Terugblik online congres 17 december 2020: Wonen in Nederland

Terugblik online congres 17 december 2020: Wonen in Nederland

Dankzij Gertjan van der Baan en Astrid Schlüter van Vesteda mochten wij jou opnieuw inviteren voor hét Wonen congres, waarbij de huurder centraal staat. Deze keer ontvingen wij onze gasten online & midden in de Boardroom van Vesteda waar wij samen met unieke sprekers actief met elkaar in gesprek gingen over de ontwikkelingen in de woningmarkt.’

Niet alleen spraken wij over de huurder centraal, we zoemden in op wat er gaat veranderen in Nederland en wat dit betekent voor de toekomst van wonen. Hoe zorgen we ervoor dat we klaar zijn voor het wonen van morgen?

Bekijk hier het webinar terug:

Bekijk je het op youtube, dan kun je indien gewenst, in de omschrijving direct naar de vragen & onderwerpen skippen.

Achtergrond informatie sprekers:

Moderator:

Claudia van Haeften Sociëteit Vastgoed

Claudia van Haeften, Founder Sociëteit Vastgoed & Business Masters Academy

Claudia  is een super connector en als geen ander in staat mensen te verbinden, omdat ze altijd uitgaat van wat wél kan en wat het beste is voor jou. Dit resulteerde in concrete business groei en persoonlijke voldoening. Naast een succesvolle loopbaan als auteur, psycholoog, coach en moeder van 6, is zij 20 jaar actief in de vastgoedsector. In 2015 richtte ze VHCM op, als vastgoed-media en PR bureau, en in 2016 startte zij Sociëteit Vastgoed, het sterkst groeiende kennis- en businessnetwerk in real estate. Dit groeide in 3 jaar uit tot 500+leden en evenzoveel samenwerking-partners. In 2017 lanceerde Claudia Sociëteit Vastgoed Academy, met vastgoedkunde-opleidingen voor professionals.  In dit waardevolle netwerk ligt de focus op zakelijke ontwikkeling. In 2020 was het tijd voor BMA, als antwoord op een persoonlijke succesformule: Concrete handvatten voor een gelukkig en waardevol leven door een uniek online programma: De sleutel tot een leven van excellence. ” Je wil immers altijd blijven groeien en ontwikkelen. Met de focus op bewustwording worden persoonlijke talenten optimaal ontwikkeld. Meesters  in leiderschap, NLP en strategie wijzen daarbij de weg”.

Sprekers:

astrid-schluter

Astrid Schlüter, Director Operations – Vesteda

Van huis uit ben ik opgegroeid met vastgoed, in het bijzonder met woningen. In plaats van naar de dierentuin gingen wij naar nieuwbouwprojecten waar de eerste paal werd geslagen.
Na mijn studie econometrie en de postdoctorale controllersopleiding bekleedde ik eerst een aantal financiële functies voordat ik weer in het vastgoed terecht kwam. Sinds 2013 werk ik bij Vesteda en ik durf te zeggen dat dit mijn droombaan is. Bijzonder bij Vesteda is ons inhouse property management, waardoor ik niet alleen verantwoordelijk ben voor de waardeontwikkeling en het exploitatieresultaat, maar ook voor het beheer en verhuur van de woningen in onze portefeuille. Doordat wij dagelijks in contact staan met onze huurders weten wij wie zij zijn, waarom ze bij ons willen huren en leren we veel over welke behoeften zij hebben.  Met deze kennis kunnen we onze dienstverlening nóg beter maken wat weer zal leiden tot hogere rendementen.  

Zo hebben wij in coronatijd een enquête gehouden onder 1.100 huurders en gevraagd wat hun woonbeleving is sinds de uitbraak van het coronavirus. Deze uitkomsten deel ik graag met jullie en ik ben erg benieuwd hoe dit zal aansluiten bij jullie expertise.

