Verhome Investments
Beleggen
Sociëteit Vastgoed
Beleggen
05/22/2024
2 min
0

De Toekomst van Zorgvastgoed en Seniorenwoningen in Spanje: Een Kansrijke Markt voor Investeerders

05/22/2024
2 min
0

De vastgoedmarkt in Spanje biedt een unieke kans voor investeerders, vooral op het gebied van zorgvastgoed en seniorenwoningen. De groeiende vraag naar dergelijke woningen, gedreven door zowel de vergrijzende Spaanse bevolking als Europese senioren die zich in Spanje willen vestigen, creëert een aanzienlijke markt met veel potentieel. In dit artikel verkennen we de drijfveren achter deze groei, de unieke uitdagingen en de mogelijkheden voor investeerders om waarde toe te voegen in deze sector.

Tijdens de investeringsreis van Verhome Investments en Sociëteit Vastgoed nemen we de beleggers mee op de diverse aspecten en investeren, zoals ook in zorgvastgoed en senioren woningen.

De Demografische Drijfveren

Spanje heeft te maken met een dubbele vergrijzing. Enerzijds is er de natuurlijke veroudering van de Spaanse bevolking; anderzijds trekken veel Europese senioren naar Spanje vanwege het gunstige klimaat en de levenskwaliteit. Dit zorgt voor een toenemende behoefte aan passende huisvesting en zorgfaciliteiten. De huidige infrastructuur en zorgvoorzieningen zijn echter niet toereikend om aan deze groeiende vraag te voldoen.

Vraag naar Seniorenwoningen

"Mensen zitten te springen om oplossingen zodat ze in Spanje kunnen blijven wonen," aldus experts in de vastgoedmarkt. Dit geldt niet alleen voor Nederlanders maar ook voor andere Europeanen die Spanje als hun pensioenbestemming kiezen. De vraag naar seniorenwoningen is groot en blijft groeien. Dit biedt aanzienlijke investeringskansen, vooral omdat er in Spanje nog veel ruimte is om te bouwen en bestaande gebouwen te renoveren.

Zorgvastgoed: Een Opkomende Markt

De zorgsector in Spanje is anders georganiseerd dan in Nederland, wat zowel uitdagingen als kansen biedt. Hoewel de zorginfrastructuur niet zo goed ontwikkeld is als in Nederland, opent dit juist de deur voor investeerders om deze markt te betreden en hoogwaardige zorgfaciliteiten op te zetten. Het is bijzonder interessant om Nederlandse zorgmodellen, inclusief goed opgeleid zorgpersoneel, naar Spanje te exporteren. Nederlandse verpleegkundigen die in Spanje werken, brengen discipline en een hoge standaard van zorg met zich mee, wat een significant concurrentievoordeel kan bieden.

Innovatieve Oplossingen voor Ouderenhuisvesting

Een effectieve strategie om in te spelen op de toenemende vraag is het ontwikkelen van turnkey zorgvastgoedprojecten. Deze projecten bieden een allesomvattende oplossing waarbij woningen worden aangepast aan de mobiliteitsbehoeften van ouderen en woon-zorg-overeenkomsten worden aangeboden. Dit zorgt voor veiligheid voor zowel eigenaren van het vastgoed als huurders, die profiteren van betaalbare huurprijzen en uitgebreide zorgdiensten.

Vooruitzichten voor Investeerders

De markt voor zorgvastgoed en seniorenwoningen in Spanje biedt diverse mogelijkheden voor investeerders:

1. Nieuwbouw en Renovatie: Het ontwikkelen van nieuwe woningen en het renoveren van bestaande gebouwen om ze geschikt te maken voor senioren met mobiliteitsbehoeften.

2. Ontzorging en Turnkey Oplossingen: Investeerders kunnen samenwerken met ontwikkelaars zoals Richard te Vruchte, die gespecialiseerd zijn in het creëren van woon-zorgconcepten. Deze concepten omvatten niet alleen de bouw en verbouwing, maar ook de volledige zorg- en beheercomponent, wat een aanzienlijke meerwaarde biedt.

3. Financieringsmodellen. Hoewel de financiering van zorg in Spanje anders georganiseerd is dan in Nederland, biedt dit ook kansen om nieuwe, innovatieve financieringsmodellen te introduceren. Subsidies van gemeenten kunnen bijvoorbeeld worden ingezet om projecten in het onderkant en midden segment te ondersteunen.

4. Spaans personeel wordt veelal in Nederland getrained voor Nederlandse investeringsprojecten, in Spanje omdat de zorg in Nederland zo'n hoog niveau heeft. Spaanse personeelsleden zijn bijzonder betrokken en bereid de extra mile te gaan, voor investeerders in Spaans zorgvastgoed een extra incentive omdat ze zo goed zijn en loyaal.

Conclusie

De zorgvastgoedmarkt en de markt voor seniorenwoningen in Spanje zijn in opkomst en bieden aanzienlijke kansen voor investeerders. De demografische veranderingen en de toenemende populariteit van Spanje als bestemming voor Europese senioren zorgen voor een groeiende vraag naar passende huisvesting en zorgfaciliteiten.

Met de juiste strategieën en partnerschappen kunnen investeerders niet alleen aantrekkelijke rendementen realiseren maar ook bijdragen aan het verbeteren van de levenskwaliteit van senioren in Spanje. Het is een markt die vraagt om innovatieve oplossingen en een visie op lange termijn, en daarmee een bijzonder interessant alternatief voor de traditionele vastgoedmarkten.

Meer weten? Neem contact op met Verhome Investments of contact Richard te Vruchte via Sociëteit Vastgoed.

Reacties
Categorieën