Het jaar van Sociëteit Vastgoed, wow, wat een jaar!
11 november 2021 

Het jaar van Sociëteit Vastgoed, wow, wat een jaar!

 Allerbeste leden, lieve vrienden,

 

We naderen het einde van dit enerverende jaar en het lijkt mij een uitgelezen moment jullie mee te nemen op nieuwe tools en mogelijkheden binnen ons vastgoedplatform.

Allereerst hebben wij aan het eind van het voorjaar zowel de vastgoedradioshow (Real Estate Radio) als Chepri, het netwerk en kennisplatform voor vastgoedbeleggers opgericht. Dankzij de stimulerende samenwerking is dit in samenwerking met drs. Esther Dekker MSV georganiseerd. Als expert en ontwikkelaar in particulier beleggen is zij de trotse voorzitter geworden van dit beleggersnetwerk.

Deze nieuwe loten aan de stam hebben ons doen besluiten Sociëteit Vastgoed verder uit te bouwen. We voeren nu de gezamenlijke netwerken en kennisdeling uit onder Sociëteit Vastgoed & Company

Een verdere professionalisering met veel positieve invullingen. 

Zo zul je ook gemerkt hebben dat we recent diensten toegevoegd hebben om professionele video en podcast op te nemen én te publiceren, dankzij onze voorspoedige samenwerking met Consult Media Story. Dit bureau, onder leiding van Constantijn van Haeften heeft ook tijdens de afgelopen EXPO REAL en Provada unieke en waardevolle opnames gemaakt die je uiteraard terug kunt vinden op onze Sociëteit Vastgoed social media uitingen als LinkedIn, Spotify, YouTube, Instagram en Facebook

Fijn als je ons daar ook volgt.

CHEPRI

Waarom Chepri?

De opstart van Chepri, voor vastgoed beleggers, was het resultaat van veel gesprekken over wat we mis zagen gaan bij particulieren die gingen investeren in vastgoed. Tijdens de cursussen verhuur bijvoorbeeld waren de voorbeelden van de cursisten zo schrijnend, dat we besloten hier een tegengeluid voor op te richten. Omdat we dit professioneel wilden uitvoeren, met vastgoedprofessionals die op dagelijkse basis in de sector werkzaam zijn, ging dat gepaard met de formatie van een waardevolle Raad van Advies. Zij brachten de belangrijke expertise voor deze assetklasse samen. Mr. Rogier van Heeswijk, Mr. Michel Visser, Donny Verboom MSV, mr. Ewoud Pranger en drs. Jan van den Hogen MSc MRICS MSV deelden onze passie de particuliere investeerder professioneel te begeleiden en namen, samen met Esther, plaats in de Adviesraad. Zij zijn ook de docenten die met elkaar de online unieke en waardevolle beleggersopleiding formeerden, en waar inmiddels de eerste live examendag van heeft plaatsgevonden. Een unieke beleggersopleiding, waar je door middel van 13 online modules een professionele invulling ervaart ten aanzien van duurzaam en optimaal en effectief beleggen in vastgoed. 

Eind van de zomer werd Mannes Smelt ook lid van de Raad van Advies, omdat we op deze wijze jou een landelijke dekking kunnen bieden als het gaat om vastgoedbeleggingen of - investeringen. Voor de regio Amsterdam is dat FRIS REAL PEOPLE, terwijl Donny Gelderland en Utrecht verzorgt, en Esther de Randstad met Den Haag en Rotterdam bedient.

Chepri, het eerste expert team was een feit!

Dankzij onze fijne en actieve samenwerking met Annexum kregen wij daarnaast ook toestemming de online woonfondsen op de website van Chepri te plaatsen, met directe linken naar de adviseurs van Annexum. Een sterke meerwaarde omdat men direct in contact kon treden met de professionele adviseurs die hiermee alternatieven boden om in vastgoed te beleggen.

De gehele online opleiding beleggen is in samenhang met het Chepri lidmaatschap te vinden op de website.

MEETINGS & EVENTS

De events en masterclasses die wij voor Chepri organiseren hebben wij recent toegevoegd aan de agenda van Sociëteit Vastgoed. 

