Lydia Luiken – re-create.space

Ruim twee jaar geleden ontmoette ik Claudia en Constantijn op de EXPO REAL in München waar wij elkaar spraken over het service- en communityconcept Exponential Life. Een service- en communityconcept voor vastgoedeigenaren op basis van mijn kennis en ervaring bij investment managers en de Beheermaatschappij WTC Amsterdam, gecombineerd met kennis en ervaring vanuit de facility management markt. Sindsdien ben ik lid van Sociëteit Vastgoed.

In februari 2019 stonden Wisse Stenchlak en ik samen op het podium bij het event “De gewijzigde rol van de Property Manager”. Wij spraken hier over de integratie van property management en facility management en de rol van technologie hierin. Als zelfstandig ondernemer met mijn bedrijf re-create.space werk ik hier nog steeds aan en ben ik natuurlijk nog steeds lid van Sociëteit Vastgoed.

re-create.space staat voor ontwikkeling en herontwikkeling van vastgoed waarin mensen willen werken, wonen en recreëren. Wonen doe je niet alleen achter de voordeur en werken doe je niet alleen op kantoor is het motto van Exponential Life. In deze tijd is dit meer waar dan ooit maar ook voor de coronacrisis zorgden maatschappelijke ontwikkelingen zoals de deel- en 24-uurseconomie al voor uitdagingen en kansen in de gebouwde omgeving. Alleen woongebouwen, kantoren of winkelgebieden volstaan niet meer. Er moet nagedacht worden over hoe de eindgebruiker zich hierin beweegt en prettig voelt. Met deze uitdagingen houd ik mij voor diverse opdrachtgevers bezig.

Lydia Luiken Sociëteit Vastgoed

 

 

 

 

 

 

 

 

In bestaande gebouwen houd ik mij bezig met de ontwikkeling van serviceconcepten die inspelen op de wensen en (latente) behoeften van huurders en gebruikers. De integratie van asset-, property- en facilitymanagement hierin biedt meerwaarde voor zowel de eigenaar als de eindgebruiker. Door gebruik te maken van technologie en data-analyse zijn hier grote efficiency slagen in te maken die het sociaal en economisch rendement van het vastgoed verhogen.

Ook houd ik mij bezig met conceptontwikkeling voor nieuwbouw. In binnenstedelijke ontwikkelingen is gemengd gebruik vanuit de verdichtingsopgave en leefbaarheid een grote uitdaging. Ontwikkelingen van alleen kantoren, winkels of woningen zoals ik het vanuit de fondsstructuren bij investment managers gewend ben volstaan niet meer. Ontwikkelaars dienen rekening te houden met gemengd gebruik van gebieden en gebouwen en ontwikkelen naast gebouwen ook concepten die hierop inspelen. Beleggers en beheerders zijn vervolgens verantwoordelijk voor de exploitatie en het beheer van deze mixed-use omgevingen en de bijbehorende serviceconcepten. Door de werelden van ontwikkelaar, belegger en beheerder in een vroeg stadium met elkaar te verbinden ontstaan er betere gebouwen en concepten. Ook hierbij staat voor mij het verhogen van sociaal en economisch rendement centraal, zowel voor de eigenaar, de eindgebruiker als voor de omgeving.

In het afgelopen anderhalf jaar heb ik mijn kennis op dit gebied flink uitgebreid met de opleiding Master City Developer die ik in augustus 2021 succesvol hoop af te ronden. Claudia en ik vonden elkaar twee jaar geleden in de leergierigheid, het enthousiasme en onze visie op gastvrijheid waarmee wij de vastgoedmarkt tegemoet traden.

Ik vind het dan ook erg leuk dat ik op 21 januari 2021 weer een bijdrage mag leveren aan één van de mooie evenementen van Sociëteit Vastgoed: het event “Future of Real Estate & Hospitality”. Graag tot dan!

 

Lydia Luiken Sociëteit Vastgoed

Lydia Luiken

re-create.space

lydia@re-create.space

06-45216612

Over de schrijver
Het Full Service Platform wordt gevormd door het sterke Vastgoed Netwerk en de motiverende Academy, terwijl de loyale Community effectief invulling geeft aan het delen van Business, Fun en Kennis. Dit versterkt de zakelijke vriendschappen tussen de 650+ beslissers. Sociëteit Vastgoed is hierdoor een unieke zakelijke familie met een fundering in Professionaliteit, Kwaliteit en Expertise.
Reactie plaatsen