Buck: vraag naar logistiek vastgoed zal dit jaar 10 procent dalen
26 januari 2022 

Buck: vraag naar logistiek vastgoed zal dit jaar 10 procent dalen

Dit artikel is gepubliceerd op Vastgoedmarkt.

De logistieke vastgoedmarkt bereikte een recordopname van 3,6 miljoen vierkante meter in 2021. De huurprijsstijgingen dit jaar bedragen 3,5 – 4 procent; de rendementen duiken onder de 4 procent. Maar ruimte schaarste, arbeidsmarktkrapte en elektriciteitsnetproblemen zorgen dit jaar voor 10 procent minder vraag naar warehouses.

Dat zijn enkele conclusies uit het onderzoek Perspectief op Logistiek Vastgoed 2022, waaraan vrijwel alle belangrijke logistiek vastgoedontwikkelaars en -beleggers deelnamen, opgesteld door logistiek- en locatie-adviesbureau Buck Consultants International (BCI).

Logistieke topregio’s zijn Tilburg/Waalwijk, Venlo/Venray en de regio Rijnmond-Rotterdam – in opkomst zijn regio’s buiten de Randstad en Zuid-Nederland.

Verder lezen >>

---------------------------------------------------------------------------

Sociëteit Vastgoed blijft zich ontwikkelen om haar leden, partners en relaties met kennis, informatie, expertise en business mogelijkheden te bedienen.

Vanuit de wens de expertise binnen het groeiende netwerk te bundelen, zijn wij in 2021 gestart met de lancering van de expertteams (Leaders of Growth). Daar hebben wij recent het Logistiek Vastgoed team aan toegevoegd. Dit team, onder leiding van drs. Jan van den Hogen MSc. MSV MRICS zal zich buigen over de problematiek om oplossingen te stimuleren, welke gedeeld worden met onze achterban.

Daarnaast zal er een wederkerigheid ingezet worden door de diverse expertteams met elkaar te verbinden en te koppelen, zodat de vastgoedsector breed kan uitzien naar innovatieve ketenintegratie samenwerkingen en toepassingen, zoals educatie, zichtbaarheid via podcast en video, lessons learned door het delen van businesscases en meetings met de experts, waarvoor jij je aan kunt melden.

Interesse in deelname van een van de teams? Laat het ons weten! 

Contactformulier

Sociëteit Vastgoed 

Over de schrijver
Het Full Service Platform wordt gevormd door het sterke Vastgoed Netwerk en de motiverende Academy, terwijl de loyale Community effectief invulling geeft aan het delen van Business, Fun en Kennis. Dit versterkt de zakelijke vriendschappen tussen de 650+ beslissers.Sociëteit Vastgoed is hierdoor een unieke zakelijke familie met een fundering in Professionaliteit, Kwaliteit en Expertise.
Reactie plaatsen