ROCKWOOL sluit aan bij beslissersnetwerk Sociëteit Vastgoed
03 juli 2022 
in Member

ROCKWOOL sluit aan bij beslissersnetwerk Sociëteit Vastgoed

Met veel enthousiasme mogen wij mededelen dat Rockzero vanaf 1 maart 2022 lid is geworden van Sociëteit Vastgoed. Ala Hussin is Managing Director van Rockzero - onderdeel van ROCKWOOL -  en heeft o.a. plaatsgenomen in het circular innovation network “Cartouche’, waarmee de bouw- en vastgoedsector verder worden samengebracht.

Ala Hussin: 

“We kijken enorm uit om onze kennis en ervaring te delen met de leden van Cartouche. Juist die kennisdeling en samenwerking is zo enorm hard nodig om de woningopgave op een duurzame en circulaire manier op te lossen”.

Wat is Rockzero?  

Rockzero biedt woningcorporaties en vastgoed ontwikkelaars een circulair prefab bouwsysteem voor een duurzame toekomst. De basis van ons bouwsysteem bestaat uit ROCKWOOL steenwol. De kracht van ons prefab bouwsysteem zit vooral in de eenvoud. Door het prefabriceren van gevels en daken kan het bouwproces van nieuwbouwprojecten aanzienlijk worden versneld, fouten worden voorkomen en risico’s blijven laag. Uniek aan het bouwsysteem van Rockzero is dat het ruimschoots de eisen uit het bouwbesluit overtreft op het gebied van energiebesparing, akoestiek én brandveiligheid. Zo is Rockzero met een maximale isolatiewaarde van Rc9 een ‘hero’ op het terugdringen van de energievraag. Hierdoor presteert een Rockzero woning veel beter dan een traditioneel gebouwde woning. Dankzij de hoge isolatiewaarde hoeft er gedurende de levensduur veel minder energie te worden verbruikt en wordt de woning veel beter stuurbaar voor de bewoners, wat uiteraard resulteert in meer comfort. Zero energieverbruik is het doel. Dankzij de uitstekende thermische prestaties van de bouwsystemen, zijn zware installaties waarmee een woning moet worden verwarmd of gekoeld minder noodzakelijk. Dit betekent dat er dus een besparing mogelijk is op zowel de initiële investering als op TCO.

rockzero-project

Wist je dat ROCKWOOL steenwol van nature een circulair product is? 

De basis van ons bouwsysteem bestaat uit ROCKWOOL steenwol. Steenwol is een natuurproduct, gemaakt van het vulkanisch gesteente basalt: een duurzame, onuitputtelijke grondstof, rechtstreeks afkomstig uit onze aarde. Deze duurzame grondstof komt rechtstreeks uit de aarde en is nagenoeg onuitputtelijk: elk jaar produceert de aarde 38.000 keer meer basalt dan ROCKWOOL voor de productie van steenwol gebruikt. ROCKWOOL steenwol heeft een levensduur van wel 75 jaar, zonder verlies van prestatie. Het is recyclebaar, steeds weer opnieuw en met behoud van de oorspronkelijke prestatie en kwaliteit. Kortom, een circulair product dus.

 Wij kijken uit naar onze verdere samenwerking met Sociëteit Vastgoed en de mogelijkheden om onze kennis over circulair bouwen te delen.

 Meer informatie 

 www.rockwool.nl/rockzero

2560px-rockwool_logo-svg

Over de schrijver
Het Full Service Platform wordt gevormd door het sterke Vastgoed Netwerk en de motiverende Academy, terwijl de loyale Community effectief invulling geeft aan het delen van Business, Fun en Kennis. Dit versterkt de zakelijke vriendschappen tussen de 650+ beslissers.Sociëteit Vastgoed is hierdoor een unieke zakelijke familie met een fundering in Professionaliteit, Kwaliteit en Expertise.
Reactie plaatsen