De urgentie van preventie

‘Opbrengsten preventie zijn veel hoger dan gedacht’ kopte ZORGVISIE op 19 juli jl. “De maatschappelijke baten van preventie worden vaak te laag ingeschat door een eenzijdige focus op het verlagen van de zorgkosten. Als je kijkt naar de gezondheidswinst, blijkt dat de opbrengsten van preventie veel breder en groter zijn”, stelt Jochen Mierau (Professor of Public Health Economics aan de Rijksuniversiteit Groningen).

 Een treffende duiding van dé opgave van de Nederlandse gezondheidszorg. Met €116 miljard uitgave in 2021 - met majeure personeelstekorten - en verwachte groei naar €176 miljard in 2035 wordt de Nederlandse gezondheidszorg onhoudbaar. En dan laten we de dubbele vergrijzing, met scheve verhouding werkende/gepensioneerde ter verlichting even buiten beschouwing. Deze uitgangspositie vraagt een transitie naar ander gedrag, zowel van de consument alsmede de betrokken stakeholders in de zorg. We moeten naar een systeem waarin we mensen zo lang mogelijk uit de intensieve, langdurige zorg houden. De kracht van preventie, met focus op gezondheidswinst, is daarbij één van de sleutels tot een volhoudbare gezondheidzorg.

 Tijdens een speciale Sociëteit Vastgoed meeting vanuit Osiris bij ING zal Mariska Davidse (GZ-psycholoog en mede-eigenaar van The Mental Move) alle deelnemers meenemen in het effect van preventie. Geïnspireerd door jarenlange ervaring in de gezondheidssector en het bedrijfsleven, zal Mariska inzicht geven in het fenomeen mentale gezondheid en het online preventieplatform als zelfzorg tool. Daarnaast wordt er samen in gesprek gegaan over de vertaling naar de senioren doelgroep.

Aanmelden meeting:  6 september 2022 - Kennissessie en lunch met Osiris

Met vriendelijke groet,  

Mariska Davidse

Directeur / GZ-psycholoog

BIG nummer: 39912525525


The Mental Move B.V.

Korte Schaft 23a
 3991 AT Houten
t 085 - 1303482 | 06-30050491 | www.thementalmove.nl

Over de schrijver
Het Full Service Platform wordt gevormd door het sterke Vastgoed Netwerk en de motiverende Academy, terwijl de loyale Community effectief invulling geeft aan het delen van Business, Fun en Kennis. Dit versterkt de zakelijke vriendschappen tussen de 650+ beslissers.Sociëteit Vastgoed is hierdoor een unieke zakelijke familie met een fundering in Professionaliteit, Kwaliteit en Expertise.
Reactie plaatsen