“Circulair bouwen en inrichten in Retail: nieuwe financiële en maatschappelijke waarde.”
19 februari 2021 

“Circulair bouwen en inrichten in Retail: nieuwe financiële en maatschappelijke waarde.”

Nederland heeft ambitieuze doelstellingen voor een circulaire economie en als maatschappij zitten we midden in een transitie naar een toekomstbestendige economie die is gebaseerd op recycling en hergebruik. De huidige lineaire productie en consumptie die wordt gekenmerkt door produceren en kopen, tegen de laagste kosten voor de laagste prijs, en daarna weggooien en volledig vernietigen, is met een groeiende bevolking en groeiende wereldwijde welvaart niet langer houdbaar. Het leidt tot uitputting van de beschikbare grondstoffen, toenemende druk op lokale gemeenschappen en een onherstelbaar verlies en schade aan de natuur.

Circulariteit

De negatieve gevolgen van ons huidige lineaire productie- en consumptiesysteem moeten worden gekeerd. Dit alles vraagt om rigoureuze keuzes van de politiek, het bedrijfsleven en de burger, die prijs nog steeds het belangrijkste element bij een aankoop vindt. Op dit moment is het namelijk goedkoper om nieuwe grondstoffen te gebruiken dan gerecycleerde materialen. De Nederlandse overheid streeft in navolging van de Europese Unie (EU) naar een omwenteling van een lineaire naar een circulaire economie. De ambitie is het realiseren van substantieel minder gebruik van ‘Virgin’-materialen; 50 procent minder in 2030 en een volledig circulaire economie in 2050. Dat is een forse ambitie gezien het ongelijke speelveld dat op dit moment nog bestaat tussen bedrijven die een lineaire en daarmee relatief goedkope manier van produceren hebben en circulaire bedrijven..

In dit Webinar nemen experts uit de Retail sector jou mee op circulaire invullingen door middel van Bewustwording, Mogelijkheden & Concrete Toepassingen.

Waar producten nu nog vaak via een lineair proces worden ontwikkeld en aan het einde van de Lifecycle kunnen worden weggegooid, kan er met het juiste gebruik van data grote stappen worden gezet richting een circulaire economie. Dit is een economisch systeem dat is gebaseerd op het behoud van grondstoffen, door hergebruik van producten, onderdelen en grondstoffen.

Het is een economie van gesloten kringlopen waarin producten en objecten hun waarde en kwaliteit behouden, hernieuwbare energiebronnen worden gebruikt en we kijken naar het gehele systeem van ontwerp, productie tot materiaalmanagement.

Circulair bouwen en inrichten in Retail 

Op 23 maart 2021 organiseert Sociëteit Vastgoed een bijzonder webinar, samen met de experts van RBM Retail Bouw Management, onder leiding van Gerard Pruijn.

RBM realiseert als fullservice projectmanagementbureau bouwprojecten voor winkels en winkelketens en begeleidt zowel grote en kleine nieuwbouwprojecten als verbouwingen en (her-)inrichtingen. Samen met kennisexperts van Capgemini, Kega, Leussink Retail Groep en directie van JUMBO gaan Claudia van Haeften en Gerard Pruijn in gesprek over de concrete toepassingen van circulair bouwen in Retail, en welke unieke en waardevolle nieuwe financiële- en maatschappelijke waarde dit realiseert.

Bekijk het filmpje en meld je direct aan voor dit unieke gesprek op 23 maart: https://societeitvastgoedeu.plugandpay.nl/checkout/maart-23-2021-een-concrete-stimulans-voor-circulariteit-in-de-retail-

Jumbo Supermarkten opent het meest #duurzaam ontworpen supermarktpand van de Benelux in Goor.

Diverse duurzaamheidsaspecten zorgen voor een totale #BREEAM-ontwerpscore van 90,79%, wat de hoogste classificatie ‘Outstanding’ betekent. Ook bij de inrichting van de winkel en het uitgebreide assortiment is scherp gekeken naar duurzaamheidaspecten. Dit meest duurzaam ontworpen supermarktpand van de Benelux is onderdeel van de duurzaamheidsplannen van Jumbo op het gebied van klimaatbewust en toekomstbestendig bouwen en distribueren. De nieuwe Jumbo winkel in Goor, van ondernemers en broers Tijn Leussink en Niek Leussink, is hét visitekaartje van Jumbo op het gebied van #duurzaamheid.

Wij nemen jou tijdens dit webinar mee op de details en de samenwerking tussen de diverse stakeholders, live vanaf de locatie in Goor.

Sprekers aan tafel:

  1. Frans Beckers, Expert circuaire economie RBM Retail Bouw Management (f.beckers@rbm-retail.com)
  2. Martin van Vugt, Engagement Director, Capgemini
  3. Kees Verkade, Owner, Kega
  4. Niek Leussink, Directeur, Leussink Retail Groep
  5. Douwe Snel, Director Franchise & Real Estate, JUMBO
  6. Claudia van Haeften, Founder, Sociëteit Vastgoed 

Moderator: Gerard Pruijn, Head of Sales, RBM Retail Bouw Management (g.pruijn@rbm-retail.com)

Over de schrijver
Het Full Service Platform wordt gevormd door het sterke Vastgoed Netwerk en de motiverende Academy, terwijl de loyale Community effectief invulling geeft aan het delen van Business, Fun en Kennis. Dit versterkt de zakelijke vriendschappen tussen de 650+ beslissers.Sociëteit Vastgoed is hierdoor een unieke zakelijke familie met een fundering in Professionaliteit, Kwaliteit en Expertise.
Reactie plaatsen