Dit, omdat er diverse meetings klaar staan, zoals de mooie jaareinde afsluiting die we dankzij Claudia Duinisveld van Ad Hoc in het Rembrandt theater in Arnhem kunnen vieren, die voor zowel het Chepri áls het Sociëteit Vastgoed netwerk waardevol zijn.

Bij alle uitnodigingen kun je dus vanaf heden direct zien of de meeting bestemd is voor Sociëteit Vastgoed leden, dan wel Chepri leden, of allebei. Dit geeft beide netwerken een mooie en waardevolle surplus. De masterclass over Verhuren die Esther bijvoorbeeld geeft op 16 november is speciaal voor beleggers of aspirant beleggers, maar natuurlijk ook zeker interessant voor investeerders die hun kennis op willen halen en hierover in gesprek willen gaan.

ACADEMY

Als ik het zo aan je vertel is opnieuw duidelijk hoeveel er ook dit jaar weer gerealiseerd is. Wat fijn om dat allemaal met je te mogen delen.

Bijvoorbeeld, buiten de diverse netwerk-lidmaatschappen hebben we een Sociëteit Vastgoed Academy lidmaatschap beschikbaar gesteld, zodat je alle cursussen zowel online via de website, als in de app (Huddle) kunt vinden.

De Academy is dit jaar tot onze trots daarnaast uitgebreid met de opleidingen en educatie van Ron van Bloois, die ook aan de Amsterdam School of Real Estate doceert. Zijn zorgvastgoededucatie is op veler verzoek zowel live als online te volgen. We hebben hier al heel veel positieve reacties voor mogen ontvangen!

Post Master Real Estate Economics

Waar we natuurlijk ook super blij mee zijn is met de post master opleiding die we dit jaar aan de Academy toegevoegd hebben. 

Dankzij drs. Jan van den Hogen MSc MRICS MSV, die al als docent diverse online en live modules bij de Academy doceerde, konden wij een volledige opleiding toevoegen die na nog een jaar hard werken geaccrediteerd werd. Degenen die de gehele opleiding doorlopen hebben, dragen inmiddels met trots de REE titel (Real Estate Economics).  De opleiding staat voor 2022 al helemaal voor je gereed, dus aanmelden kan direct.

En wil je vastgoedrekenen op de agenda zetten het komende jaar? Jan is nog steeds de beste docent met het sterkste track record aan ervaring op dit gebied. De kandidaten die na 2 dagen hier hun certificaat en PE voor ontvangen zijn steeds zonder uitzondering enorm onder de indruk van zijn kennis en expertise. Het mooiste compliment was van een directeur die heel erg blij was dat hij de berekeningen van vastgoedportefeuilles nu beter kon uitrekenen dan zijn samenwerkingspartners. 

REAL ESTATE RADIO

In de tijd van lockdown was de sector toe aan een inspireerde radioshow die online gevolgd kon worden met beeld en geluid, en waarbij de opnames terug gekeken konden worden. De vastgoedradioshow die ik dit voorjaar opstartte samen met Esther, was dan ook direct een groot succes.

Het gaf de luisteraars én kijkers direct een inzage in de opstelling van de sprekers, de vragen en gesprekken waren energiek en spontaan. Er was humor en we spraken over andere dingen dan alleen vastgoed. Hans Touw vertelde bijvoorbeeld over zijn passie voor jachthavens en we hoorden van Rogier waarom hij notaris is geworden. Gerard Pruijn vertelde over zijn switch van werelds grootste software naar een vastgoed gerelateerd bouwbedrijf met een focus op verduurzaming. Mooie en waardevolle gesprekken. Fijn om naar te luisteren, geweldig om te mogen begeleiden.

Tussendoor was natuurlijk goede muziek te beluisteren. 

Na een aantal sessies, we voeren dit steeds op iedere laatste vrijdag van de maand uit, met live publiek dus je bent van harte uitgenodigd! - was het tijd om ook samen met een andere moderator de sprekers te interviewen. Ook hiervoor vroegen wij de docent van ons Academisch College, Ron van Bloois, die als expert in zorgvastgoed en seniorenwoningen een fantastische show begeleidde met dé professionals uit deze sector. Een enorm succes!