Johan van Haaster

Johan van Haaster, Founder & CEO Gapph Group

Gapph is een internationale speler en een van de grootste en meest innovatieve spelers op het gebied van vastgoed- en leegstandbeheer. Gapph opereert met ca 80 man in NL, België en het Verenigd Koninkrijk. Johan is een bottum up leider van een platte organisatie en woorden als “personeel” en “medewerkers” zijn verboden. Iedereen is gelijk en zelf is hij dienstbaar aan het bedrijf i.p.v. andersom. Het commerciële bedrijf kent een grote maatschappelijke verantwoordelijkheid en een sociaal hart.  “Iets doen voor een ander” is zeer belangrijk in de organisatie. Het bedrijf biedt op grote schaal tijdelijke woon- en werkruimten aan voor mensen die iets minder te besteden hebben. Johan heeft ruime ervaring in het vastgoed, durft risico’s te nemen, is een echte netwerker en is al jaren actief bij de Sociëteit.

Gijs Liu Sociëteit Vastgoed

Gijs Liu, mede oprichter van Area of People

Een snelgroeiend proptech bedrijf dat een community service app voor woongebouwen ontwikkeld en community coaching biedt om van je gebouw een micro-dorp te maken. Wij werken met grote beleggers, property managers, onderhoudspartijen, VVE managers, project ontwikkelaars die allemaal de schift van pand naar klant maken en het vertrouwen van hun klant aan het winnen zijn. Op dit moment zijn wij actief in bijna 10.000 huishoudens in Nederland.

Hala Naoum Néhmé

Hala Naoum Néhmé, Raadslid VVD

Hala is sinds 2018 raadslid voor de VVD in Amsterdam en voert het woord over woningbouw, ruimtelijke ordening en erfpacht. In het dagelijkse leven werkt ze als econoom op het ministerie van Financien. Hala heeft verschillende opiniestukken geschreven over de Amsterdamse woningmarkt. Het laatste is vorige maand verschenen en hier te vinden (link https://www.parool.nl/columns-opinie/amsterdamse-college-maakt-woningbouw-onmogelijk-met-extra-milieu-eisen~b0ca078d/ )

Ivo Knottnerus

Ivo Knottnerus, CEO RNHB

  • Joined RNHB in March 2017
  • Previously Director of Consumer and SME Financing for DLL and Member of the Dutch Board of Directors
  • Significant expertise and experience in financial services and information technology with over 18 years of experience in asset based lending
  • Strong track record in B2C and B2B financial services in both small and large ticket financing
  • In-depth focus on innovation, digital marketing, e-business, sales, risk and finance
  • International track record in the US, Canada, Australia and Europe

jeroen-kemperman

Jeroen Kemperman, Zilveren Kruis /Achmea

Jeroen Kemperman is als Senior Manager verantwoordelijk voor Strategy & Business Development van Zilveren Kruis (de zorgdivisie van Achmea). Hij werkt sinds 1998 bij Achmea in een reeks van management functies op gebieden zoals strategie, marketing, innovatie, business development en veranderprocessen. Jeroen is ook auteur van 6 boeken over bedrijven en briljante businessmodellen op terreinen zoals zorg, finance en wonen. Hierin staan 95 ondernemingen die laten zien hoe je succesvol de wereld kan verbeteren. Zijn laatste boek is “De Amsterdamse Droom”. Daarin laat hij met voorbeelden zoals de Grachtengordel, Proveniershofjes en de woningbouw van Sarphati zien hoe je met woningen doorbraken realiseert in gezondheid.

Andere sprekers:

  • Frank Verwoerd MSc RE – Colliers
  • Jeppe de Boer – Masterdam
Over de schrijver
Het Full Service Platform wordt gevormd door het sterke Vastgoed Netwerk en de motiverende Academy, terwijl de loyale Community effectief invulling geeft aan het delen van Business, Fun en Kennis. Dit versterkt de zakelijke vriendschappen tussen de 650+ beslissers.Sociëteit Vastgoed is hierdoor een unieke zakelijke familie met een fundering in Professionaliteit, Kwaliteit en Expertise.
Reactie plaatsen