Ruim 1.100 sociale huurwoningen van Woonzorg Nederland verkocht

Ruim 1.100 sociale huurwoningen van Woonzorg Nederland verkocht

In totaal 1.119 sociale huurwoningen in Voorschoten en Leiden zijn van eigenaar veranderd. Woningcorporaties Rijnhart Wonen, Portaal en Ons Doel hebben daarvoor overeenstemming bereikt met Woonzorg Nederland. Het merendeel van de woningen ligt in Voorschoten, daar gaat het om ruim 1.000 eenheden. De corporaties waaraan die woningen worden overgedragen zijn Rijnhart Wonen en Ons Doel. De verdeling moet nog gemaakt worden. Portaal neemt 59 woningen in Leiden over van Woonzorg Nederland.

Cees van Boven, bestuursvoorzitter van Woonzorg Nederland is zeer te spreken over de overdracht. “We zijn ervan overtuigd dat de lokale corporaties goed voor de woningen en huurders zullen zorgen. We zien een groeiende behoefte aan collectieve woonvormen als gevolg van de vergrijzing. Woonzorg Nederland focust zich daarop. We vertrekken niet uit Leiden en Voorschoten, we blijven hier betaalbare seniorenhuisvesting aanbieden. Met de vrij te komen middelen willen we ons aanbod voor de doelgroep in heel Nederland uitbreiden en verduurzamen.”

Partners

Portaal neemt 59 woningen in Leiden over van Woonzorg Nederland. “Wij zijn blij dat we deze woningen kunnen beheren. Als belangrijke partner in de stad Leiden dragen we hiermee ons steentje bij om te zorgen voor betaalbare en goede huurwoningen voor alle zittende en toekomstige huurders”, aldus Bart Wortman, senior assetmanager van Portaal in Leiden.

Woningcorporatie Portaal werkt volgens hun strategie aan goed en betaalbaar wonen. Zij investeren in een thuis voor iedereen. Portaal biedt in Leiden onderdak aan ruim 8.400 huishoudens. Daarnaast is Portaal werkzaam in de regio’s Amersfoort, Arnhem, Nijmegen en Utrecht.

Seniorenhuisvesting

Woonzorg Nederland is de grootste sociale seniorenhuisvester van Nederland. Wij staan voor zelfstandig wonen in een betaalbare, veilige en toegankelijke woning met ruimte voor ontmoeting in de buurt: samen zelfstandig wonen. Persoonlijke aandacht en samenwerking in een lokaal zorg- en dienstennetwerk zijn hierbij leidend.

Over de schrijver
Het Full Service Platform wordt gevormd door het sterke Vastgoed Netwerk en de motiverende Academy, terwijl de loyale Community effectief invulling geeft aan het delen van Business, Fun en Kennis. Dit versterkt de zakelijke vriendschappen tussen de 650+ beslissers.Sociëteit Vastgoed is hierdoor een unieke zakelijke familie met een fundering in Professionaliteit, Kwaliteit en Expertise.
Reactie plaatsen