Het aantal luisteraars scoorde net als bij de podcasts van Ron over dit onderwerp en assetklasse wederom enorm hoog. Ontzettend fijn, want dit betekende dat wij met de vastgoedradioshow concreet invulling geven aan een behoefte.

EXPERT TEAMS

Het duurde dan ook niet lang voor we besloten tot de verdere formatie van de Expert Teams. Teams die we Leaders of Growth noemen, omdat hier de experts en de professionals samen worden gebracht uit één bepaalde assetklasse, beroepsgroep óf categorie.

Juist omdat men te kennen had gegeven dat hier erg veel behoefte aan was en dit merkten we direct op bij de samenstelling van de teams.

Het eerste Expert Team dat geformeerd werd na CHEPRI was Cartouche, met een focus op duurzaamheid, klimaatdoelstellingen en de circulaire economie. Enorm trots was ik toen we de eerste sessie organiseerden, dankzij en met dit team. Er volgden energieke en goed bekeken webinars, interessante kennistafels en een wervelende radioshow met Annemarie van Doorn en Philip Blauw. Deze maand zullen we na het Green Tie Gala, samen met deze experts een verrassend inhoudelijk sterk congres organiseren over de revolutie van vastgoedwaarden bij Architekten cie. Maar eerst kun je deelnemen aan een webinar op 12 november, over SDG 12, en kun je direct met deze uiterst kundige en sympathieke professionals in gesprek hierover.

Nu hadden we de smaak goed te pakken! 

CARTOUCHE, CHONS & OSIRIS

Na CARTOUCHE volgde al snel CHONS, het team voor de young executives, waar we inmiddels al een aantal geweldig inspirerende sessies voor hebben georganiseerd. Bezoeken van bouwplaatsen bij unieke projecten, opleidingsdag op de schietbaan of het bezoeken van het authentieke familiebedrijf van de familie Baas, waarbij we in de geweldige, bijna koninklijke boardroom onze plannen deelden.

De laatste meeting was bij een van leden van het eerste uur, Eduard de Waard, die zijn nieuwe kantoor aan ons toonde, nadat we zijn actuele projecten hadden bekeken. Het speciale 5 gangendiner wat hij voor dit team had laten koken was fantastisch, er is nog heel lang enthousiast over nagepraat.

Het mooiste is natuurlijk, dat de leden van dit team inmiddels ook actief samenwerken en elkaar als zakelijke vrienden beschouwen. Dat bewijst ook het actieve gebruik van de appgroep.

Eenzelfde enthousiasme ontdekten wij bij de realisatie van OSIRIS, onder leiding van Ron, waarbij zorgvastgoed en senioren woningen experts inspirerende meetings organiseren, podcasts opnemen en publiceren, een masterclass organiseerden tijdens Provada op de mooie stand van Vebego, deelnamen aan de vastgoedradioshow en zelfs een eigen OSIRIS nieuwsbrief vullen en delen met elkaar.

Wij als Sociëteit Vastgoed stimuleren en faciliteren dit natuurlijk heel graag en met veel plezier, omdat dit zo’n enorme meerwaarde realiseert.

Dat werd opnieuw helder toen tijdens de laatste mastermindsessie op ons kantoor door Geertjen Pot van Slotervaart werd aangegeven dat ze hier écht de professionals in dit vakgebied ontmoette! Wat een geweldig compliment en wat bijzonder om dit te mogen begeleiden. 

Inmiddels is dit expert-team zo sterk uitgebreid, dat de voorzitter, samen met de 3 vaandeldragers, de agenda bepalen en het groeiend aantal ambassadeurs actief deelnemen aan de sessies en hier hun inspiratie uithalen, maar zeker ook hun waardevolle input aan leveren. Ook deze assetklasse kan rekenen op nieuwe bijzondere samenwerkingen.

