HK Vastgoed koopt woningbouwproject in Zeist met  kunstmatige intelligentie.
26 september 2021 
in Member

HK Vastgoed koopt woningbouwproject in Zeist met kunstmatige intelligentie.

Het jonge bedrijf HK Vastgoed uit Veenendaal heeft onlangs het eerste project gekocht op basis van Big Data en AI. Eigenaren Pieter van den Hatert en Jacco Klaassen timmeren met hun bedrijf HK Vastgoed de laatste jaren flink aan de weg. Wat ooit is begonnen met een paar ondernemende jongens die zelf een appartement kochten om op te knappen, is inmiddels uitgegroeid tot een serieuze speler die zich binnen de vastgoedmarkt richt op het ontwikkelen van commercieel en residentieel vastgoed. 

Klein begonnen 

Onze passie voor vastgoed is ontstaan bij het kopen van onze eerste woning, verteld Jacco. Deze woning hebben we toen zelf in de avonduren volledig gerenoveerd tot een moderne woning om vervolgens weer door te verkopen. Nu een aantal jaar verder, zijn we gegroeid tot een bedrijf dat zich voornamelijk richt op het ontwikkelen van commercieel vastgoed. Ook ontwikkelen we de laatste tijd veel meer woningbouwprojecten, je merkt dat er enorm veel vraag is naar woningen maar er daarin op dit moment weinig wordt voorzien. Omdat de markt zo gespannen is, moeten wij extra scherp zijn op wat voor projecten wij kopen. Het is natuurlijk aanlokkelijk om met veel opportunisme een pand te kopen en dan te hopen dat het goed uitpakt. Maar na onze ervaring met Houzr vertrouwen we liever op kunstmatige intelligentie en big data, zodat we deze informatie kunnen koppelen aan ons gevoel voor de markt. 

Samenwerking met Veneficus Real Estate 

Jacco: Via mijn opgebouwde netwerk binnen het vastgoed werd ik geattendeerd op de applicatie Houzr van Veneficus Real Estate. Deze applicatie helpt ontwikkelaars snel met het inschatten van het toekomstig rendement, marktwaardes, markthuur en kosten per project. We hadden al een tijdje een locatie in Zeist op het oog, maar hadden moeite met het inschatten van de woningmarkt en het toekomstig rendement. Door gebruik te maken van de applicatie Houzr, kregen wij binnen vijf minuten een heel duidelijk en concreet beeld; we weten nu hoe de lokale markt eruit zou zien als het project in de verkoop gaat. Houzr analyseert door middel van kunstmatige intelligentie vele databronnen die openbaar 2 beschikbaar zijn, maar ook data die Veneficus Real Estate zelf heeft verzameld. Al deze informatie wordt vervolgens vertaald naar concrete adviezen voor het project in Zeist. 

Toekomst 

Deze fijne samenwerking met Venificus Real Estate en de concrete adviezen die wij door Houzr verkregen hebben, smaken natuurlijk naar meer verteld Jacco. We vinden het fijn om betrouwbare partners naast ons te hebben staan die ons op een juiste en onafhankelijke manier kunnen adviseren. We hebben de ambitie om te blijven groeien en mede door dit soort partijen kunnen we deze ambitie waarmaken. We houden ons dagelijks bezig met nieuwe acquisities. Door gebruik te maken van Houzr kost dit ons minder tijd en kunnen we snel starten met het realiseren van nieuwe woningen op mooie plekken in Nederland. 

Vragen over HK Vastgoed? 

Neem contact op met (mede-eigenaar) Jacco Klaassen via info@hkvastgoed.nl of 06 – 40 40 50 43. Website: www.hkvastgoed.nl 

Voor vragen over Veneficus Real Estate (Houzr) kan er contact worden opgenomen met (Commercieel directeur) Thimo de vries op 06 – 42 09 53 27. 

Website: www.veneficus.nl

Over de schrijver
Het Full Service Platform wordt gevormd door het sterke Vastgoed Netwerk en de motiverende Academy, terwijl de loyale Community effectief invulling geeft aan het delen van Business, Fun en Kennis. Dit versterkt de zakelijke vriendschappen tussen de 650+ beslissers. Sociëteit Vastgoed is hierdoor een unieke zakelijke familie met een fundering in Professionaliteit, Kwaliteit en Expertise.
Reactie plaatsen