Cartouche, expertteam verduurzamen en circulariteit voor de vastgoedsector
18 september 2022 

Cartouche, expertteam verduurzamen en circulariteit voor de vastgoedsector

Goedemorgen allen,

Nu de zomerstop voorbij is en we onze enthousiaste plannen weer concreet aan het uitrollen zijn, deel ik graag de invulling zoals recent besproken met voorzitter Cartouche Wytze, en welke ook bij de andere expertteams van Sociëteit Vastgoed een dergelijke effectieve invulling krijgen.

We stoppen (vooralsnog volledig) met online sessies en starten met uitsluitend live meetings, omdat dit meer impact en waarde toevoegt.

 De notulen, acties, foto’s en andere details delen we vanaf nu actief in de ledenomgeving en in de kennisbank waar onze ruim 700 leden en vele partners hier allemaal inzage in krijgen. Het gaat immers om een actieve samenwerking en het delen van kennis en innovatie.

Dat betekent het volgende:

 • De online sessies halen we (voor nu) voor geheel 2022-2023 uit de agenda
 • De agenda invulling voor de live sessies is achter de schermen al in volle gang!
 • We mochten weer nieuwe members voor Cartouche verwelkomen en natuurlijk stellen we jullie allen graag persoonlijk aan elkaar voor.

De volgende sessies, kennistafels en interactieve meetings omtrent verduurzamen staan reeds op het programma, welke we nu concreet maken met de hosts en sprekers, en daarna heel graag met jou, zodat jij hierbij aanwezig kan zijn.

Wat gebeurde er en wat wordt er nu georganiseerd?

 • In 2021 organiseerden we met Sociëteit Vastgoed onder andere 5 webinars, namen diverse podcasts/video’s op om de sector te informeren en sloten het jaar af met een circulaire kennissessie bij Architekten Cie. onder leiding van Rutger Schuur, voorzitter DGBC.

 • Dit jaar wensen we in te steken op het delen en zichtbaar maken van proven concepts.

 • We zijn actief bezig live sessies te organiseren met o.a. ING en EY over de Financieringen van het Verduurzamen, nav eerdere waardevolle webinars met o.a. Innax en Philip Blaauw.

 • Daarnaast bezoeken wij binnenkort dankzij de introductie van Joost Van Der Zon, Daan Posthouwer en Onno Dwars bij Ballast Nedam en leren direct en concreet meer over de uitvoering van hun actieve verduurzaming. Je kunt de invitatie tegemoet zien.

 • We worden door Rijksvastgoedbedrijf deze komende winter welkom geheten bij een duurzaam tot stand gekomen project in Katwijk.

 • We zijn op 8 december as welkom bij de Vergaderfabriek, waar we inzage krijgen in o.a. het 3d printen van beton terwijl we in gesprek gaan over hoe circulair we inmiddels zijn.

 • Tenslotte zijn we vergevorderd met de live sessie die we organiseren met Interface, werkzaam in alle werelddelen, uniek en voorlopers, volledig Co2 neutraal opererend. Sterker nog, ze geven CO2 terug. Samen maken we een mooi programma voor de sector. Fijn als je meedoet, meedenkt en aanwezig bent!

 • Tijdens Provada organiseerden we reeds een mooie kennistafel in samenwerking met ParkBee en namen live interviews op omtrent de actuele status van verduurzamen. Deze werden erg goed bekeken op socials.

 • In het magazine van Real Asset Media publiceerden wij in de Provada editie over de status van verduurzamen, met een waardevolle bijdrage van onder andere Rutger en Paul Wessels, en onze docenten van de Academy Jan van den Hogen en Ron van Bloois.

 • We spraken reeds met Achmea/ Centraal Beheer over een verduurzaming-sessie met directie in het hoofdkantoor in Zeist en hopen dit binnenkort concreet te kunnen maken.

Kortom, er gebeurt veel en dit willen we niet langer online, maar live met elkaar delen.

Daarnaast worden dus in de online ledenomgeving van Sociëteit Vastgoed actief de notulen en actiepunten van de diverse expertteams gedeeld, terwijl in de agenda van Sociëteit Vastgoed voortdurend nieuwe sessies worden aangeboden over dit belangrijke onderwerp.