Met veel dank voor de grote inzet van Ron is het sneeuwbaleffect in werking gezet, de leden van Osiris plannen nu een waardevolle agenda voor de komende maanden om elkaar weer actief te zien en spreken.

AGENDA

Buiten deze expert-sessies organiseren wij natuurlijk als vanouds iedere maand meerdere meetings en kennistafels, met elke maand een vast thema. 

Oktober was de maand van de vastgoedbeurzen, november van duurzaamheid, december wordt de maand van Lessons Learned. Wat hebben wij dit jaar in de sector geleerd, en hoe gaan wij dit in 2022 inzetten om te optimaliseren en te innoveren?

Recent startten wij de Urgentie Agenda Wonen, waarbij wij de woon-experts uit team ATUM mochten verwelkomen bij Rochdale in Amsterdam. Het idee voor dit team ontstond toen we begin dit jaar opnieuw samen met Vesteda een goed bezochte sessie organiseerden in het Apollohotel, over Wonen in Nederland.  Hester van Buren, voorzitter Raad van Bestuur van Rochdale en Astrid Schlüter en ik bespraken tijdens een lunch dat we de woonproblematiek in Nederland graag in een ander en beter daglicht zouden willen plaatsen. Met ruimte voor transparantie en opties voor mogelijke samenwerkingen, die nieuwe inzichten realiseren. Een gerichte en gedeelde focus op het stimuleren van eventuele oplossingen.

Fantastisch dat opnieuw zoveel waardevolle vastgoedprofessionals hun betrokkenheid willen delen in dit team.

De eerste twee sessies spraken we over het ontstaan van de problemen, de actuele gespreksonderwerpen en welke focuspunten wij met dit team aan gaan pakken. Er bleven 5 topics over, die we 17 november as bij Vesteda concreet aan zullen snijden.

ATUM & PATH

Ik verheug me er enorm op datgene wat gedeeld en ervaren wordt. Er kwamen namelijk al bij de eerste sessie mogelijkheden naar voren die ik had meegekregen tijdens de tour langs de Rochdale woningen, die ook de andere deelnemers, zoals Annemarie van Syntrus Achmea erg aanspraken.

De meest recente samenstelling van een expert team betreft Retail, team PATH.

Zoals je ziet heb ik overal namen uit de Egyptische mythologie gebruikt. PATH staat voor detailhandel en de unieke persoonlijke wijze waarop daarmee gewerkt en gehandeld wordt. Ook dit team wordt optimaal geformeerd met samenwerkende experts om de actuele problematiek binnen deze assetklasse te bespreken, en nieuwe opties tot oplossen mogelijk te maken. Dat lukt alleen als we het samen doen.

Heel erg hoopvol dat er opnieuw zoveel fantastische professionals me hierbij willen helpen en de informatie gegeven hebben die ik nodig had om de vervolgstappen te kunnen maken. Ik hoop je heel snel meer over dit unieke team te kunnen vertellen, en wat we samen willen en kunnen gaan realiseren voor deze sector door samen te werken.

ONLINE & LIVE

We kwamen er dit jaar natuurlijk ook achter door alle turbulentie, dat we nog meer waarde en service zouden moeten leveren om het gewenste en positieve verschil te kunnen blijven maken. Dat hebben we onder andere gedaan door ook digitaal kennis en opleidingen beschikbaar te maken.

Behalve dan de post master opleiding Real Estate Economics, deze is volledig en geheel live te volgen via 6 waardevolle opleidingsdagen, waarin je niet alleen je vastgoedkennis maar ook je netwerk enorm versterkt. En goed verwend wordt natuurlijk met een uitmuntende verzorging!

We hebben besloten de andere opleidingen allemaal ook digitaal aan te bieden omdat dit voor zoveel gebruikersgemak zorgt. 

In de app (Huddle) kun je met een Academy, Prime of Business Masters lidmaatschap álle tientallen cursussen vinden en volgen die in video en content voor je klaar staan. Net als de online bibliotheek trouwens met meesterwerken over persoonlijke ontwikkeling. We blijven dit aanvullen en actualiseren natuurlijk, dat spreekt voor zich.

