andere bol.com (en de komende week via de uitgever), neem ik je mee op mijn persoonlijke verhalen, mijn strijd, de gekozen wegen, de beslissingen, teleurstelling, pijn, doelstellingen en mijn beslistheid mijn beste leven te willen leven. En hoe ik daar invulling aan gaf, omdat delen en geven voor mij de persoonlijke dragers zijn van mijn ondernemerschap.

De Kracht van Keuzes is een autobiografie waarin ik je meeneem op een bijzondere reis. Het was en is een bijzondere weg, die ik me eigen maak, als ik klaar ben met reflectie, natte zakdoeken en vol gesnotterde tissuedozen.  Kwetsbaar zijn is ongemakkelijk en onhandig. Dat leer ik iedere dag opnieuw. De wereld houdt van kracht. En gelijk heeft ze. Daar kunnen we ons aan optrekken. En aan liefde, en gelukkig is dat is duidelijk helemaal mijn ding.

En daarmee opent de deur zich steeds verder, naar een pad van leven, kracht en van betekenis zijn. Van keuzes maken. Besluiten nemen. Goede vragen stellen. Dat is dé reden om mijn verhaal met jou te delen. Ik hoop oprecht dat ik jou hiermee de tools door kan geven, om te kiezen voor jou.

Dank je wel 

Dit alles maakte het een heel bijzonder eerste half jaar. Maanden waarin we veel reisden, elke maand minimaal 2 tot 3 meetings organiseerden, expertteams samenbrachten, onze online Ledenomgeving steeds van nieuwe informatie konden voorzien, en we bleven groeien. Natuurlijk vielen er ook een paar leden af, wat we zeker sterk betreuren, maar vooral waren we ontzettend blij met de loyaliteit van degenen die de afgelopen jaren met ons meegegroeid zijn. Daardoor kunnen we blijvend, actief, energiek en betrokken het gewenste verschil blijven maken. Dank je wel daarvoor, mijn hart is oprecht zwaar van dankbaarheid voor de samenwerking en mogelijkheden die we met elkaar realiseren.

Waar kun je naar uitzien in de tweede helft van 2023? 

Wat staat er voor je klaar? Natuurlijk naar verbindende sessies, over ESG en de kracht van verduurzamen, door samen te werken. Meetings en diners op de beste locaties, zoals ook de ladies lunch die in september weer georganiseerd wordt. Onze aanwezigheid op Expo Real, in de Investors Lounge, waar we jou bij uitnodigen, want jij kunt mee als partner zodat de stand van Real Asset Media, met alle kennissessies, borrels, interviews en panels, ook jouw stand zal zijn tijdens dé beurs voor de vastgoedsector.

We laten je graag kennismaken met Angelique Kok, zij zal de Ledenservice gaan managen, omdat Marissa haar eigen bedrijf voor jonge moeders is gestart. Angelique is een bekend gezicht in de sector, en heeft (inter)nationale ervaring, en popelt om de service en bereikbaarheid van onze Ledenadministratie nog beter te laten verlopen. Zij is namelijk elke dag bereikbaar vanaf 1 september as.

Je kunt uitzien naar live tours door unieke retail centra, onder leiding van de directie en eigenaren, waardoor je echt een kijkje in de keuken krijgt bij deze assetklasse en de wijze waarop hier beslissingen gemaakt worden. Je kunt eveneens uitkijken naar een topsessie bij Milieu Service Nederland waar we hun testcentrum bezoeken, en waar een hoog gekwalificeerd kennispanel jou meeneemt op het ‘nieuwe goud’ van de sector.

We gaan op bezoek in het nieuwe kantoor van Vebego op de Zuidas, waar we met Limburgse gastvrijheid ontvangen worden, en starten een nieuwe samenwerking met een top circulaire ontwikkelaar, waar we je snel meer over vertellen!

Verdere verdieping 

Het komende half jaar zal jou de support, inzichten, mogelijkheden tot samenwerking en verdieping brengen om de beste beslissingen te kunnen maken. Om kennis op te halen bij de masterclasses van onze Academy, of door aanwezig te zijn bij de mentormeetings. Met nog meer focus op de meerwaarde en het maken van impact, voor jou en de professionals met wie we samenwerken, zullen we de focus leggen op verbinding en het helder stellen van kernwaarden om die effectiviteit en inzichten op jou over te kunnen dragen.

Wij zijn er klaar voor!  

We wensen jou een zomer waarin je alle gelegenheid krijgt bij te komen, op te laden en nieuwe ideeën te ontwikkelen. Zodat we daar samen weer optimaal invulling aan kunnen geven. Immers, vastgoed is alles. Het is wonen, werken, recreëren, ontwikkelen, bouwen, rendement, leven en groeien. Met elkaar het gewenste verschil maken, door de kracht van jouw zakelijke familie.

Tot Sociëteit Vastgoed!

Alle liefs,

Claudia van Haeften MBA MSV


Direct Verder lezen:

 1. Meetings 2023: https://societeitvastgoed.eu/meetings/
 2. Sociëteit Vastgoed Academy, opleidingen: https://societeitvastgoed.eu/academy/
 3. Sociëteit Vastgoed Consulting, coaching, training en cursussen; https://societeitvastgoed.eu/consulting/
 4. Sociëteit Vastgoed International; https://societeitvastgoed.eu/international/
 5. Sociëteit Vastgoed Expertteams; https://societeitvastgoed.eu/vastgoed-expert-teams/
 6. Bestellen boek Claudia ‘De Kracht van Keuzes’: secretariaat@societeitvastgoed.eu
 7. Afspraak maken Claudia: ledenservice@societeitvastgoed.eu
 8. Meer informatie over lidmaatschap: https://societeitvastgoed.eu/lidmaatschappen/
 9. Lid worden en aansluiten bij de snelst groeiende zakelijke vastgoedfamilie: https://societeitvastgoed.eu/lidmaatschappen/
 10. Chepri, voor Particuliere beleggers; https://societeitvastgoed.eu/chepri-expert-team-particuliere-beleggers/
 11. Artikelen Vastgoedjournaal, De Pijlers van De Jonge:
   1. https://vastgoedjournaal.nl/news/59953/institutionele-partijen-worden-schuw-om-te-investeren-in-woningen
   2. https://vastgoedjournaal.nl/news/59951/panelgesprek-hoe-parisproof-is-regulering-middenhuur?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter
 12. Partners Sociëteit Vastgoed: https://societeitvastgoed.eu/partners/
 13. Podcasts: https://societeitvastgoed.eu/podcasts/
 14. Raad van Inspiratie: https://societeitvastgoed.eu/raad-van-advies-(horus)/
 15. Post Master Opleiding Real Estate Economics: https://societeitvastgoed.eu/ree-real-estate-and-economics/

Over de schrijver
Het Full Service Platform wordt gevormd door het sterke Vastgoed Netwerk en de motiverende Academy, terwijl de loyale Community effectief invulling geeft aan het delen van Business, Fun en Kennis. Dit versterkt de zakelijke vriendschappen tussen de 650+ beslissers.Sociëteit Vastgoed is hierdoor een unieke zakelijke familie met een fundering in Professionaliteit, Kwaliteit en Expertise.
Reactie plaatsen