Vastgoed investeringsreis 21-24 mei
22 mei 2024 

Vastgoed investeringsreis 21-24 mei

Investeren in Spanje: Een Kansrijk Alternatief voor Nederlandse Vastgoedinvesteerders

De vastgoedmarkt in Nederland heeft de laatste jaren aanzienlijke veranderingen doorgemaakt, met stijgende prijzen en een toenemend aantal regels en beperkingen voor vastgoedinvesteerders. Dit heeft geleid tot een groeiende interesse in buitenlandse vastgoedmarkten, waarbij Spanje, en met name de Costa Blanca, als een aantrekkelijke bestemming naar voren komt. Dit artikel onderzoekt de redenen achter deze trend en hoe investeerders waarde kunnen toevoegen aan hun portefeuilles door te investeren in Spaans vastgoed.

De Investeringsreis van Verhome Investments

Van 21 tot 24 mei 2024 organiseert Verhome Investments in samenwerking met Sociëteit Vastgoed een unieke mogelijkheid en kennismaking plus high end masterclass voor geïnteresseerde investeerders, gericht op de mogelijkheden in de Spaanse vastgoedmarkt. Deze aaneengesloten sessies bieden diepgaande inzichten in diverse regio’s, actuele trends, rendementen, verschillende typen vastgoed, financieringsopties, het aankoopproces, benodigde documenten en fiscale aspecten.

We zijn gestart met een full service ophaalservice van de vlieghaven, en vervolgens genoten de gasten van een netwerkborrel bij het zwembad, gevolgd door een interactief diner. De Tweede dag wordt ingevuld met kennisdeling, projectbezoek en lezingen plus presentaties van de plaatselijke, Nederlandse, succesvolle experts.

Waarom Verhome Investments?

Verhome Investments onderscheidt zich door een uitgebreide kennis van projectontwikkeling en renovatie, evenals flexibele investeringsopties en begeleiding bij turnkey vastgoedoplossingen. Alle diensten, van documentatie tot verhuurservice en beheer, worden onder één paraplu aangeboden. Met decennia lange ervaring in Spanje, beschikt Verhome over een breed netwerk en kan snel schakelen, wat essentieel is in de dynamische vastgoedmarkt. De organisatie werkt nauw samen met lokale makelaars, banken en juridische experts om de complexiteit van vastgoedtransacties te navigeren.

Waarom Investeren in Spanje?

Het Nederlandse investeringsklimaat wordt steeds uitdagender, waardoor investeerders nieuwe markten verkennen. Spanje biedt tal van voordelen, waaronder een aantrekkelijker prijsniveau en gunstige klimatologische en levenskwaliteit omstandigheden. De vraag naar woningen, met name in kustgebieden zoals de Costa Blanca, blijft stijgen. Dit komt door een combinatie van toeristische aantrekkingskracht en de groeiende populariteit van werken op afstand, wat het hele jaar door economische activiteit in de regio stimuleert.

Duurzaam en Rendabel Verbouwen

Een van de strategische voordelen van investeren in Spaans vastgoed is de mogelijkheid tot duurzame verbouwingen die de waarde van de woningen aanzienlijk kunnen verhogen. Kleine aanpassingen kunnen leiden tot grote optimalisaties, wat resulteert in een verhoogd rendement. De vastgoedprijzen in Spanje zijn momenteel nog tot 19% lager dan tijdens de piek in 2007/2008, ondanks een prijsstijging van 37% sinds de crisis. Dit betekent dat er nog steeds aanzienlijke investeringskansen zijn.

De Aantrekkingskracht van de Costa Blanca

De Costa Blanca is bijzonder aantrekkelijk voor investeerders vanwege het gunstige klimaat, de interessante aankoopprijzen en de groeiende toeristische populariteit. Deze regio staat bekend om het meest gezonde klimaat van Europa, met gebieden die tot de zogenaamde "Blue Zones" behoren, waar mensen langer en gezonder leven. Bovendien biedt de Costa Blanca een strategische ligging met weinig vliegverkeer, wat de regio aantrekkelijk maakt voor zowel toeristen als langetermijnhuurders.

Verhuurmogelijkheden en Vergunningen

Het verkrijgen van een verhuurlicentie in Spanje is essentieel voor investeerders die hun vastgoed willen verhuren. Voor korte termijn verhuur (minder dan een jaar) wordt dit als short stay gezien en is een vergunning verplicht. Deze licentie wordt overgedragen bij de verkoop van het pand, wat een extra voordeel biedt voor investeerders. In kleinere steden zijn de vastgoedprijzen vaak lager, wat ze minder interessant maakt voor vakantieverhuur maar wel waardevol voor verhuur aan de lokale bevolking.

Trends en Ontwikkelingen in Spanje

De huizenprijzen in Spanje blijven stabiel, met een toename in vreemd vermogen en een groeiende vraag naar seniorenwoningen. Projecttransformaties zijn bijzonder in trek, waarbij met relatief kleine investeringen aanzienlijke waarde kan worden toegevoegd. De Costa Blanca blijft een hotspot voor zowel toeristen als investeerders, wat de vraag naar vastgoed in deze regio blijft stimuleren.

Conclusie

De vastgoedmarkt in Spanje, en specifiek de Costa Blanca, biedt Nederlandse investeerders een aantrekkelijke alternatieve investeringsmogelijkheid. Met strategische renovaties, gunstige prijzen en een stijgende vraag naar woningen, kunnen investeerders aanzienlijke rendementen realiseren. Verhome Investments faciliteert deze investeringen door uitgebreide kennis, diensten en een breed netwerk aan te bieden, wat het voor investeerders eenvoudiger maakt om succesvol te investeren in de Spaanse vastgoedmarkt.

Direct kennismaken of verder spreken? 
Neem contact op met Donny Verboom en Constantijn van Haeften van Verhome Investments.

Over de schrijver
Het Full Service Platform wordt gevormd door het sterke Vastgoed Netwerk en de motiverende Academy, terwijl de loyale Community effectief invulling geeft aan het delen van Business, Fun en Kennis. Dit versterkt de zakelijke vriendschappen tussen de 650+ beslissers.Sociëteit Vastgoed is hierdoor een unieke zakelijke familie met een fundering in Professionaliteit, Kwaliteit en Expertise.
Reactie plaatsen