vastgoedinvesteringskansen 2024
27 december 2023 

vastgoedinvesteringskansen 2024

Welke vastgoed investeringskansen zijn er in 2024? We bevinden ons op dit moment aan het einde van het jaar 2023. Een mooi moment om even terug te blikken. In 2023 constateren we een significante verschuiving in de vastgoedmarkt. In voorgaande jaren was er een toename van particuliere beleggers die woningen kochten om te verhuren, maar in 2023 zagen we een opmerkelijke daling in deze groep.

Verschuiving van directe naar indirecte investeringen

De charmante gedachte van het bezitten van enkele 'eigen panden' als pensioenvoorziening is verdwenen. Vastgoed investeren en exploiteren is complex geworden door de vele wet- en regelgevingen. Met de introductie van vele nieuwe regels in 2023 zijn veel beleggers het overzicht kwijtgeraakt. Uit vrees voor administratieve boetes of claims van huurders zien we een duidelijke verschuiving: particuliere beleggers investeren liever indirect in vastgoed. Deze aanpak blijkt vaak rendabeler te zijn, ondanks dat men afscheid moet nemen van het idee van het bezitten van eigen panden.

Indirect investeren in vastgoed

Indirect investeren houdt in dat men nog steeds in vastgoed belegt, maar zonder direct eigenaar te zijn. Dit kan bijvoorbeeld via een vastgoedfonds of door deelname aan crowdfundprojecten. Ook zijn kortlopende 'bridge financieringen' momenteel populair.

Kiezen wat bij je past

Er zijn diverse fondsen beschikbaar voor particuliere beleggers, elk met verschillende voorwaarden wat betreft minimale inlegperiode, instapbedrag en uitgekeerde rente. Ook de geboden zekerheden verschillen. Het is dus belangrijk om een fonds te kiezen dat aansluit bij je voorkeuren. Bedenk wel: hoe hoger het rendement, hoe groter het risico.

Voordelen voor beleggers

Investeren in een fonds biedt meerdere voordelen voor particuliere beleggers. Zo hoef je je niet bezig te houden met de werkzaamheden die komen kijken bij het bezitten van vastgoed, terwijl je wel maandelijks rendement ontvangt. Bovendien bouw je sneller vermogen op, omdat de initiële kosten van het kopen van een eigen pand vaak hoog zijn. Tot slot biedt een fonds een uitstekende mogelijkheid om diversificatie toe te passen in je investeringsstrategie, vooral bij fondsen met een lage minimale inleg.

Transformeer Jouw Vastgoedvisie: Inzichten en Kansen in 2024

 📅 18 januari 2024 ⏱️ 14:30 - 18:00 🚗 Amsterdam | Vesteda

Stap binnen in de fascinerende wereld van de vastgoedsector en ontdek de synergie tussen alle assetklassen die ons in 2024 zullen definiëren. 

Bij De Scope op de Sector brengen we de experts samen om je mee te nemen op een inspirerende reis door de ontwikkelingen die onze sector komend jaar zullen vormen. Denk daarbij ook aan verduurzamen, veilig wonen en de wet betaalbare huur -Welke oplossingen zijn er?

Aanmelden Event

Fortus Verduurzamingsobligaties I

Fortus Verduurzamingsobligaties I  is gericht op verduurzaming. In dit fonds wordt niet geïnvesteerd in de aankoop van vastgoed. In plaats daarvan wordt het ingezamelde geld, met diverse gevestigde zekerheden, uitgeleend aan particuliere beleggers die hun vastgoed moeten verduurzamen. Dit maakt de woningen geschikt voor de vrije sector, wat resulteert in hogere huurinkomsten en een verhoogde waarde bij herfinanciering. Meer informatie is te vinden op onze website: www.fortus.nl.

Wie is Drs. Esther Dekker

Met meer dan 15 jaar ervaring ben ik, drs. Esther Dekker een deskundig expert in de wereld van vastgoed. Mijn bedrijven Fortus Vastgoedfondsen, Cube Investment en Max Rental zijn onderdeel van het overkoepelende label De Vastgoedfabriek. Ik specialiseer me in investeren, ontwikkelen, kopen, verhuren en beheren van vastgoed, zowel voor cliënten als voor mijn eigen portfolio.

Mijn passie voor vastgoed gaat verder dan alleen mijn zakelijke ondernemingen. Ik heb een eigen vastgoedpodcast, (Beleggen en verhuren met drs. Esther Dekker) gelanceerd die inmiddels meer dan 200.000 unieke luisteraars heeft bereikt. Als enthousiaste ambassadeur van het Chepri-netwerk (onderdeel van Societeit Vastgoed)  en frequente bijdrager aan het platform Overwaarde, deel ik graag mijn kennis en inzichten met een breed publiek.

Volg mij op Instagram of LinkedIn om up-to-date te blijven met de laatste trends en ontwikkelingen in de vastgoedmarkt. Schrijf je ook in voor mijn nieuwsbrief voor exclusieve inzichten en updates. Laat je inspireren en informeren door mijn expertise in vastgoed!

 

Over de schrijver
Het Full Service Platform wordt gevormd door het sterke Vastgoed Netwerk en de motiverende Academy, terwijl de loyale Community effectief invulling geeft aan het delen van Business, Fun en Kennis. Dit versterkt de zakelijke vriendschappen tussen de 650+ beslissers. Sociëteit Vastgoed is hierdoor een unieke zakelijke familie met een fundering in Professionaliteit, Kwaliteit en Expertise.
Reactie plaatsen