Introductie: Claudia van Meurs-Janssens

Beste leden,

Als nieuw lid van Sociëteit Vastgoed krijg ik de kans om mezelf in deze nieuwsbrief te introduceren en die kans grijp ik natuurlijk met beide handen (en twee driftig typende vingers) aan, in de hoop dat we binnenkort in persoon met een hapje en een drankje in de hand verder kennis kunnen maken.

Eerst kort iets over mezelf. Ik ben ruim negen jaar advocaat en ik ben gespecialiseerd in het vastgoedrecht, meer specifiek: het huurrecht. Hoewel ik me tijdens de rechtenstudie nog voornamelijk richtte op het familierecht en het strafrecht, heb ik na mijn eerste jaar in de advocatuur heel snel afscheid genomen van deze rechtsgebieden. Geschillen over de verdeling van een het servies en de bijstand van een verdachte van winkeldiefstal waren duidelijk niet aan mij besteed. Ik had al voorzichtig kennis gemaakt met het huurrecht en ik ben me daar in de loop van mijn loopbaan als advocaat steeds meer op gaan richten. Inmiddels ligt mijn focus al ruim zes jaar op het huurrecht . In dat kader heb ik een specialisatieopleiding afgerond, ben ik lid van de redactie van een juridisch tijdschrift voor huurrechtadvocaten en publiceer ik zelf met enige regelmaat artikelen en blogs over het huurrecht. Ik vind de theorie van het huurrecht dus heel interessant, maar ook de praktijk en de partijen in de vastgoedwereld spreken mij ontzettend aan. Vastgoed is heel concreet en tastbaar. Het is heel breed en ik ben als huurrecht advocaat niet alleen bezig met het uitonderhandelen en opstellen van huurovereenkomsten en geschillen tussen huurders en verhuurders, maar kom ook in aanraking met zaken als verduurzaming, investering, renovatie en (her)ontwikkeling. Het is een dynamisch vak waarin de actualiteit vaak direct doorspeelt, denk bijvoorbeeld aan de invloed van COVID-19 op huurovereenkomsten.

Ik ben werkzaam bij Köster Advocaten in Haarlem, een middelgroot advocatenkantoor met ongeveer 30 advocaten. Köster Advocaten richt zich voornamelijk op de ondernemer en is gespecialiseerd in alle rechtsgebieden die daarvoor van belang zijn. Denk daarbij naast het vastgoed- en bestuursrecht ook onder andere aan arbeids-, contracten-, ondernemings-, intellectueel eigendom- IT- en privacyrecht. Als advocatenkantoor willen we naast de ondernemer staan en met onze cliënten meebouwen aan hun ondernemerschap. We vinden het belangrijk om de business van onze cliënten door en door te kennen en ons daarin te verdiepen. Juist daarom ga ik zelf graag bij mijn cliënt langs om een kijkje in de keuken te nemen en een gevoel bij de onderneming te krijgen. Op die manier leer ik de cliënt en de business écht kennen waardoor ik niet alleen problemen kan oplossen, maar ook kan voorkomen.

Andere leuke wetenswaardigheden:

  • Ik ben bestuurslid bij Jong Management Haarlem;
  • Ik woon (nog) op loopafstand van de RAI Amsterdam. Ik kon dus altijd wandelend naar de Provada (hoewel de reistijd dit jaar helaas beperkt was tot een paar stappen naar de keukentafel om vervolgens de laptop open te klappen);
  • Ik ben erg actief op LinkedIn en deel daar veel kennis. Ik kijk er naar uit om de leden van Sociëteit Vastgoed snel persoonlijk te ontmoeten, maar voeg me voor die tijd dus gerust al toe op LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/claudiacjanssens/.

Hopelijk tot snel!

Hartelijke groeten,

Claudia van Meurs-Janssens

claudia-van-meurs-janssens

Over de schrijver
Het Full Service Platform wordt gevormd door het sterke Vastgoed Netwerk en de motiverende Academy, terwijl de loyale Community effectief invulling geeft aan het delen van Business, Fun en Kennis. Dit versterkt de zakelijke vriendschappen tussen de 650+ beslissers. Sociëteit Vastgoed is hierdoor een unieke zakelijke familie met een fundering in Professionaliteit, Kwaliteit en Expertise.
Reactie plaatsen