Bloxs maakt ‘No Hands Real Estate Management’ mogelijk
Vastgoedmanagement
Sociëteit Vastgoed
Vastgoedmanagement
04/15/2021
2 min
0

Bloxs maakt ‘No Hands Real Estate Management’ mogelijk

04/15/2021
2 min
0

Bloxs geeft een nieuwe dimensie aan Property Management: ‘No Hands Real Estate Management’. Na jaren van ontwikkeling, hard werken en een nieuwe architectuur in de software, is het nu mogelijk om handsfree vastgoed te beheren. Vanuit de visie om No Hands Real Estate Management mogelijk te maken, is Bloxs 5 jaar geleden gestart en nu is het zo ver! 

Met ‘No Hands Real Estate Management’ worden de processen van indexeren, factureren, bankverwerking, aanmanen en het maken en verwerken van huurafrekeningen volledig geautomatiseerd en dus zonder tussenkomst van een mens uitgevoerd. Zelfs eventuele correspondentie die uit deze processen volgt, wordt zonder tussenkomst van mensenhanden aangemaakt en verzonden.

Gebruiker kiest zelf de mate van automatisering

Vanzelfsprekend kunnen alle tussenliggende processtappen wel of niet geautomatiseerd worden. De gebruiker kiest dus zelf de mate van automatisering die past bij de organisatie. Bovendien vinden er, eveneens geautomatiseerd, veel controles plaats en is er te allen tijde de mogelijkheid om in te grijpen in het proces. Tevens kunnen onverhoopte correcties gemaakt worden. In de basis is het echter zo dat als de medewerker de gegevens van een huurcontract éénmaal correct heeft ingevoerd, het proces volledig geautomatiseerd en non stop kan plaatsvinden.

Dennis Gubbels’ visie

Dennis Gubbels, oprichter CEO van Bloxs: “In mijn ogen moeten Property Managers bezig zijn met de huurderstevredenheid en de financiële forecasting van de vastgoedonderneming(en). De vaak omslachtige werkzaamheden van het financiële property management zijn echter veelal hetzelfde van aard en komen periodiek terug. Ze lenen zich er daarom perfect voor om vergaand te automatiseren. Dat levert niet alleen enorm veel tijdwinst en dus een betere marge op, het gebeurt ook nog eens foutloos.”

Geen mensenhand meer aan te pas

Bloxs Software automatiseert nagenoeg het volledige proces van de contractadministratie binnen het Property Management en de financiële huishouding die daaruit volgt. “Tussen het moment van invoeren van de gegevens van een huurcontract en het beëindigen van dat contract, hoeft er geen mensenhand meer aan te pas te komen”, legt Gubbels uit.

Vanuit de frustratie ontstaan

“Met de introductie van No Hands Real Estate Management wordt de volgende efficiëntiestap in Property Management gezet. Vanuit mijn ervaring als Property Manager weet ik hoeveel frustratie en werk het oplevert als je zelf moet denken aan het feit dat je op een knopje moet drukken om processen te starten en alles moet controleren en accorderen. Terwijl je eigenlijk alleen maar op zoek bent naar afwijkingen of menselijke fouten. Waarom zou je bijvoorbeeld een factuur, een boeking of aanmaning nog moeten bekijken als de achterliggende formules en de bijbehorende werkzaamheden in feite altijd hetzelfde zijn? Vanaf nu zorgt Bloxs ervoor dat na de invoer van de contractgegevens al deze terugkerende processen automatisch worden uitgevoerd en word je door Bloxs alleen nog opmerkzaam gemaakt op eventuele afwijkingen”, licht Gubbels toe.

Over Bloxs

Bloxs ontwikkelt innovatieve software voor professionele Vastgoedbeleggingsorganisaties en Property Management Organisaties. Bloxs omvat vele functionaliteiten op het gebied van CRM, alle soorten gebouwen en contracten en beschikt als enige (Nederlandse) ERP softwareleverancier voor de vastgoedsector over een volledig geïntegreerde, op vastgoed afgestemde financiële basis. Een afzonderlijk boekhoudpakket is daarom niet nodig. Onze producten automatiseren vastgoedprocessen, genereren inzicht en zijn eenvoudig in gebruik.

dennis-blox

Reacties
Categorieën