As dinsdag zijn wij te gast bij het festival in het WTC bij de kennisdeling van RE:BORN Real Estate en Saman Mohammadi en we delen erna natuurlijk graag deze impactvolle inzichten omtrent verduurzamen voor en met de sector.

Wat ik hiernaast nog heel graag samen met jullie wil organiseren en uitvoeren is het volgende:

 • Het inplannen van podcasts om de sector concreet en actief mee te nemen op wat wél gebeurd en wat het resultaat daarvan is.  Heel graag even een reactie als je hier interesse in hebt, en met wie je het gesprek wil voeren, dan gaat Marissa dit inplannen en zorgen we dat jouw waardevolle verhaal gedeeld wordt op onze social media kanalen en op de website en nieuwsbrief.

 • We willen opnieuw een vastgoedradioshow inplannen over een onderwerp wat ons allemaal verbindt en tot de verbeelding spreekt, de invloed van de sector op de klimaatveranderingen. Wie van jullie wenst hieraan mee te werken? Marissa zoekt dan de beste datum en de locatie om de show op te nemen. Laat het ons weten ajb.

 • Wil jij de experts van Cartouche óók inviteren op jouw kantoor en een duurzame kennistafel voor de leiders van vandaag en morgen organiseren? Laat het ons weten, dan gaan we dit heel graag samen met jou concreet maken en uitvoeren.

 • Is er behoefte aan samenwerking met de andere expertteams? Ik denk bijvoorbeeld aan het data team, waar recent Erik Ubels bij is aangesloten (we steken daar nu in op digital twins) of bijvoorbeeld het retail team. Alles kan, ik merkte bijvoorbeeld de grote voordelen toen leden van het expertteam Chons voor young executives, en het zorgvastgoedteam Osiris bij elkaar aan tafel kwamen deze week bij Vesteda, bij het wonen expertteam Atum, en er direct concrete plannen met de gemeente Amsterdam gemaakt konden worden omtrent de noodzakelijke doorstroming op de woningmarkt.  

   Heb je hier ideeën over of wensen voor, laat het ons weten!

 • We zijn als Sociëteit vastgoed binnenkort weer actief tijdens en op Expo Real in München, de grootste internationale vastgoedbeurs in Europa. Dankzij onze samenwerking met onze partner Real Asset Media zijn wij mede-standhouder in de Investors Lounge. Iedere dag worden hier live kennissessies opgenomen, welke gedeeld worden met het grote internationale platform van REM.

   Heb je interesse hieraan deel te nemen en ben je op Expo? Laat het ons weten (en kom naar ons diner op de eerste avond in de binnenstad van München!) Tevens zal onze partner Consult Media aanwezig zijn om gedurende deze dagen video’s, foto’s en live opnames te maken. Wil je hier ook gebruik van maken? We introduceren je graag.

 • Verzoek vanuit de markt tot boardroomsessies over verduurzamen met directie en bestuurders. Dit willen we graag samen met jullie organiseren op een mooie locatie, goede sprekers en waardevolle begeleiding. Heb je ideeën of wil je meedoen, laat het ons weten ajb.

Veel nieuws, wat ik graag met jullie deel op deze zondagmorgen.

Dank voor je tijd en aandacht hiervoor. Ik verheug me op jullie reacties.

Voor nu een prachtige dag gewenst, mogelijk zien we elkaar deze week in het WTC en anders heel graag binnenkort bij een van de live sessies die aan de agenda toegevoegd worden, of bij een podcast of video opname.

Tot dan, alvast en wederom welgemeende dank voor je actieve deelname aan ons belangrijke team!

Claudia van Haeften
Founder Sociëteit Vastgoed

Over de schrijver
Het Full Service Platform wordt gevormd door het sterke Vastgoed Netwerk en de motiverende Academy, terwijl de loyale Community effectief invulling geeft aan het delen van Business, Fun en Kennis. Dit versterkt de zakelijke vriendschappen tussen de 650+ beslissers.Sociëteit Vastgoed is hierdoor een unieke zakelijke familie met een fundering in Professionaliteit, Kwaliteit en Expertise.
Reactie plaatsen