Behoefte aan 450.000 woningen voor ouderen, grote regionale verschillen
01 juli 2022 

Behoefte aan 450.000 woningen voor ouderen, grote regionale verschillen

Nederland heeft tot 2040 behoefte aan 450.000 nieuwe woningen voor ouderen om de gevolgen van de vergrijzing goed op te vangen. Regionaal zijn er daarbij aanzienlijke verschillen. Zo moeten in de regio Rotterdam twee van de drie nieuwe woningen levensloopbestendig worden; in de regio Amsterdam ‘slechts’ een op de vier.

Ook buiten de Randstad zijn de verschillen tussen de regio’s groot. Zo is in de provincie Flevoland relatief weinig behoefte aan woningen waar ouderen kunnen blijven wonen, ook als zij slecht ter been zijn of thuis zorg nodig hebben.

Nederland heeft tot 2040 behoefte aan 900.000 nieuwe woningen om de tekorten op woningmarkt weg te werken. Daarvan moeten er 450.000 levensloopbestendig zijn om de sterk groeiende groep ouderen goed te huisvesten en de toenemende vraag naar (mantel)zorg op te vangen. Het overgrote deel daarvan (321.000 woningen) zijn koopwoningen: dit aanbod moet met ruim 25% stijgen. Bij sociale huurwoningen en middensegment/vrije sector-huurwoningen gaat het respectievelijk om 76.000 (+8,1%) en 52.000 (+22,3%) meer woningen.

Expertteam Osiris
Sociëteit Vastgoed acteert hierop door met expertteam Osiris hier meetings over te organiseren, opleidingen voor aan te bieden via de Sociëteit Vastgoed Academy, podcasts en video's op te nemen en locaties te bezoeken. Meer weten of aansluiten? Van harte uitgenodigd! https://lnkd.in/epirAk7
Lees verder het artikel https://lnkd.in/e55ZpVug

Over de schrijver
Het Full Service Platform wordt gevormd door het sterke Vastgoed Netwerk en de motiverende Academy, terwijl de loyale Community effectief invulling geeft aan het delen van Business, Fun en Kennis. Dit versterkt de zakelijke vriendschappen tussen de 650+ beslissers. Sociëteit Vastgoed is hierdoor een unieke zakelijke familie met een fundering in Professionaliteit, Kwaliteit en Expertise.
Reactie plaatsen