Legends: 150 appartementen voor 55+'ers in Leidsche Rijn

Legends: 150 appartementen voor 55+'ers in Leidsche Rijn

De Architekten Cie. heeft in samenwerking met ANA architecten 'Legends' ontworpen, een 47.000 m3 grote ontwikkeling van een wooncomplex met ongeveer 150 appartementen voor vitale 55+’ers.

In opdracht van Dura Vermeer wordt er met Legends een project gerealiseer met 1.000 m2 maatschappelijke/commerciële ruimte, 400m2 horeca, 120-140 parkeerplaatsen, 650 fietsplekken, 2.535m2 sociale huurwoningen, 3.670m2 middendure huurwoningen en 4.420m2 vrije sector huurwoningen

Legends draagt bij aan het rijke en diverse stedelijk weefsel van Leidsche Rijn. Met verschillende hoogtes, een nieuw publiek plein en een groene binnentuin. Doordat twee verschillende architecten en landschapsarchitect Karres en Brands aan hetzelfde bouwblok werkten, is een verscheidenheid aan stijlen en sferen mogelijk geworden. Deze architectonische mix komt samen in het hart van het bouwblok, de binnentuin.


Impact creëren op maatschappelijk, stedelijk en architectonisch gebied
Legends gaat niet alleen over vorm en functie. Het gaat vooral over bijdragen aan gelukkig ouder worden van een vergrijzende bevolking. Dit doen we door het creëren van nieuwe woonvormen waarin de vitale 55+’er langer een leuk, actief, gezond én betekenisvol leven kan leiden.

Als alles volgens plan verloopt zal het complex in 2022 worden opgeleverd.

Over de schrijver
Het Full Service Platform wordt gevormd door het sterke Vastgoed Netwerk en de motiverende Academy, terwijl de loyale Community effectief invulling geeft aan het delen van Business, Fun en Kennis. Dit versterkt de zakelijke vriendschappen tussen de 650+ beslissers.Sociëteit Vastgoed is hierdoor een unieke zakelijke familie met een fundering in Professionaliteit, Kwaliteit en Expertise.
Reactie plaatsen