Retail Strategie en Visie

Zeeman en A.S. Watson zijn binnen de Nederlandse retailsector het meest transparant over hun MVO-activiteiten. Dat blijkt uit de tweejaarlijkse transparantiebenchmark van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Organisaties worden in de benchmark beoordeeld op criteria als ‘strategie en visie’, ‘beleid en doelstellingen’ en ‘resultaten’. Op basis daarvan wordt een totaalscore van tussen de nul en honderd punten uitgedeeld. Zeeman en Kruidvat-eigenaar A.S. Watson scoren beide 69 procent. Grandvision, Jumbo en HEMA volgen met respectievelijk 67, 66 en 64 procent.

De retailsector

De retailsector als geheel scoort gemiddeld 51,4 procent, een flinke stijging ten opzichte van de 38,6 in 2019. Hiermee behoort de sector tot de top drie wat betreft gemiddelde relatieve scores. Het aantal bedrijven dat nul punten scoort is in twee jaar tijd nauwelijks veranderd. Met 67,4 procent ligt dit boven het gemiddelde.

Ondanks de hoge gemiddelde score zijn geen retailers terug te vinden in de algehele top van de ranglijst. Elektronicaconcern Philips scoort met 89,5 procent het best en wint daarmee de bijbehorende kristalprijs. Andere bedrijven in de top twintig zijn onder meer ABN Amro, Unilever en KPN.

Transparantiebenchmark

De transparantiebenchmark is vooral gericht op het grootbedrijf in Nederland. Bij het samenstellen van de onderzoeksgroep wordt gekeken naar criteria als omzetcijfers en het aantal werknemers. In totaal zijn 43 retailbedrijven onderzocht.
NB. Deze informatie werd eerder gepubliceerd in RetailTrends

Retail Expert Team Sociëteit Vastgoed

Na het succes en de onderlinge versterking en stimulans voor nieuwe oplossingen bij de expert teams circulariteit Cartouche, Het Urgentie Wonen Team Atum, het zorgvastgoed en senioren huisvesting team Osiris, het Young Executives team Chons en het beleggers team Chepri, was het tijd om ook een retail expert team te formeren.

Recent zijn aangesloten Caroline Droste, Hadewina Sneijders, Bjorn Jansen, Edwin van de Woestijne, Bart van Twillert, Chris Lanting, Marten de Jong, Olav Bezem, Lennard Magis en Johan Spin. We hopen de formatie te mogen uitbreiden met Pieter Polman en Micha Candel.

Join Us

Heb jij ook interesse als retail expert hierbij aan te sluiten en jouw kennis en expertise in te brengen in dit expert team, om zo met elkaar problemen op een andere wijze te belichten en een focus te leggen op samenwerking en uitvoering van toepassingen? Laat het ons dan weten! 

Met elkaar realiseren wij de toekomst van vastgoed. We verheugen ons om deze maand nog te gaan starten. Op 14 december as, tijdens de meeting in het Rembrandt theater in Arnhem vragen wij de experts samen met ons terug-, maar vooral vooruit te kijken.

Direct aanmelden: We hopen dat jij erbij bent!


Over de schrijver
Het Full Service Platform wordt gevormd door het sterke Vastgoed Netwerk en de motiverende Academy, terwijl de loyale Community effectief invulling geeft aan het delen van Business, Fun en Kennis. Dit versterkt de zakelijke vriendschappen tussen de 650+ beslissers.Sociëteit Vastgoed is hierdoor een unieke zakelijke familie met een fundering in Professionaliteit, Kwaliteit en Expertise.
Reactie plaatsen