GROEI

Dat we als netwerk en kennisplatform zijn blijven groeien ondanks alles wat er in de wereld gebeurde is volledig te danken aan jullie vertrouwen, deelname, medewerking, inzet en samenwerking. 

Ontzettend veel dank daarvoor! 

Op deze wijze kan onze stichting blijvend waarde genereren en blijven wij in staat de vastgoedsector op de meest positieve wijze te verbinden. Door deze missie van gewenste optimalisatie zien wij een waardevolle beweging ontstaan om maatschappelijke problemen zoals de klimaatverandering of de woonproblematiek samen helder te stellen, te verduidelijken en mogelijke oplossingen in te zetten, om deze vervolgens te delen. Hierdoor bereiken we ook buiten de sector de belangrijke stakeholders. 

Alles begint met mindset en het besluit actief te zijn. Geweldig als we zien hoe betrokken ook de teamleden van CARTOUCHE zijn, en hoe effectief de mogelijkheden zijn die we samen uitvoeren. Met elkaar op weg naar Parijs, zei Robbert van Dijk, zo is het!

DANK RAAD VAN ADVIES!

Heel veel dank opnieuw en wederom aan onze Raad van Advies van zowel Chepri, die recent samengesteld is, als de Raad van Advies van Sociëteit Vastgoed die me al vanaf het allereerste moment heeft gesteund bij de uitvoering van de oprichting en groei van de stichting. Jullie raad en advies is van enorm belang en ik geniet enorm van onze gesprekken, elke keer weer.

Ok, dan nog een nieuwtje, nu we zo actief samen in gesprek zijn. 

Graag wil ik me volgend jaar weer meer beschikbaar stellen voor persoonlijke coaching. Dit bieden we natuurlijk al aan bij Chepri door Donny en Esther als expert- beleggers, maar wanneer jij business coaching wenst, plan ik graag een afspraak met je in. Ook dit is een aspect wat me vaak gevraagd is, en waar ik de agenda weer voor vrij wil maken. Omdat het zo belangrijk is. Ik het graag doe en het steeds een blijvend, waardevol effect heeft.

RESUMÉ

Kortom, het was een jaar om nooit te vergeten terwijl we maar liefst nog 6 meetings te gaan hebben samen.

Elkaar ontmoeten, spreken, kennis, netwerk en business delen, maar ook veel fun en gezelligheid beleven terwijl het kwalitatief allemaal goed geregeld was en is, blijkt een basisinvulling die wij met heel veel enthousiasme en passie invulling geven.

  • Super trots natuurlijk dat we dit jaar partner waren op EXPO REAL en we onze leden de mogelijkheid konden bieden mede-standhouder te zijn in de Investors Lounge.
  • Onvoorstelbaar blij toen de eerste 7 kandidaten van Chepri hun beleggersexamen haalden.
  • Fantastisch om samen met RNHB in 2022 een beurs te gaan organiseren voor vastgoed beleggers, ook in samenwerking met Vastgoed Belang. We houden je op de hoogte!
  • Ongelofelijk dankbaar dat we ook dit jaar weer positief afsluiten, we ons platform nog verder geprofessionaliseerd hebben en de vastgoedsector ons inmiddels heeft verwelkomd als een heel serieuze partij die het positieve verschil voedt. 

Nogmaals heel veel dank daarvoor!

Met elkaar op naar de komende interessante en bijzondere events die we voor je klaar hebben staan, en met elkaar door alle toestanden heen naar een gezonde, samenwerkende, optimaal opererende sector. Wij gaan ervoor.

 

Heel veel liefs,

Claudia

Over de schrijver
Het Full Service Platform wordt gevormd door het sterke Vastgoed Netwerk en de motiverende Academy, terwijl de loyale Community effectief invulling geeft aan het delen van Business, Fun en Kennis. Dit versterkt de zakelijke vriendschappen tussen de 650+ beslissers. Sociëteit Vastgoed is hierdoor een unieke zakelijke familie met een fundering in Professionaliteit, Kwaliteit en Expertise.
Reactie plaatsen